MagyarAnime.hu - Diplomáciai ajánlat

Utolsó 2 pontra reagálnak most.

  1. Ha valamin alakítottunk sose tagadtuk, hogy saját döntésünk.

  2. Letölteni bárki tud. shift+jobb klikk ha indavideón, ha nálunk nézed. (Illetve vannak akik böngészö kiegészítőket használnak, hogy 1 kattintás legyen) Támogatók kizárólag extra vizuális “funkció” gombokat kapnak amivel 1 kattintással tudnak megcsinálni dolgokat.

Illetve mi vagyunk az egyetlen gyűjtő oldal ahol nincs semmilyen hirdetés ezért is nincs bevételünk az oldalból! A havonta beérkezett támogatás nem futja ki a havi költségeket sem! Nekünk ez a dolog ráfizetéses és azért dolgozunk rajta még is, mert imádjuk az animeket.

Többire később reagálok, de ezeket lényegesnek tartottam kiemelni.

Csak annyit fűznék hozzá, hogy egyetértek, és a discord szerverükön én is olvastam olyat, hogy csak támogatók tölthetnek le, ezt a főadminok írták, és ha ez nem csak a saját, hanem más munkájára is igaz, akkor ott már gondok vannak.

Bármelyik oldalról letölthető a videó ahol megtudod nézni… tessék egy kis informatikát tanulni mielőtt hozzá szólsz. Itt ne kavard a dolgokat megint mint máshol is…

Ne ugass, nem hozzád szóltam, Tapionnak válaszoltam.

Bármely oldalon letiltható a videó letöltése, ahol be van ágyazva egyetlen videó is, pont ahogy nálatok van. Tessék egy kis illemet tanulni, és nem hülyének nézni az embereket, mielőtt vitatkozol.

11 kedvelés

Érkezett egy jelölés a topic nyitójától, hogy töröljük az egészet. Én nem fogom, mert indoklás az nem volt hozzá, de ahogy nézem, ha lett is volna, az se állta volna meg a helyét.

Engem érdekelne az indoklásuk, szerintem mindannyian jókat szóltunk hozzá és teljesen normális hangnemben. Kivéve Dai hozzászólását (“ne ugass”). De nem egy ember képviseli az egész közösséget. @magyaranime ne töröltessétek, folytassuk, hátha jutunk valamire.

5 kedvelés

Szerintem, akik engedély nélkül lopják más feliratát, (enyémet letöltötték az oldalamról és újra feltöltötték) azok ne ígérgessenek olyan dolgokat, amiket úgy sem fognak betartani. Szóval ez a pont már eleve hazugság: FONTOS! Csapatunk nem tölti le videókat a fansub oldalakról! Azaz nem tölti fel a videómegosztó portálokra azokat! Kizárólag a fent lévőket linkeljük (embed/iframe)!

1 kedvelés

Átolvastam az összes kommentet. Véleményem szerint felesleges azzal takarózni, hogy az oldalatokra botok teszik fel a videókat mivel BÁRMIKOR beletehetnétek egy olyan változtatást ami nézni, hogy ugyan az a csapat forítása e. A folyamatos pénz tarhálással is le lehetne állni mivel ezeket a feliratokat nem ti csináljátok így ezekről a reklámot és a pénzért letöltést is kapcsoljátok ki. A saját videótokkal azt csináltok amit akartok az nem az én ügyem, de ha már senki (a yorusubon kívül) nem kér pénzt a feliratokért vagy az égetett videókért nem pont nektek kezdene elkezdeni akiknek semmi közük nincs a fansubhoz. Továbba nagyon gerinctelennek érzem azt is, hogy törölni akartátok a posztot amiben dai-on kívül mindenki normálisan elmondta a véleményét. Nem gondoljátok, hogy pofátlan az amit csináltok?!?! Szerintem itt lenne az ideje, hogy magatokba nézzetek kicsit és elgondolkodjatok azon, hogy mit rontottatok el, mert a fansubok nem véletlenül vannak ellenetek…
Ezen kívül ha ténylegesen elgondolkodnátok a diplomácián(mert az amit itt leműveltetek nem erre ad következtetési lehetőséget) akkor normálisabban reagáltatok volna, mert az amit itt leműveltek csak a saját egótoknak tesz jót azzal, hogy “Mi megpróbáltuk” NEM ti nem próbáltatok meg semmit!
By: Dave [AstaroSub - Formázó]

8 kedvelés

Nagyon sokáig gondolkodtam, hogy írjak-e, hiszen korábban már mindenki mindent nagyon szépen kifejtett. Aztán mégis úgy döntöttem, hogy megteszem, mert a mi szituációnk talán kissé eltérő, hiszen nem töltünk mindent Indára. Bár nem igazán tudom, hogy van-e értelme. Egyrészt mert kicsik vagyunk és leginkább réteganimékkel foglalkozunk – ergo nem igazán szoktak velünk számolni. Másrészt ezt a beszélgetést ilyen-olyan formában már megejtettük párszor, teljesen eredménytelenül. Kicsit feleslegesnek is tartom újra végigzongorázni, mert úgysem fogtok változtatni semmin. Harmadrészt pedig azért, mert a szezonos topikban listázott animéitek alapján látszik, hogy nem is értitek a fansubos lét értelmét. (Megállapítás, nem szándékozom tovább lovagolni rajta.)

Én már belenyugodtam abba, hogy az Indáról viszitek az animéinket, úgysem tudok tenni ellene. Az viszont igenis zavar, ha az oldalunkról tulajdonítjátok el azt, amit nem töltöttünk fel. Nem tagadom, megtette más gyűjtőoldal is, viszont a mi Megás mappánkat linkelve, és nem külön feltöltve. Azonban van két hatalmas különbség: a Megás mappát úgy változtatom, ahogy akarom. Ha javítok, akkor mindenhol felülíródik. Ráadásul ők felkerestek minket, hogy megbeszéljük a dolgokat, és kérésünkre eltávolították az említett tartalmat az oldalukról.

Mondhatnátok, hogy ugyan, csak egyetlen animéről van szó - ahol egyébként még csak megnevezve vagy linkelve sem vagyunk. De itt jön az, hogy nem is ismeritek a csapatokat, akikkel egyezkedni akartok. Ami talán nem ártana…

A projektjeink legnagyobb részét BL mangák/manhwák/manhuák teszik ki. Mivel ez a téma manapság leginkább üldözött Magyaroszágon, még csak hirdetni sem tudunk rendesen. De már nem is merünk, mert olyan alpári beszólogatásokat szoktunk kapni, amikre, köszönjük szépen, nincs szükségünk. Számunkra egy-egy olyan anime, amit nem kell feltölteni a Nagy Megosztóra, és az emberek nálunk nézik, a túlélést jelentik. (És higgyétek el, fehér holló az ilyen, mert szinte az összes animénket viszi valaki más is. És mivel kicsik és ismeretlenek is vagyunk, a nézők/gyűjtőoldalak általában nem minket választanak.) Nem kell zseninek lenni a megértéshez. Ha nincs látogató, nem fordítunk. Ennyi. Egyetlen anime eltulajdonításával már ki is nyírtatok egy egész csapatot. Hiába mondjátok, hogy dehát linkeltek minket. (Vagy nem…) Az oldalatokról jövő forgalom még az 1%-ot SEM éri el. XD

Azt mondjátok, hogy egyezkedni szeretnétek, azonban bele sem gondoltok, hogy a tetteiteknek miféle következményei vannak a fordítókra nézve. Én a magam részéről csak annyit tudok mondani, hogy amíg az ebben a témában felsorolt dolgokon nem áll szándékotokban változtatni, elég kis esélyt látok a megegyezésre.

11 kedvelés

Kedves Fansub csapatok!

A továbbiakban ezt a témát lezártnak tekintjük egyelőre. Sajnos, mivel sok mindent nem értetek miként működik és miért ezért sok a mellébeszélés pár embertől. Később mikor mi is befejezzük a változtatásokat amik tervben vannak, megpróbálkozunk ismét. De jelen pillanatban itt csak vádaskodás és ellenszenv megy amit jelenleg így is meg úgy is megkapunk. Vannak dolgok amit megfogadunk és javítunk/változtatunk és vannak dolgok amik messze állnak attól amit leírtatok.

Visszatérünk, mikor befejeztünk minden változtatást, ami tervben van és szájbarágós szintű részletes leírást is készítünk. Sajnos a leírtak 40% minimum abból van, hogy nem is akarta az illető megérteni a működési elvét pár dolognak, de majd ezzel a leírással azt is megoldjuk. (És ugye vannak akik mindent megtesznek, hogy lejárassanak…)

Köszönjük, a hozzászólásokat és a jelzéseket felénk.

(Kérjük, ezt a témát a továbbiakban egyelőre „hibernáljuk”.)

Bár az utolsó hozzászólás nem ad okot rá, bízom benne, hogy nem elrugaszkodott dolog elvárni azt, hogy a tevékenységetek fansub közösségre gyakorolt hatását is vizsgáljátok felül. Ha olyannyira “imádjátok” az animéket, hogy egy bot segítségével összegyűjtögetitek azok munkáját, akik “csak” annyira szeretik az animéket, hogy órákat ölnek egy-egy felirat tökéletesítésébe, akkor javaslom felütni az értelmező kéziszótárat a “tisztelet” és az “alázat” szavaknál.
Ne csodálkozzatok az ellenszenven, mikor azt látjuk mi, régi és új motorosok, hogy jön valaki, aki kérdés nélkül magához rántja az olykor kemény áldozatok árán elkészített munkáinkat, és utólag magyarázza a bizonyítványt, hogy mit miért és miért nem lehet (pontosabban “akar”) változtatni a tevékenységével kapcsolatban. Én értem, hogy fontos a pénz (nekem is jól jönne), még fontosabb az e-pénisz növelés (kedvenc szabadidős tevékenységeim egyike), de akkor mindenki ékeskedjen a saját tollaival. A macskám se úgy csináltatja fel magát, hogy a szomszéd Cirmi képét mutogatja a kandúroknak.

Én nagyon örülnék, ha megtalálnánk közösen a gyűjtőoldalakat megillető helyet a magyar fansub világában, de ehhez elengedhetetlen, hogy a gyűjtőoldalak is belássák: ha nincs mit gyűjteni (vagy épp van, de az igénytelen okádék), az senkinek se jó. Se nektek, se nekünk, de a legfontosabb: a nézőknek se.

Kíváncsian és türelmetlenül várom az újabb fordulót.

10 kedvelés

“Sajnos, mivel sok mindent nem értetek miként működik és miért ezért sok a mellébeszélés pár embertől.”

Erről szólna a diplomácia, hogy megmagyarázzátok az ilyen “félreértéseket”. Magyarázat hiányában kijelenteni, hogy nem értünk dolgokat 2 dolgot jelenthet. Vagy hülyének néztek minket, akiknek kár lenne bármit is magyarázni vagy méltóságotokon alulinak találjátok, hogy megmagyarázzátok nekünk a helyzetet. Nem tudom, melyik verzió a dühítőbb, de akárhogy is, az a teljesen alaptalan felfuvalkodott beképzeltség, ami minden egyes hozzászólásotokból árad, nem érdemelt volna ilyen udvarias, kimerítő és érdemi válaszokat. Szerintem kár minden egyes rátok fecsérelt karakterért, de ki tudja, tévedtem már korábban is. Mindenesetre fogadják elismerésem a kötélidegzetű kollégák, akik az együttműködés reményében képesek voltak lenyelni ezt a stílust.

6 kedvelés

Teljes mértékben egyetértek, szintén várom a dolog folytatását!

1 kedvelés

Na, akkor most felébredt a vércsibe. Ekkora pofátlanságot, komolyan…

Degradálják itt az egész közösséget, hogy hülyék vagyunk, és direkt megpróbáljuk lejáratni őket. Hát nem értjük, hogy NEM ők töltik fel az animéket, és hogy csak egy BOT teszi ki az oldalra?! De, igen, értjük. Hát persze.

Nézzünk egy példát: Az oldalunkon lévő apró közösségünk egyik BL rajongó tagja, (aki amúgy alapból hozzánk jár animézni/olvasni,) fogta a mi - egyébként BL - animénket, (ami még csak nem is hájpolt, hogy annyira kapkodjanak érte,) és feltette Videára úgy, hogy senki más ne tudja felhasználni, csak a Magyar Anime. (Micsoda szerencsés véletlen.)

Az anime rejtve van a Videa oldalán, nem hozza fel a Google, a Magyar Anime oldalán a source-ban sem kikereshető, tehát az illető annyira meg akarta osztani mindenkivel, hogy jól lerejtette, véletlenül se találja meg senki. Ja, és a videó külön megjegyzést kapott a BOTOKTÓL (milyen okos kis botokat használnak), hogy „A linket privátban emailben kaptuk, kérve az elrejtését”.

Akkor most a botok szedik össze? Vagy mégsem? Számtalan egymásnak ellentmondó állítás hagyja el a szájukat, melyik „igazság” az igaz? De ha hiszek nekik, hogy „mástól jött a link”, eszükbe sem jutott, hogy valami susmus van körülötte, ha az elrejtését kérték? Bennem ez már rögtön vészharangokat kondítana. Ha tényleg így történt, akkor a videó megosztásával még nagyobb erkölcsi mélységről tettek tanúbizonyságot.

Nem szeretem, ha butának és értetlennek próbálnak beállítani, már túl öreg vagyok hozzá. Ahelyett, hogy magukba szállnának, még ők saraznak mindenkit. Az eszem megáll. Egyes emberek elképesztően jól értenek ahhoz, hogy úgy állítsák be a dolgokat, ahogy számukra a legszerencsésebb…

Epekedve várom a részletes leírást, kérlek, gyújtsatok világosságot sötét elmémben.

12 kedvelés

Röviden és tömören: hülyének nézitek a csapatokat. Szerintem itt mindenki hozzászólása magáért beszél. Én úgy hiszem, hogy a gond veletek van és nem a csapatokkal. Le kellene szállni a magas lóról, melyen épp ültök. Elhihetitek, nem fájdalmas.

4 kedvelés

Elhihetitek, nem fájdalmas.

Még…

…mert nyugodt szívvel lehetne teríteni a stiklijeikről, hogy “miről is beszélünk?”

2 kedvelés

Annyira örülök, hogy ez a topik létrejött. Végre kiélhetem mazoista hajlamaimat. :smiley: Viccet félretéve. Úgy illő, hogy először be mutatkozzak. Én jöttem attol a névtelen gyujtő oldaltol aki a fansub világot akarja megváltani. Így van a Messiás személyesen. Tudom néhányotokkal össze rugtam kicsit a port régebben. Vagyis nem értettünk teljesen egyett minden területen. Szerencsére nem vagyok haragtartó (remélem ti sem :slight_smile: ). A nevemre és a csapatom nevére ma sem fog fény derülni de nem is ezért jottem ma ide. Hisz van itt egy ragyogo csapat kik minden erjüket beleadják hogy a lehető legtöbb animét össze gyüjtsék nekunk. Gyujtő oldalhoz méltoan a legpontosabb dokumentációval a legfelhasználobarátabb oldalal és a fansubokat a lehető legjobban segitve. Ja várj ez nem ide. Tehát akkor van ez a topik melyet a magyar anime nevu gyűjtő oldal nyitott. Diplomáciai ajánlat cimmel. Valoszínuleg valamit ajánlani szeretnének cserébe gondolom szeretnének is valamit.
Első pont tokéletes arra, hogy a naivabb fansubokat megtévessze. Hiszen egy héttel késobb kitenni egy animét a gyujtő oldalak halálát jelenti. Gondolom ezért kérik hogy menjen bele eloszor a tobbi gyujtő oldal is. Csak nekem van ilyen Fansub Etiket szaga? Ezt is X csapat be tartja ha jonnak látja, B csapat törvényként követi, C csapatot meg nem érdekli a dolog. Azért jó, hogy oda írták: Nem töltenek le a fansubok oldalárol videokat és nem töltik fel más video megoszto oldalakra. Fura több csapat is jelezte hogy valamilyen rejtélyes történés okán felkerult hozzájuk a csak náluk elérhető videoik. Biztos csak véletlen, bár lehet az Úr akarata ez.
A második pont is érdekes vagyis pontok. Szerintem tök vicces, ahogy probálják a fansubereknek be magyarázni hogy nem a fansuberek toltik fel az animéket hanem valaki más. Tehát ők nem tudják melyik random Pistike melyik fansub-tol töltötte fel az animét. Persze ez csak az első fele a mondatnak. A másik része is érdekes “… és mivel nálunk botok dolgoznak, így nem tudjuk egyesével ellenőrizni a forrásokat.” Miért? Miért nem tudják ellenőrizni a forrásokat? Hisz valahol mentve van hogy honnan szokták a videok linkjeit elmenteni. Egyszerűen csak hozzá kellene adni a bot kodjához néhány sort amivel megnézi hogy az a video milyen forrásbol származik. Ha nagyon megerőltetik magukat akkor is fél óra alatt meg kellene lennie eme pici, de annál hasznosabb modositásnak.
A 2/a pont is érdekes. Azt hiszem a facebook megalapitásánál a hirszerzés mondott valami hasonlót. “Önfeltőltő adatbázis.” Minek dolgozzunk azért, hogy meg legyenek a szukséges adatok, ha az emberek önként képesek azokat átadni. (Szerintem ez a része a szövegnek az amit ők szeretnének.)
2/B Most mondjam azt amit az előző pontra vagy idézem kb bármelyik fansubbert akik ezzel kapcsolatban kifejtették a véleményuket?
3. tök rendesek hogy adnak statisztikát a fansuboknak. Csak nem értem miért vannak titkositva az adatok? Talán mert, ha publikus lenne kiderulne hogy mennyi megtekintés az amit az oldaluk eloroz a fansuboktol? Hisz kevesek lesznek akik végig mennek az osszes általuk vitt projekten az oldalatokon át nézi az animéket, hogy ő legyen beirva ha már az ő forditása az. Igaz mik azok az órák/napok amik alatt a fansuberek egy-egy animén dolgoznak. Belefér az idejukbe átnézni egy egész oldalnyi animét. Azt mivel kevés csapat jut el idáig igy kisebb a kockázat, hogy kiderul mennyi is az annyi.

Aztán jojjenek a válaszok.
Sajnos az animegun sub első kérdésére nem kapunk választ. Fura amugy, hogy az animegun sub-nak válaszolnak, de az animegun.eu gyujtőoldalt nem tekintik lényeges oldalnak. Pedig nekik is van egy eléggé nagy adatbázisuk. Arrol nem beszélve hogy az animek.hu 5 éves, az animedrive.hu meg még 5 éves se lehet hisz egy volt animem-es tag. Mig az animem.org lassan 13, az animegun.eu meg 9 éves. Bár a kor nem számit hisz épp egy max néhány éves gyujto oldallal vitázunk.
Nagyon sok válasz most kihagyok mert igy is nagyon hosszu meg nem akarom szóról szóra kielemezni az egész topicot. Ezért rovidebbre fognám és csak a lényegesebb dolgokrol irnék. Például hogy 2 nappal ez elott olyan szépen és lelkiismeret furdalás nélkul hazudtak hogy "Letölteni bárki tud. shift+jobb klikk ha indavideón, ha nálunk nézed. " Biztos csak valami bug de amugy nem lehet. (Egyébként a leirt modszerrel egyikrol sem.) Indavideorol 3 féle képpen lehet letolteni.
Az elso, hogy lenyomjuk az F12 gombot majd addig kotorászunk benne mig meg nincs a linkje az mp4-es fájlnak. A második az indavidro.nxu.hu oldal. A harmadik az ha találsz valamilyen bovitményt ami az eloszor leirt muveletett helyetted elvégzi.
Az MA-rol is 3 féle képpen lehet letolteni. Az elobb leirt első modszerrel. Ha kifizeted a támogató rang osszegét. Tehát pénzért. (Egyébként megint elkezdtek pénz tarhálni mondván hogy a paypal a a kuldott pénz 70%-át levonja igy a 100FT-bol csak 30-at kapnak meg. Van ami sose változik :D) Meg tegnap estétől, akkor ha 3 honapja használod az oldalunkat és tobb mint 300 anime részt megnéztél.
Gondolom ez a topicnak koszonhető.
Kövi érdekesebb válasz az szintén az MA irta. Melyben offolta a topicot. Persze ezt azután, hogy a moderátorok vissza utasitották a topic torlésének kérését. Teszem fel a kérdést. Mi az amit ennyire ennyire törölni akarnak, hogy idetévedt random felhasználok ne lássák meg?
Másfelől fura, hogy mig egy kérdésre se kaptunk érdemi kifejtett választ. Azt irják hogy vádaskodunk és nem akarjuk megérteni oket. Bocsánat a mukodési elvét. Minek is? A Botnak vagy az oldalnak? Esetleg a csapatnak? Mindegy hisz egyikrol se esett szo az MA részéről maximum csak annyi hogy azt ugy nem lehet. Az is érdekes ahogy fogalmaznak. "Visszatérünk, mikor befejeztünk minden változtatást, ami tervben van és szájbarágós szintű részletes leírást is készítünk. " Miért kell szájbarágós szintű részletes leirást irni hozzá? Ennyire buták lennének a fansubok hogy nem tudnak értelmezni egy egybefuggo szoveget? Vagy ennyire butának hiszi oket az MA?
Érdekes hogy a válasz végén oda irták hogy “(És ugye vannak akik mindent megtesznek, hogy lejárassanak…)”. Egyszerűen nem értem a topicban hol volt a lejáratás. Hisz itt mindenki vagy legalábbis az MA-n kivul mindenki az igazat mondta. A tények nem lehetnek lejáratoak, ha csak nem negativ tények. Azokat pedig tobbnyire az csinálja akirol szolnak.

Igazábol szerintem valami olyasmit várhatott az MA hogy mindenki el lesz itt bűvölve hogy ök most beszélgetni akarnak. Aztán egyutt elballagunk a naplementébe.
Igy végul még hozzá tenném hogy amit Tapion-sama irt a fansubokkal kapcsolatban a felelőségrol az szerintem teljesen helytállo. Emellet a gyujto oldalaknak is vannak felelőségeik.

  1. A lehető legpontosabban legyenek kiirva az informáciok. A forditás készitőitől kezdve az animék adatain át minden. Ez az amit a leginkább néz a felhasználó az anime melett. Egy elirt csapat név akár méltánytalanul ronthatja vagy érdemtelenul novelheti egy-egy csapat megitélését.
    [Innenstől minden plusz dolog egyik sem kotelező, de egy igényes hosszu távu mukodés érdekében ajánlottak.]
  2. Mivel a gyujtőoldalaknak nincs joga eldonteni, hogy melyik fansub milyen minoséggel fordit. Meg kell adni a lehetőséget hogy a felhasználok dontsék el szerintuk melyik a jobb forditás. Tehát 1 animéhez a lehető legtobb féle forditást kitenni.
  3. Mivel brutális munka és és nem is várhato el. Hozzá férést kellene biztositani a fansuboknak azon animékhet melyeket vittek és az oldalon megtalálhatóak. Hiszen amelett hogy joguk van hozzá. Ezáltal segithetik a gyujtő oldal munkáját. Hosszu távon lehetővé téve a botok kikapcsolását, majd végleges megszuntetését.
  4. Drága mulatság és nagy feleltőség, bizalom nélkul pedig kivitelezhetettlen. Ez pedig a saját tárhely beuzemelése. Mind tudjuk az inda rendszeresen töröl. Sokszor a többszöri feltotlés sem segit. Emiatt pedig ez szukséges része a dolognak. Természetesen szabad felhasználást biztositva a fansuboknak.

A negyedik pontra meg eljutottunk odáig hogy ez már nem egy gyujtő oldal hanem egy platform. Olyan mint az indavideo. Viszont felhasználó és fansub barát. Az animés kulturára igazitva. Biztos vagyok benne hogy egyszer mind el ássuk egymás kozott annyira a csatabárdot hogy egy platformon megférjunk. Ha az indavideon sikerult akkor egy uj oldalon is sikerulni fog.

Annak aki elolvasta koszonom hogy meg tette. Még ha nem is biztos, hogy hozzá tudtam valamit tenni a dologhoz legalább leirhattam amit én gondolok errol.

2 kedvelés

Sziasztok!

Nem szokásom hozzászólni az efféle témákhoz, a csapatunk is (Black Ryuu Team, úgysem ismered) inkább a fansub világának Voyager-1 űrszondája, a peremvidékén lebeg, csillagokat bámulva, apró üzeneteket hagyva hátra. De most megteszem.

A szabályzatunkban írva vagyon:

Volt indavideós csatornánk. Nem véletlenül nincsen már.

Egyértelmű volt számunkra anno, hogy az indavideó egy kalap szar. Ezért is kezdtünk el “kamuvideókat” feltölteni, aminél 25 percen keresztül azt olvashattad, hogy fáradj az oldalunkra, ha meg akarod nézni az adott részt. Természetesen egyeseknek ez nem tetszett, végül kaptuk is az értesítéseket, hogy a videókat jelentették, az inda pedig szó nélkül mindet törölte. Ennek okán a csatornát megszüntettük.

(Amúgy az online videóinkat a Google Drive-ra töltjük fel, majd onnan ágyazzuk be, konkrétan a YouTube lejátszóját használja. Kisebb csapatok számára szerintem egész jó alternatíva.)

És tudjátok, mit vettünk észre? Semmit.

A világ megy tovább, a követőink (Facebook, Twitter, RSS, weboldal) - ha úgy gondolják - továbbra is a mi feliratainkkal nézik az adott animéket. (Arra most ne térjünk ki, mennyire vagyunk aktívak, mennyire vagyunk elmaradva stb.)

A lényegre térve, @Mr-Messiah által írt 4. pontot + továbbiakat én szívesen támogatnám, mivel bennem is ez a gondolat fogalmazódott meg a topik olvasása közben. Tehát nem gyűjtőoldal kéne, hanem egy saját videós platform, persze nem egy “indavideó 2.0”.

A @magyaranime -nek pedig zárásképp az alábbit küldeném:

Kedves MagyarAnime.hu csapata!

Ha ti ajánlatot akartok adni valakinek, akkor azt úgy tegyétek, hogy az illető komolyan azt higgye, ezzel megütötte a főnyereményt. Valamint nem ártana az igényes fogalmazás és helyesírás, mert egyébiránt nem lehet komolyan venni egy szavatokat sem.

Azzal, hogy végül menekülőre fogjátok és nem vállaljátok a felelősséget, hanem inkább a szőnyeg alá söpritek, csak magatokat járatjátok le.

Komolyan gondoljátok át, vajon miért hoztátok létre ezt az oldalt. Mi célból? Kinek az örömére? A működésének van bármilyen negatív hatása?

További szép estét!

Tisztelettel,
MidoriNoMe

4 kedvelés

Nem olvastam el részletesen, de mindig ugyanaz a röhejes szélhalomharc… gyűjtőoldal rinyál, hogy nem lesz nézettsége, ezzel szemben a kontentgyártó nézettsége le van szarva… Kva gáz… Én előbb lemondok a fansubról, mint egyetértsek veletek. Akkor hogy lesz tartalom az oldalatokon? Remélem ezt azért értelmezni tudjátok, és felfogjátok a problémát (elég rövid, hogy még elolvassátok). Persze mi nem tudjuk megérteni…

7 kedvelés