Böngészők


#1

Böngészőkkel kapcsolatos kérdések.

én régi operát használok (Verzió 12.16) s letöltötte akaratlanul a frissítést (a kis cseles) s minden böngésző indításkor fel is kínálja a telepítést (amit nem teszek mert használom kivetítőn {tv} a nagyító csuszkamicsodát) s ki se tudom kapcsolni , még nem indítottam újra a gépet s a böngészőt is felesleges újratelepíteni mert kilátásba helyezve a generálozás


#2

Rendben, de hol itt a kérdés? Vagy csak kedved volt egy témát nyitni és nem volt jobb ötleted?

Szerk: most jött ki egy 12.17-es verzió, valószínűsítem hogy azt szedte le.


#3

igaz végül a kérdés elveszett az információ halmazba

azt akartam kihozni belőle h **ne zargasson a program **a frissítéssel s nem tudom mit csináltam hogy bekapcsolt vhol ez a frissítés keresés amit nem találok
szóval hol tiltsam le

valamint kedvem is volt létrehozni topikot


#4

12.17-est engedd fel, ha esetleg a letöltött frissítés átdob a Chropera sorozatra akkor azt hiszem van mód a korábbi (Presto alapú) visszatelepítésére károk nélkül.

Ha az megvan, akkor:
Beállítások - Haladó - Biztonság - Automatikus Frissítés: Ne keressen frissítéseket


#5

A 29-es róka új kinézetet kapott, akinek nem tetszik annak az alábbi lehetőségi vannak:

  • helyre állítja egy kiegészítő (CTR) segítségével
  • átvált a 24 ESR verzióra (ideiglenes menekülőút)
  • próbál hozzászokni, végül átvált Seamonkey-re

Biztonsági (és böngésző profil védelmi) okokból nem ajánlott a 28-as verzióra történő visszalépés ha már megtörtént a frissítés.

Szerkesztés: CTR link hozzáadva


#6

29 róka: A kinézet az rendjén van szerintem ne krágogjatok miatta. :smiley:

Komodo Dragon -t megnézném egyszer linuxon ha lesz. :slight_smile:


#7

[quote=“Hughes”]29 róka: A kinézet az rendjén van szerintem ne krágogjatok miatta. :smiley:

Komodo Dragon -t megnézném egyszer linuxon ha lesz. :slight_smile:[/quote]

Ha meg nem tetszik, akkor arra is van addon, Classic Theme Restorer a neve, kb. hasonlóan néz a ki a rókám 29 alatt, mint előtte volt.


#8

[quote=“Hughes”]29 róka: A kinézet az rendjén van szerintem ne krágogjatok miatta. :smiley:

Komodo Dragon -t megnézném egyszer linuxon ha lesz. :slight_smile:[/quote]

Nem csak a kinézet lehet gond, a testreszabás vagy funkcionalitás is. Én pl. szeretem az előre-hátra gomb mögött látni a kezdőoldal gombot :wink:


#9

Mint egyszerű, több dolognak utána nem néző felhasználóként kérdezném: Mi az az ESR és az Australis? (AA-n lusta voltam feltenni a kérdést fél perce, kilépés előtt)

Kicsit lassú szerintem nálam a róka, csak akkor jutott eszébe frissíteni, mikor a névjegyére rámentem, mert itt olvastam róla :smiley: Kicsit chrome érzetem van a weboldal fülektől meg a jobb oldali menü gombtól.


#10

Az Australlis az új felület (a krómklón neve), amit mi csak magunk között haverokkal Gaystrallisnak csúfolunk, az ESR pedig az meghosszabított támogatású kiadást takarja.


#11

Ez valami vírus lehet?
http://kepfeltoltes.hu/150222/vir_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mostanában azokon az oldalakon ahol szöveg van, ilyen reklámokat szúr be, teljesen véletlenszerűen. Csak pár napja van ilyen, előtte semmi nem volt.


#12

Ez adware. Futtass le egy AdwCleaner-t. Az elmúlt napokban nem telepítettél fel valamilyen programot? Általában az ingyenes szoftverek esetében telepítés során megkérdezik, hogy akarod-e hogy xy-t is feltelepítse. Ilyenkor ki kell venni a pipát, átugrani, visszautasítani.


#13

Ha Firefox-ot vagy Chrome-ot (esetleg az új Operát) használsz, akkor nézd meg a Kiegészítőket, és keresd az oda nem illő darabot, ha pedig régi IE-t, akkor a telepített programokat nézném meg először, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor küldj egy screenshotot, aztán megnézzük.


#14

Mostanában nem telepítettem semmit, de az lesz. Még megy a scanner, de már talált 15 fájlt, aminek a nagy része adware meg toolbar. Elég gyakran járok warez oldalakon, valamit összeszedtem. Az AdwCleanert meg kipróbálom, köszi a tippet.

Edit:
Nem vált be sem a cleaner, sem a víruskergető, úgyhogy ledaráltam az egészet. Töröltem minden mozilla könyvtárat és a temp mappát is. Újratettem, azóta nincs probléma és még nyertem 2 giga üres helyet mellé. :smiley:
Azért a biztonság kedvéért feltettem a chrome- ot is.


#15

Takarítás miatt lehet az, hogy a firefox nem emlékszik néhány meglátogatott oldalra (elég sokra) minden be/kikapcsolás után, vagy valamit félreállítottam? (több oldal le van mentve, azokat behozza, de pl tegnap rákerestem valamire youtube-on, akkor azt már nem).

szerk:
Most látom, hogy elégé üres az előzmények, most vagy valamelyik programom törli, vagy a róka felejt


#16

[quote=“Grievous”]Takarítás miatt lehet az, hogy a firefox nem emlékszik néhány meglátogatott oldalra (elég sokra) minden be/kikapcsolás után, vagy valamit félreállítottam? (több oldal le van mentve, azokat behozza, de pl tegnap rákerestem valamire youtube-on, akkor azt már nem).

szerk:
Most látom, hogy elégé üres az előzmények, most vagy valamelyik programom törli, vagy a róka felejt[/quote]

Alapbeállításon a CCleaner törli azokat is, de ki lehet kapcsolni (pipa ki a böngészési előzmények és a munkamenet mellől), hogy azokat ne törölje.


#17

Tudom, de nincs az kipipálva (csak a letöltési előzményeké)