Betűtípusokkal kapcsolatos kérdések


#1

Nem értesz hozzá és kellene a segítség, vagy inkább rábíznád másra, aki ért hozzá? Kéne egy jelekkel teli betűtípus, de nem találsz és megkérnél valakit, hogy szerkesszen egyet? Itt megteheted.


#2

Jelekkel teli betűtípus? Még nem láttam szükségét…
Ja, de igen! Mangáknál jól jöhet! A szivecskézés! Töltött és körvonalas sziveket akarok! XD

Magyar betűtípusok: HálózsákFontok - guglizzatok rá, talán még letölthetőek valahonnan. Ha nem, írjatok rám, van belőle egy pakkom, főleg mangákhoz ajánlott, de minden máshoz is. Csupa magyar betűkészletes, csinos fontok.

Betűtípus szerkesztő program: FontCreator. Régebben használtam, aztán a HZs fontok után már nem volt rá szükségem. A neten található portable verziója is.


#3

Én annak idején írtam egy tutorial cikket a kiegészítéshez. Majd videósan is meg kívánom csinálni valamikor a közeljövőben.


#4

Én az ügyben kérném a segítségeteket, hogy FontCreator-ral hol lehet a betűkészletet “.ttf” betűkészlet gyűjteménnyé egyesíteni “.ttc”.
Vagy ha a FC nem tud ilyet akkor milyen progival lehet ezt megoldani?


#5

Sok gyakorlati haszna nincs a gyűjteményes formának egyetlen betűtípus esetében, ha az nem tartalmaz többféle karakterosztályt (pl. cirill, ázsiai nyelvek) vagy módozatot (bold, italic, bolditalic stb. - de szerintem ezek meghagyása is merő baromság, mivel bármely szövegszerkesztő/grafikus program megformázza ugyanolyanra). Ezen kívül a Windows nem igen tudja helyén kezelni a formátumot (hasonló a suitcase, de az Apple gépekre van és ott még működik is a dolog).

Amúgy online fontkonverterekkel lehetséges.


#6

Az mondjuk igaz, hogy a szövegszerkesztők is meg tudják csinálni ezeket a formázások. Azzal meg tisztában voltam, hogy keleti font fajtákkal van ez így inkább hiszen ez is egy olyan font. Telepíteni ugyan nem tudtam egyben de megnyitni gond nélkül megtudta a windows-om. Pár dologgal kiegészítettem őket és gondoltam vissza egyesítem, de akkor végül is mindegy. :smiley:


#7

Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy olyan betűtípust keresek, ami a táblára írt szöveghez hasonlít( ha lenne ékezetes, az jobb lenne)
Előre is köszi a választ ^^


#8

[quote=“rootex”]Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy olyan betűtípust keresek, ami a táblára írt szöveghez hasonlít( ha lenne ékezetes, az jobb lenne)
Előre is köszi a választ ^^[/quote]

Régebben használtam az Eraser Dust nevű fontot, remélem, hogy jó lesz.


#9

Uh, köszi szépen, igen jó lesz :smiley:


#10

Sziasztok!
Van valakinek tudomása használható feliratról a Brave Story-hoz, mert én csak olyat találtam ahol az ékezetes betűk kérdőjelként jelennek meg és nem túl élvezetes így a film maga, mikor böngészni kell mi is lehet oda írva.
Előre is köszi a segítséget.


#11

Elég valószínűen hibás a betűtípusod. A legkönnyebben a felirat megnyitásával Aegisubban tudod orvosolni, ahol átállítod a szöveg stílusához tartozót valami másra.


#12

Áthelyeztem a hozzászólásokat, valamint átírtam a téma címét, hogy általánosabb legyen, és ide lehessen írni a betűtípusokkal kapcsolatos összes kérdést.