A MagyarAnime.hu sara, avagy tíz kiló szekunderszégyen

A MagyarAnime.hu sara, avagy a tíz kiló szekunder szégyen

Őszintén szólva, nem tettem volna ki ezt a kis szedetet, ha nem ragadt volna le a másik topik egy mellékesnek nevezhető problémánál. Nem csak annyi a kérdés, hogy mit mikor helyezzenek ki, vagy épp identitásválságba hajszolják magukat, hogy gyűjtőoldal ÉS feliratozók - amiből egyébként is volt bő 10 évvel ezelőtt egy másik probléma, mikor a kettő összeférhetetlensége miatt szépen kialakult a mai helyzet. A dolog ennél sokkal többrétűbb, és konkrétan egy hazai közösség egy olyan rákos daganatáról beszélünk, amelyet vagy totálisan át kell szabatni vagy megszüntetni.

De hogyan is jutottunk el odáig, hogy a hazai közösségnek rákos daganatai legyenek? Az egész kb. két és fél éve történt. Létrejött egy kisebb csapat, kiknek az volt a célja, hogy a hazai közösségnek a lehető leghamarabb elérhetővé tegye a fansubberek által lefordított animéket. Még ha fansubber oldalról nem is, felhasználók oldaláról ez egy egyszerű és nemes cél. De akkor mi történt, hogy idáig
fajultak a dolgok? Sajnos ahogy azt már sokszor sok más területen láthattuk a hírnév és a nézettség megszédítette őket, az elmúlt másfél év során egyre jobban és jobban. Mostanra odáig jutottak, hogy bármit meg mernek tenni. A felhasználók átverésétől kezdve a fansubberek megtévesztésén keresztül bármit.


Vannak letölthető tartalmak.

Biztos sokan szeretnek még offline animéket nézni. Ha egy oldal letöltést kínál az animékhez, azzal nagyban megnövelik a felhasználók számát. A lehetőség szinte adja magát. Hisz mindenki örül, ha nem kell bővítményt/külső oldalt használnia. (És akkor meg sem említem azt, hogy egyes csapatoknál saját letöltési lehetőség is van, akár saját szerver, akár valamilyen tárhelyfiók révén, ahol szintúgy ingyen elérhetőek a saját kiadásaik.) Szerencsére, eme oldalon még fizetni is lehet ezért az egyébként ingyenes lehetőségért. A csapat egyik vezetőjét idézve:

Támogató ranggal van letöltés gomb.[MA] Mentor

Ez annyiban módosult a hetekben, hogy most már elérhetővé tették mindenkinek akik legalább 3 hónapja regisztráltak és legalább 300 anime részt megnéztek, vagy támogató ranggal rendelkeznek. Azonban, ha nincs támogató rangod akkor napi 8 videóra van korlátozva a letöltés.


Forrás


Támogass minket pénzzel! Támogatni jó!

Teljesen természetes az, ha egy oldal támogatást szeretne kérni önmaga fenntartására, fejlesztésére. Ezért lehetőséget adtak, hogy PayPalon támogathassák őket, vagyis ha rendelkezel bankszámlával vagy PayPal fiókkal, akkor pénzt küldhetsz egy másik fiókba. Ez többnyire ingyenes, vagy a küldőt, vagyis téged terhelnek egy kisebb összeggel. Gyakorlati példát mondva: ha elküldesz mondjuk 1000 Ft-ot, akkor akinek küldted, az mind az 1000 FT-ot megkapja, és neked vagy semmit, vagy egy minimális összeget von le pluszba a számládról.

Mivel a MagyarAnime.hu nem túl következetes, ezért nem sikerült kétszer ugyan azt leírniuk a PayPal levonásaival kapcsolatban. Előszőr 7%, majd 30% lett, mely megérkezett hozzájuk az elküldött pénzből. Így ahhoz, hogy 1000 Ft-ot megkapjanak 14000, újabban 3000 Ft-ot kellene küldeni nekik. Még ha a 3000 Ft nem is hangzik akkora összegnek. A sok kicsi sokra megy elvet követve hatalmas összegeket lehet zsebre tenni. Abba már bele se merek gondolni, hogy mennyi pénz landolhatott náluk, mikor még 7%-ot állítottak.

Ez konkrétan a bádog koldusbögre erőszakos zörgetése.


Forrás


A szükség nagy úr, reklámok kellenek.

Ha nincs, hát nincs… teremteni kell. Éppen ezért az egyik gyűjtésük alatt reklámokat helyeztek el az oldalon. A felhasználok elmondása szerint akkorákat, hogy akár háttérképnek is jók lennének. Támogatói ranggal szerencsére nincsenek reklámok. Fontos ösztönözni az embereket, hogy az ingyenes dolgokért fizessenek.

Jogi szempontból a rajongói fordítások készítése és a gyűjtőoldal üzemeltetés is szürke zónában mozog, a hatóságok hagynak minket ténykedni, amíg nem kezdtünk ténylegesen is szabályt vagy törvényt sérteni, mint a szándékolt bevételszerzéssel. A PayPalon vagy egyéb platformon küldött támogatás nem minősül bevételnek, de a reklám már igen. Arról nem is beszélve, hogy rajtuk kívül az összes hazai animés oldal meg tudja oldani az üzemeltetést reklámok nélkül is. Pontosabban, az állításuk szerint náluk sincs reklám, sőt a hazai gyűjtőoldalak közül ők az egyetlenek, akiknél nincs reklám.


Forrás


Azok a fránya költségek…

Minden oldalnak vannak költségei. De mekkorák lehetnek azok a költségek, hogy ekkora áldozatokat kell hozniuk? Mi vitte rá őket a reklámok bevezetésére, a felhasználok megtévesztésére és a végtelen könyörgésre a támogatásért?

Az oldaluk fenntartása állításuk szerint évi 80 ezer vagy 100 ezer, de lehet, hogy havi 25 ezer (évi 300)? Úgy tűnik most sem tudtak következetesek maradni. A jelenlegi árak mellett az évi 80-100 ezer reálisnak mondható – ennyi ugyanis a saját szervergéppel rendelkező feliratozócsapatoknak is, akik a saját oldalukon osztják csak meg a munkáikat. Ezért az összegért már hajlandóak a szolgáltatók egy használható szervergépet és egy weboldal üzemeltetésre bőven elegendő tárhelyet biztosítani. Akár botokkal akár kézzel töltik fel tartalommal az oldalukat. Ebben az árkategóriában meglelik a megfelelő szolgáltatót. Feltéve, ha nem kezdenek el videókat tárolni a szerveren. Melyet saját állításuk szerint nem is tesznek. Így semmi sem indokolja az általuk említett havi 25 ezerbe kerülő szervert.

Továbbá meg kell említeni azt is hogy idén már kétszer is szerveztek gyűjtést az oldal fenntartásának érdekében. Mind a kétszer sikeres volt. Miközben a szerverköltségek nem nőttek a kétszeresére. Még érdekesebbé teszi a dolgokat az is, hogy az éves költségek hónapokra leosztva 6500-8500 Ft között van. Mely nem tűnik akkora összegnek, hogy ne lehessen kifizetni támogatások nélkül.


Forrás

image


Lett új szerver, de a probléma maradt.

Mint ahogy a gyűjtőoldalak többsége, a MagyarAnime sem tárol a szerverein videóanyagokat. Minden animét külső videómegosztó oldalakról, felhőszolgáltatótól ágyaznak be.

Mely azt jelenti, hogy őket elenyésző mennyiségű terhelés sújtja, miközben a felhasználók animéket néznek az oldalukon. Sajnos, nekik ez az elenyésző mértékű terhelés is oly nagy, hogy korlátozzák az óránként megtekinthető animék számát. Sőt, ha túl sok animét néznél meg egy óra alatt, akkor 20 percre kitiltanak az oldalról.


Forrás


Még több tagot Discordra!

A Discord elég népszerű platform, és kiválóan alkalmas közösségépítésre. Vagy arra, hogy egy weboldal admin csapata közöljön a felhasználók felé információkat, és teret biztosítson a felhasználóinak a szórakozására. Értelemszerűen jó érzéssel tölt egy admin csapatot, ha sokan vannak a Discord szerverükön. A szerver hirdetésére több módszer is létezik, és most kapaszkodjatok, kiderült, mi a legjobb módszer a létszám növelésre: tedd az oldaladat használhatatlanná, majd írd ki, hogy a Discord szervereden további infókkal fogsz szolgálni a leállással kapcsolatban. Nem, nem a nyilvános felületeken, ami tényleg bárki számára elérhető és nem igényel egy újabb felületre csatlakozást, mert minek is az?


Forrás

image


Ahol egy fordító elveszett, ott felirat sincs.

Ha már rajongói fordítás, azt gondolnánk, hogy az a minimum, ha a gyűjtőoldal feltünteti a fordítót, mint ahogy mindenhol máshol is illik megjelölni a forrást, ha más szellemi termékét használod fel. Nem igazán vitték túlzásba, sőt, többször is egy másik gyűjtőoldalról ágyaznak be egyes videókat, és őket jelölik meg forrásként. A magyar felirat meg a fán terem.

Nem beszélve arról, hogy a felhasználónak is megnehezítik a dolgát, ha fel szeretné keresni a fordító oldalát. Szerencsére azért náluk lehet megnézni leghamarabb a lefordított animéket. Vagyis megnézni eredeti japán szinkronnal felirat nélkül esetleg angol felirattal. Hiszen a sebesség a minden, így többször elő fordult, hogy felirat nélkül felteszik az animéket, aztán odaírják hogy majd délután cserélik. Angol felirattal rakják ki, angol szövegeket hagynak benne. Vagy olyan fordításokat tesznek közzé melyek nem méltóak arra, hogy fordításnak lehessen nevezni őket. De előfordult már olyan is mikor kirakják az új részt, és felirat gyanánt odaírják, hogy majd az oldalon meg lehet nézni magyar felirattal. A magyar szövegek készítőinek felelőssége arra, hogy élvezhető, korrekt és a mű cselekményének megértését segítő feliratot eszkábáljon, le van ejtve a kerti pottyantósba.


Forrás


A gondtalan életre! Még több munkát másnak!

Mi lehet jobb annál, ha rá jössz arra miképp tudod megoldani azt, hogy a lehető legkevesebbet kelljen dolgozni. Ennek több módszere is van, de a legmegfelelőbb az, amelyet a MagyarAnime fejlesztett ki.

Létre kell hozni egy botot, mely a konkurens gyűjtőoldalakról össze gyűjti a tartalmat. Ezután folytasd a különböző videómegosztó oldalakkal. Miután ez elkészült, és van egy összetákolt oldalad, nincs más dolgod mint kiírni, hogy az oldalon botok dolgoznak, ezért sajnos nem tudjátok annak hibáit kijavítani. Majd mikor kiderül, hogy van lehetőség a hibák kijavítására, légy oly nagyvonalú és engedd, hogy a fansubberek javíthassák ki az animékkel kapcsolatos adminisztrativ hibákat.

Mivel egy fordítócsapatnak sincs annyi szabadideje, és ha lenne is, akkor sem várható el tőlük. (Mert akkor ki fog fordítani? A közel 90 éves Mari néni Igalról, aki a szép magyar anyanyelve mellett más, idegen nyelvet is utoljára a szovjet megszállás idején hallott?) Így nyilván nem lesz senki, aki élne a lehetőséggel. Ha meg mégis élne vele, akkor néhány 10 perc alatt kijavítod azt az 1 animét a több ezerből – ha nincs olyan sok része, és nincs minden része máshonnan rögzítve.


Forrás


21 kedvelés

Kedves Ricz :face_vomiting:,

Szerintem mivel ennek a posztnak a 70% több mint 1 éves elavult dolgokról szól, vagy olyanról, amiről nem tudod miként működik ezért szerintem kár reagálnunk erre a posztra többet. Sajnos, ez már a tipikus „szedjünk össze minden szart az elmúlt évekből ami már nem úgy van mint állítom” lejáratos dolog.

Egy részlet az emailből amit előző tárhely szolgáltatótól kaptunk és amiért át kellet költöznünk egy teljesen különálló gépre ezzel növelve a költségeinket:

„tárhely szerver (ahonnan most az oldal üzemel) viszont NEM arra van, hogy több tízmillió látogatottságot kiszolgáljon (összehasonlításképpen: a tárhelyen lévő többi oldal összes oldalnak összesen nincs akkor látogatottsága, mint ennek az oldalnak egyedül!) Mivel cégünknek nincs is megoldása ilyen nagy látogatottságú oldalra, így megkérem, hogy az oldalt legyen szíves elvinni erre specializálódott szolgáltatóhoz!”

Az oldalunk évi látogatottsága 2021-ben 12 milliót meghaladta. Jelenlegi statisztika szerint közel 20 millió.

Többet írnék, úgy is csak sértődés lenne a vége mint az óvodában :sweat_smile:

[MA] Mentor

Hurrá! Ismét a fansubberek (most éppen “csak” Ricz, de tőletek nem idegen az egész bagázst egy kalap alá venni) hülyének nézése…
És igen, a legutóbbi posztotokban írt dolgok mind több mint egy évesek. A letöltéses dolog is friss, a támogatásos szórakozás is nemrégiben lett kiírva, a reklám is februári kiírásotok, ahogy a karbantartás és a “spam” is 2022-es.
Lehet minket és a nézőket hülyének nézni, de sajnos ott van a Discord fotók egy részén az a fránya dátum…

14 kedvelés

Sok elég friss, sőt idei. De kár is bemagyaráznod a pestinek, hogy merre folyik a Lánchíd. Elég régóta jelen vagyok a fandomban, gyakorlatilag veterán. Sok mindent láttam, tudom, hogyan működnek a dolgok. Hiába próbálod kimosdatni, ezeket megtettétek. A támogatásos konkrétan az elmúlt hónap, a bádog koldusbögre zörgetés 2 hónapos történet. Sok egyéb meg folyamatos, vagy a másik topikban adtátok tanúbizonyságát. Többek közt, hogy letojtátok, mit mondanak a csapatok. Azért hülyének nem kell nézni az embert.

A költségeitek olyanok, amelyet a rengeteg projekttel bíró, saját szervert üzemeltető csapatok tudnak csak felmutatni. Az AnimeAddicts-nak 44 ezer úgy, hogy rendszergazdát is fizet. A költségeik nyilvánosak, el is számolnak vele tételesen. Az Uraharának kevesebb, a Guddóét pontosan nem ismerem, az NKWT és a FeedTheGeeknek évi 120-130 táján van. Nekünk a VPS nincs havi 2 ezer. Az Addicts és az NKWT ezek közül a legidősebb, közel 20 éves csapatok, az UraharaShop pár évvel fiatalabb, mi vagyunk utána 13 kerek évvel, és a legifjabb a példák közül a Guddo. Csak összehasonlításképpen. Mellékesen: ti mikor számoltatok el a költségekkel valaha is?

A számok kábé annyit érnek, mint a papír, amire nyomtatják. Főleg, hogy gyakorta a botszűrés, a visszatérő látogatás is benne van, ugyanis sokszor a sütik révén számolódik el egy új megtekintés. Vagy ráfrissítéssel is lehet egy új látogatást is komponálni, ha olyan a böngészési beállítás.

Az idézett emaillel meg nem veszel senkit hülyére. Helyesírásilag és mondattanilag egy cég sem ír így. Csak ti. Sőt, ilyesmit sem írnak válaszba, még a helpdesken sem. Csak gondoltam, szólok, hogy ha már hamisítotok is, akkor legalább hiteles legyen.

Ígérted például a nagy lebontását a felmerült dolgoknak az általatok nyitott topikban. Máig várja mindenki. Nyilván azért tarthat ennyi ideig, már hetek óta, mert olyan sok és részletes. De kár is megmagyarázni azt, ami nincs - mert ugye, nem lehet. Elfelejted te is, hogy nem bugrisok itt a népek, akik mindent benyalnak a saját kényelmükért. Szóval ultimátum: prezentálod vagy a hiányával hallgatólagosan beismeritek, hogy csalók vagytok mindahányan, akik csak lehúzzák a felhasználókat, miközben mindenkit komplett idiótának néztek.

Mellékesen. Lehet flexszelni a számokkal, hogy nektek nagyobb, majd leóvodásozni a másikat, csak ezzel a stílussal nem értek nagyon semmit, csak azt áruljátok el, hogy a nagy sértődések közepette egyedül ti vagytok azok, akik nem képesek az alapvető vitakultúrára. (Hogy is volt az a vitatopik bezárása iránti sunnyogás is? Bemutassam azt a levelet is?)

18 kedvelés

@magyaranime

Hát b+, miért nem gyűjtögeted a linkeket ingyenes portálon?! Az én/mi munkánkból akarsz pénzt keresni. Ráadásul meg sem kérdezel senkit, hogy összegyűjtheted-e a tartalmat. Miért nem linkeled be a mi oldalainkat, ja mert, az nem lenne jövedelmező?

Szedd le a mi tartalmainkat az oldaladról, az összeset.

9 kedvelés

Erre válaszolnom kell.

A rágalmazás, mint bűncselekmény jogi tárgya a becsület. Ezen a társadalmi megbecsülés, a társadalomban kialakult kedvező értékítélet és az emberi méltóság értendő. Azonban a BH2019.3 (avagy a Kúria Pfv. IV. 21.743/2017. határozata) úgy szól, hogy “a valós tények közlése és a vélemény megfogalmazása a jóhírnév és a becsület megsértését nem teszi megállapíthatóvá”. A tények pedig valósak. Ezzel kapcsolatban idézem az anonimizált döntést, kivéve belőle a konkrét alperesi vádakat:

Egy közlés sértő jellegének megítélése során nem az egyéni érzékenység, hanem az általános élettapasztalat alapján lehet megítélni, hogy az alkalmas-e az érintett személy sérelmének kiváltására. […] Annak feltételezése, hogy a felperes [ itt a felperest ért vádak vannak felsorolva, amire az rágalmazással kapcsolatban adott be keresetet ], a valós tényekből levont következtetés, vélemény, amely értéktartalmától, helyes vagy helytelen voltától függetlenül megfogalmazható. E vélemény kifejezésmódjában nem volt indokolatlanul bántó, sértő, vagy lealázó, ezért a becsület megsértése nem állapítható meg.

Szerintem nem voltam dehonesztáló, alpári, szükségtelenül nyers, ami a megfogalmazást illette. Szúrós igen, az is szűk keretek közt. Ugyanakkor, mint látható, jogi precedens van arra, nem lehet mindenre rágalmazást kiáltani, amit személyes támadásnak vesz az ember, és megfelelő bizonyítékok, meggyőződés mellett igazolódik. A jogot nem úgy szokás értelmezni, hogy ami van a jogszabályban, az is van betűpontossággal. Léteznek kommentárok, jogi szakkönyvek és precedens ítéletek, amelyek segítenek értelmezni az amúgy szűkszavú és nyers jogszabályokat. Ezért szakma a bíráskodás, az igazságügy.

4 kedvelés

Egy dologhoz fűznék hozzá valamit: a fansubolás nem jogi szürkezóna. Nagyon is a feketében járunk, a szerzői jog megsértése ugyanis független attól, hogy pénzszerzés céljából történik, vagy sem. Arra, hogy nem lépnek fel a hatóságok ellenünk, nincs semmi biztosíték. Az számít, hogy a jogtulajdonosokat érdekli-e vagy sem, és az esetek többségében annyira nem érdekli, hogy annál többet tegyen, minthogy egy-egy videószolgáltatót egrecíroztasson, de ez csak szerencse kérdése.
Emellett pedig az újrafeltöltés, vagy épp újramegosztás sem kétséges, hogy szerzői jogot sért, ugyanis függetlenül attól, hogy egy kreatív szöveg milyen jogi keretek között készült el - tehát hogy például jogosan fordítottam le vagy sem -, mindenképpen szerzői jogvédelem alá esik. Tehát az is csak és kizárólag nem akaráson múlik, hogy a fansub csoportok nem lépnek jogilag fel azokkal szemben, akik engedély nélkül feltöltögetik, vagy a saját oldalukon megosztják a videójukat, feliratjukat.
Persze, nyilván vicces lenne megnézni egy ilyen pert, de na. A jog az jog. Ezért (is) lenne szerintem az a legideálisabb felállás, hogy nem nyúlunk más munkájához, oszt’ keziccsókolom.

3 kedvelés

Vicc. Még nekik áll feljebb.

3 kedvelés

Ezen felül nem kellene ennyire bátorkodni azzal, hogy ő csak úgy elkezd DDOS-olgatni mivel illegális és ha bármi ilyesmi történik akkor nagyon könnyen visszavezethető egy emberre főleg úgy, hogy ott tett beismerő nyilatkozatot a fent említett képen.[quote=“Ricz, post:9, topic:2465, full:true”]
Erre válaszolnom kell.

A rágalmazás, mint bűncselekmény jogi tárgya a becsület. Ezen a társadalmi megbecsülés, a társadalomban kialakult kedvező értékítélet és az emberi méltóság értendő. Azonban a BH2019.3 (avagy a Kúria Pfv. IV. 21.743/2017. határozata) úgy szól, hogy “a valós tények közlése és a vélemény megfogalmazása a jóhírnév és a becsület megsértését nem teszi megállapíthatóvá”. A tények pedig valósak. Ezzel kapcsolatban idézem az anonimizált döntést, kivéve belőle a:

Egy közlés sértő jellegének megítélése során nem az egyéni érzékenység, hanem az általános élettapasztalat alapján lehet megítélni, hogy az alkalmas-e az érintett személy sérelmének kiváltására. […] Annak feltételezése, hogy a felperes [ itt a felperest ért vádak vannak felsorolva, amire az rágalmazással kapcsolatban adott be keresetet ], a valós tényekből levont következtetés, vélemény, amely értéktartalmától, helyes vagy helytelen voltától függetlenül megfogalmazható. E vélemény kifejezésmódjában nem volt indokolatlanul bántó, sértő, vagy lealázó, ezért a becsület megsértése nem állapítható meg.

Szerintem nem voltam dehonesztáló, alpári, szükségtelenül nyers, ami a megfogalmazást illette. Szúrós igen, az is szűk keretek közt. Ugyanakkor, mint látható, jogi precedens van arra, nem lehet mindenre rágalmazást kiáltani, amit személyes támadásnak vesz az ember, és megfelelő bizonyítékok, meggyőződés mellett igazolódik. A jogot nem úgy szokás értelmezni, hogy ami van a jogszabályban, az is van betűpontossággal. Léteznek kommentárok, jogi szakkönyvek és precedens ítéletek, amelyek segítenek értelmezni az amúgy szűkszavú és nyers jogszabályokat. Ezért szakma a bíráskodás, az igazságügy.
[/quote]
Én úgy voltam ezzel, hogy nem szólok bele, mert nem volt érdekem, de ha így lehet játszani akkor elmondom azt is, hogy ettől nem kell félni mivel a Cloudflare amit a normálisabb oldalak használnak a kevésbé azok meg vessék magukra ha nem, de abban van DDOS védelem + a legtöbb szerver szolgáltatónál is alap szolgáltatás. Az ilyen üres fenyegetéseket lehet mondani, de ha ez megtörténik akkor a kijelentés miatt lehetne már lehetne játszani :wink:

Davido, speciel azt szerintem úgy kell olvasni, hogy őket érte DDOS támadás, nem pedig hogy ők fognak támadni.

Én ezt teljesen úgy értelmeztem mint, hogy ők fognak támadást intézni.

Annyiban “szürke zóna”, hogy a hatóságok által hallgatólagosan megtűrt jogsértő tevékenység. Ahogyan egyébként az újrafeltöltés (vagyis egy torrent seedelése) is a jóhiszeműség elvén működik idehaza, hogy “légyszi, nem töltöd fel újra, ugye?”. Akkor lépjük át a megtűrés határvonalát, ha ebből nyereséget próbál kovácsolni valaki, akkor ugyanis tényleg éjfekete zónává leszünk. Alapvetően a nyugati jogrendben előbb a cease and desist levelek (tevékenység beszüntetése és felhagyása) érkeznek, amiket ügyvédi felszólításokként is ismerhetünk. Ezeket általában a jogtulajdonostól kapják vagy egy önkéntes feljelentőtől. A tényleges perhez ez önmagában kevés.

A magyar jogszabályok ugyanis jócskán megengedőbbek, elnézőbbek, de már egy ideje forrnak a dolgok. A németek mellett a franciák is elindultak a túlszabályozás felé, és az indiai felsőbb bíróságon (Delhi High Court) 47 angol gyűjtőoldal ügyét tárgyalták. Amennyire tudom és emlékszem, büntetőjogi pernek indult, letiltással zárult, és most a 9anime, kissanime, gogoanime és népszerűbb társai nem érhetőek el közvetlenül az országban, csak VPN-nel. De otthon talán még megvan az erről szóló PDF, ami tartalmazza a keresetet is.

1 kedvelés

Én csak mint néző szólnék hozzá a dolgokhoz. Nem kifejezetten szeretek gyűjtő oldalakon animét nézni, mert eléggé érdekesen vannak megoldva ezek a “gyűjtögetések”. A MagyarAnime oldalán is ugyanazt tapasztaltam, mint pl. az AnimeDrive-nál… Mégpedig azt, hogy a részek különböző fansuboktól vannak megosztva. Az első rész még x fordítócsapat munkája, a harmadik rész már y csapattól származik, és ez egy igazán negatív nézői élményt eredményez. Szóval inkább ellátogatok egy fansub oldalra, ahol tudom, hogy végig ugyanazt a minőséget kapom. Amíg nem tudják megoldani ezt a problémát, addig inkább keresgélek a fordítócsapatok oldalain, és szerintem sokan vannak még ezen állásponton.

4 kedvelés

Többek között ez is a felhozott dolgok közt volt az általuk nyitott topikban. De ők ezen nem kívánnak változtatni - ez nem bug, ez feature. A szó szoros értelmében.

2 kedvelés

hát, ha egyszerűen nem fejezik be a fordítást a fansub csapatok khmm tokyo 24-ku khmmm stb… akkor kénytelenek vagyunk másoktól linkelni… de vannak fansub csapatok akik felkerestek minket, megkérték hogy legyen prioritásuk és lett prioritásuk… szeretném kiemelni… gyűjtő oldal… nem xy fansub publikáló/terjesztő oldal… gyűjtjük amit találunk/leghamarabb találunk… ha egy fansub csapatnak bármi problémája van… szerintem ugyan úgy nekünk is és az magyaranime staff tagjainak is lehet jelezni… és 99% ig biztos vagyok benne hogy a probléma meg lesz oldva.

1 kedvelés

Ez igen. Szerintem ez egy kicsit erős kritika volt.
Ahogy látom ez a támogatás nagyon kikészít téged, amit én nem értek. Az, hogy valaki támogatni akarja az oldalt az mindenkinek a saját dolga. Én még nem támogattam az oldalt egyszer sem, mégsem volt semmi problémám.
A letöltés. Az én véleményem az, hogy magában a 8/nap az kevés. A támogatással járó korlátlan letöltés meg szerintem logikus, mivel, ha valaki támogatja őket akkor legalább kap valamit, de szerint nagyon kevés olyan ember van aki csak ezért támogatná az oldalt.
Az, hogy voltak az oldalon reklámok ezzel szerintem nincs semmi baj. Felőlem akár most is lehetnének reklámok, csak ne legyenek eltúlozva.
Az animék nézésének korlátozását nem értem miért hoztad fel. pl.: Én a Narutónál a mellék sztorikat mindig tovább nyomtam és mégsem kaptam kitiltást. Szóval ez a korlátozás nem befolyásolja az animék nézését, csak különleges esetekben.
Azzal én is egyet értek, ha karbantartás van akkor inkább írják ki arra a lapra, hogy miért van karbantartás és kb. meddig tart, ha valaki nem szeretne fellépni a DC szerverre akkor is tudja mi van.
A bottal kapcsolatban pedig annyi, hogy jó megoldást találtak arra, hogy kevesebb legyen a munkájuk, de attól még dolgozni kéne rajta az tény, mer az ilyenekben mindig lesz egy ki hiba amit javítani kell.

Bocsáss meg, hogy elfelejtettem beszámolni neked a Tokyo 24-ku csúszásának okáról… A fordítónak sajnos problémái akadtak, ezután pedig el is került tőlünk, ezért folyamatban van az agyalás, hogyan oldjuk meg a továbbiakban, kinek van ideje a sok más projekt és munka, magánélet stb. mellett. De gondolom az ilyesmi a lőtéri döglött kutyát nem érdekli, hogy nekünk mi okoz fejfájást, csak legyen kint a betevő rész, minél hamarabb. Ígérem, a jövőben igyekszünk javítani a hibáinkon és jó csapat leszünk.

2 kedvelés

Ezt nem nehéz áthidalni, csak külön táblázatban kell vezetni a másik munkáját, így biztosítva egy helyett többet. De alapvetően már a leírtakkal baj van, és ezeket a diplomáciás topikban meg is lettek válaszolva, de a kedvedért összegzem tömören.

  1. Egy gyűjtőoldal alapelve a közösség érdeke, ennél fogva nem priorizálhat, nem részesíthet előnyben egyiket a másiknál. Nem a jópofiságra kell törekedni, hanem az egyenlőségteremtésre.
  2. Ha priorizáltattok, akkor bizony megszűnik a gyűjtőoldali státusz, hiszen pont azzá válik, amit mondtál, hogy nem lesz az.
  3. A MA staff tagoknak jeleztük, letojták és első körben töröltetni is akarták a topikot, pedig még egész korrekten össze voltak szedve a problémák. Ha akkor tényleg odafigyelnek és nem tpóbálják elsunnyogni, nem tartanánk itt.
2 kedvelés

Teljesen jogos lenne, amit írsz, ha kizárólag a saját maguk által fordított feliratos videók lennének fent. Akkor ez az egész itt és most nem történne meg.

4 kedvelés

Igazából többen is jelezték feléjük, de tudomást sem vettek róla… Ezen felül többször is szót emeltünk, hogy nem azt jelölik meg fordítónak mint aki csinálta… Erre a legjobb példa a NKWT one piece fordítása amihez készítőnek kik is vannak meg jelölve? Ja igen meg is van ti…

2 kedvelés