Oldal Fejlesztésének állapota


#1

Ezt a topic -ot frissíteném újabb hozzászólásokkal az oldal fejlesztését illetően, és szeretném még ide lejegyezni, hogy milyen terveink vannak a jövőre nézve.

Fejlesztés jelenlegi állapota: 8%
Ami éppen folyik: Adatbázis feltöltése adatokkal. Ezek az adatok: Ismertetők, már meglévő projektek listája, az általunk ismert csapatok lapjai.

Jövőben tervezett dolgok (bár még nem teljesen átgondoltak):
[ul]]1.1.1 -es mérföldkő: WebSocket alapú kliens <-> szerver kommunikáció integrálása. (élőben kapnátok frissítést bizonyos dolgokról, de itt nem állna meg a dolog, a lehetőségek végtelenek) (Ratchet)/:m]
]1.1.2 -es mérföldkő: Feliratozó alkalmazás integrálása az oldalban, amely képes leváltani az Aegisub -ot, amely egy verzió kezelő is lenne egyben, így egy csapaton belül egyszerre több fordító/lektor tudna az oldal segítségével egy felirat fájlon dolgozni. Ezen kívül lehetőség lenne a másik munkáját “fork” -olni, ha az az illető engedélyezte a munkáján, hogy abból újra feldolgozások készüljenek. (vagy épp egy másik videóhoz való újra időzítés) (lásd: github) (Technológia referencia: Emscripten)/:m]
]1.1.3 -es mérföldkő: HTML5 / JS manga olvasó./:m][/ul]

Fejlesztéssel kapcsolatos ötleteiteket ide várjuk.


#5

Érdekes :smiley:
Kíváncsi voltam, látok-e eme kis országban valakit(valakiket), aki képes rippelni a MAL-t rajtam kívül, efféle projectekhez :smiley:
Ezt én sem tudtam, de ahogy látom, a CakePHP keretrendszer nem alkalmas efféle oldalak kiszolgálására, eredeti mivoltában.

Btw, sok sikert :smiley:


#6

Úgy tűnik, hogy akadt.

Nem én vagyok a legkompetensebb a témában, de annyit tudok, hogy a Cr**go volt a gyengéje a dolognak, nem maga a tortás keretrendszer.

Köszi.


#7

A tortának is baja volt részben mert az alap csomaggal terjesztettben lévő TreeBehavior egyszerre kérdezi le az összes adatot, nem blokkokban, így pl egy optimalizáció 36 óráig tartott. Most hogy átírtam az egészet, hogy blokkokban töltse be őket, 32k -s blokk méretekben, így a 36 órából 3 és fél óra lett. xD
Lehet még gyorsabb is lenne, ha nem 5600rpm -es winyom lenne. :smiley:

[size=150]/Fejlesztői Blog/[/size]

Csak hogy a fejlesztésről legyen egy kis hír is, írnék egy röpke blog bejegyzést.
Tegnap sikerült úgy gajra vágni a windows -t, hogy elindulni elindult, de már semmilyen alkalmazást sem lehetett rajta futtatni, csak úgy hogy egy parancssort varázsolok elő kín keservesen egy shell script -el. Kedvem nem lévén arra, hogy utána járjak a problémának Mint -re váltottam rendszerem, így folytatva a fejlesztést. ‘;…;’
Adatbázisunk már alapjáraton teljes, majd az élesítést megelőző napon fogok ráküldetni egy hadseregnyi hörcsögöt a csapatunkból, hogy rágják át magukat rajta, és javítsák a hibákat.


#8

Rég jelentkeztünk már frissebb hírekkel a fejlesztéssel kapcsolatban. A dolog egy kicsit meglassult, mert itt angolhonban most ér véget a második félév és hajrá van. :smiley:

Sikerült optimalizálni a rendszert, adatbázis nyers, de kész.
Még a szabály rendszerek lefeketetése van hátra, és felfedeztünk több olyan dolgot, amit majd kliens oldalra kell átpakolni, mert különben nagyon hosszú lenne az oldal betöltése, vagy egyáltalán be se töltene azzal a hibával, hogy a szkript időtullépés miatt megállt.

Itt egy kis betekintő a front-end fejlesztés színteréről:
isshotosho.info/images/homepagepreview.png
isshotosho.info/images/homepagepreview2.png

Így fog majd kinézni a kezdőlap, de még sok minden hiányzik, és vannak még dolgok amiket még lehet újra gondolunk.

Az elkövetkezendő hetekben várhatóan még jobban fog lassulni a fejlesztés, a félév végének közeledtével, aztán majd jönni fog remélhetőleg egy hajrá a két hetes tavaszi szünetben. :slight_smile:

[size=85](pszt: a láblécben lévő számok a debug környezet miatt olyan magasak. :wink: )[/size]


#9

[spoiler]http://i57.tinypic.com/ja9huc.jpg[/spoiler]


#10

Aranyos kinézet.


#11

Ezek a chibi renderek mire valók ott a kereső alatt? Mert ha főmenü linkek akkor javasolnék egy rendes főmenü linket mert így nagyon átláthatatlan hogy melyik mire jó. Meg eléggé Gportálos hogy úgy mondjam, persze sértés nélkül. Ez csak javaslat. A főmenü linkeket én a felső sorba tenném inkább a Login menü mellé. Vagy oda kerülhetne a Kereső rész, alá egy logo fejléc és úgy alá egy főmenü mint a legtöbb oldalnál. Maga az oldal tartalmi része nem lenne rossz csak nagyon sok a kihasználatlan terület, mivel ha jól látom úgy akarod megoldani hogy a kis könyvtáros nénit semmi se takarja el. :smiley: Az a baj hogy semmi időm, pedig szívesen kiegészíteném ezt a dizit, de én a helyetekben felfogadnék egy komolyabb designert a dologra, biztos van olyan aki érti a dolgát mert szerintem van bőven mit javítani ezen a dizin. Az alap ötlet jó de a tartalmi rész nagyon nem illik a dizájnhoz szerintem.

Egy jó oldal kulcsa gondolom nem újdonság senki számára aki ebben a témában jártas a jó külső márpedig erről a diziről nem az jön le hogy sokat dolgoztak vele. Tényleg nem sértésnek szánom, remélem senki nem veszi úgy, meg ez csak egy kép egy üres tartalmi résszel de egy ilyen rendszerhez sokkal komolyabb dizájn illene szerintem. Igazából amit meghagynék az a felső sáv meg az alsó a közepét meg úgy ahogy van törölném, mert egyáltalán nem passzolnak egymáshoz. De lehet csak én látom így, meg gondolom nem is ez érdekel most titeket hanem maga a rendszer felépítése.

Ha nem dolgoznék napi 10-12 órában megcsinálnám de én azt tanácsolom kérdezzetek körbe a Fórumon hátha valaki csinálna egy komolyabb dizit.


#12

Okay sir. :smiley: We’ll see…


#13

Csak egy kérdés. Ha ennyire sehol se nem áll az oldal, akkor az a március első két hete dolog honnan jött?


#14

Onnan jött, hogy akkor még nem tudtam a beadandókról. Szal az Február utolsó előtti hete volt. Aztán első Március hetében osztották ki a dolgokat, és olyan mennyiség lett, hogy nem jutott idő az IT fejlesztésére. Ha nem lettek volna beadandók, úgy számoltam hogy heti 20-25 órás idő ráfordítással végeztünk volna az első béta verzióval 3-4 hét alatt. Ráadásul a legtöbb idő ott ment el, hogy az általunk használt keretrendszer korlátaival nem voltunk tisztában. Így a kódot refaktorizálni kellett, hogy képes legyen nagyobb adatbázist kezelni, mivel itt nem egy blog vagy egy átlag oldalhoz tartozó rekord számról van szó, hanem annál jóval nagyobbról.


#15

81% - A design felül vizsgálata zajlik, és úgy tűnik változni is fog az. Többnyire adminisztatív funkciók készültek el az elmúlt időszakban, hogy majd a projekteket/csapatokat könnyedén felvehessük a rendszerbe. (A külső forrásból való importálás nem elég hatékony és túl sok a vak folt)


#16

[quote=“Kuro”]Ezek a chibi renderek mire valók ott a kereső alatt? Mert ha főmenü linkek akkor javasolnék egy rendes főmenü linket mert így nagyon átláthatatlan hogy melyik mire jó. Meg eléggé Gportálos hogy úgy mondjam, persze sértés nélkül. Ez csak javaslat. A főmenü linkeket én a felső sorba tenném inkább a Login menü mellé. Vagy oda kerülhetne a Kereső rész, alá egy logo fejléc és úgy alá egy főmenü mint a legtöbb oldalnál. Maga az oldal tartalmi része nem lenne rossz csak nagyon sok a kihasználatlan terület, mivel ha jól látom úgy akarod megoldani hogy a kis könyvtáros nénit semmi se takarja el. :smiley: Az a baj hogy semmi időm, pedig szívesen kiegészíteném ezt a dizit, de én a helyetekben felfogadnék egy komolyabb designert a dologra, biztos van olyan aki érti a dolgát mert szerintem van bőven mit javítani ezen a dizin. Az alap ötlet jó de a tartalmi rész nagyon nem illik a dizájnhoz szerintem.

Egy jó oldal kulcsa gondolom nem újdonság senki számára aki ebben a témában jártas a jó külső márpedig erről a diziről nem az jön le hogy sokat dolgoztak vele. Tényleg nem sértésnek szánom, remélem senki nem veszi úgy, meg ez csak egy kép egy üres tartalmi résszel de egy ilyen rendszerhez sokkal komolyabb dizájn illene szerintem. Igazából amit meghagynék az a felső sáv meg az alsó a közepét meg úgy ahogy van törölném, mert egyáltalán nem passzolnak egymáshoz. De lehet csak én látom így, meg gondolom nem is ez érdekel most titeket hanem maga a rendszer felépítése.

Ha nem dolgoznék napi 10-12 órában megcsinálnám de én azt tanácsolom kérdezzetek körbe a Fórumon hátha valaki csinálna egy komolyabb dizit.[/quote]

Annyiban egyetértek Kuro-val, hogy a chibi-s menü vagy mi nem épp a komolyságot tükrözi. A helyet én egy sima menüt alkalmaznék, vagy a fenti fekete sávot használnám ki erre a célra. De alapvetően tetszik ez a letisztult egyszerű dizájn és épp emiatt nem tartom fontosnak a komolyabb dizájn alkalmazását. Hisz teljesen fölöslegesnek tartom a túlbonyolítását. Lássuk csak a MAL dizájnját példának, hát az sem egy túlbonyolított valami, még sincs senkinek se semmi baja vele, nem követelik hogy módosítsanak. Épp ezért én támogatom ezt az egyszerű stílust.
Amit én módosítanék, teljes személyi vélemény. Jómagam először is ahogy előbb is mondottam a chibi menüt vagy mit meneszteném és a fekete sávot használnám menünek, szimpla felirattal. Az egész Egyéb/Hírek/Közösség részt fentebb húznám a kis csaj keze aljáig. És sajnos nem tudom, hogy milyen funkciók vannak még az oldalnak még a felirat és további tartalmak gyűjtése mellett. De itt én tovább osztanám az egészet részt és a MAL-on vagy az AniDB-n jól bevált részeit emelném át. Mint az MAL-on a főoldalon egyből megjelenek az anime/manga ajánlások vélemények vagy az AniDB-én a “Hot Anime” vagy az oldalban lévő statisztika rész amiben a mellett, hogy jeleznétek, hogy milyen nagy is a könyvtár lehetne jelezni továbbá anime/mangához/novelhez bejött friss fordítást. Mivel az oldalnak szerintem így se a hírei lesznek a legkapósabbak nem amiatt fognak jönni az emberek az IT-re így én nem is ezekre helyezném a hangsúlyt, vagyis a főoldalon csak kis helyet adnék neki helyette pedig a művekre azon fordításaira és közösségre.


#17

A háttér is teljesen felesleges oda, mármint az a csaj. Úgy sem nézegeti senki, nem fog nagyon látszódni kisebb monitorokon (és még ezen a képen is a feje alsó része belemászik a menüsávba i57.tinypic.com/ja9huc.jpg), s csak az oldal töltődik be sokkal lassabban miatta mobilnettel. Elég ha kevés lenne a kép, s teljesen kitöltené az oldal a területet (méretre változó design). :neutral_face: Jó, mondjuk a minimális felbontás 1024x768, a max meg 1600x1200. Csak egy példa.


#18

Bekerült az oldal motorjába az AnimeNewsNetwork, AniDB, és a MyAnimeList REST Api-ja. Így majd összevetések alapján ezekről az oldalakról scrapeljük az infókat a legfrissebb animék és mangák ismertetőihez heti rendszerességgel.

Utóbbi felvetések is meghallgatásra találtak és ezek alapján változott a design. :slight_smile: Köszönjük a javaslataitokat.


#19

Esetleg egy képet dobnál a design-ról?


#20

Az alábbi mockupokon a régi logó van.
Ez a körül karuli főoldal, de ezen még nincs rajta a táblák alá jövő oszlopok.
[spoiler]isshotosho.info/webmockup2-it-main.png[/spoiler]

Ez az animék listázásának lapja:
[spoiler]isshotosho.info/webmockup2-it.png[/spoiler]


#21

Hosszab cimeknel tobb sorba tori majd, lehagyja vagy olyan nagy lesz a teglalap? Mivel manapsag nagyon divat a hosszu cim, ez problemat okozhat.


#22

Az én képernyő méretemen csak ekkora téglalapokkal tudok dolgozni, amúgy meg teljesen reszponzív. Hosszúcímeknél majd teljesben ott lesz, csak külön sorba dobálja.


#23

Azt lehet tudni, hogy az oldal lesz-e 1080p-s felbontású ?