MagyarAnime.hu - Diplomáciai ajánlat

Kedves Fansub Közösség,

A MagyarAnime.hu csapata a következőket tudja ajánlani:

1. 1 héttel később jelenítjük meg az új epizódokat, mint ahogy azok felkerülnek a videó megosztó portálokra, amennyiben ezt a többi link gyűjtő oldal is elfogadja. (Ellenkező esetben a látogatóink nagy részét elveszítjük.) FONTOS! Csapatunk nem tölti le videókat a fansub oldalakról! Azaz nem tölti fel a videómegosztó portálokra azokat! Kizárólag a fent lévőket linkeljük (embed/iframe)!

2. Az animéket sok esetben nem a fordító csapat tölti fel és mivel nálunk botok dolgoznak, így nem tudjuk egyesével ellenőrizni a forrásokat.

2a. Amennyiben indavideo.hu, videa.hu, dailymotion.com felhasználóneveket és a hozzátartozó csapatnevet elkülditek, abban az esetben azt jelenítjük meg. (név/link/banner)

2b. Amennyiben egy már megjelent szériában valamelyik csapat felirata található meg, akkor írtok nekünk egy listát (Például mint az Uraharashop is tette) és megjelenítjük csapatot. (név/link/banner)

3. Tudunk minden csapat számára beazonosítás után, a videókhoz látogatottsági statisztikát biztosítani privát eléréssel.
További nem támadó jellegű megkeresés esetén, is tudunk egyezkedni. Ezt több csapat is tudja igazolni.

Banner: 468x60 (.png, .jpg, .webp kiterjesztés)

Kérjük, ha lehetséges kulturáltan beszéljük meg a dolgokat.

Discord szerverükön is privátban tudunk beszélgetni voiceon.

(Kérjük, ebbe a témába a fordító csapatunkkal kapcsolatos dolgokat ne keverjük most bele.)

Üdvözlettel: Mentor és Rimuru

Üdv.
Az AnimeGun Sub csapat álláspontját szeretném közölni.

1.) Támogatjuk az elképzelést, hogy az animék egy héttel később jelenjenek meg a ti oldalatokon.

Itt egy személyes megjegyzés: érthető, hogy a többi linkgyűjtőhöz kötitek a dolgot. De tegyük fel, hogy mindenki beleegyezik, viszont létrejön egy másik gyűjtőoldal, akik ebben nem egyeznek bele (lássuk be, egész valószínű eset). Mit tesztek ebben az esetben?

2/1.) Habár megértem, hogy nálatok botok dolgoznak, azt szeretnénk kérni, hogy egy animét végig egy csapattól linkeljetek. Nem szeretnénk olyat látni, hogy össze-vissza váltakozik a feltöltő. Példa mondjuk a Horimiya, de bőven nem ez az egyetlen.

2/2.) Bár nem beszélhetek az összes csapat nevében, de közös projektek esetén örülnénk, ha mindkét csapatot linkelnétek, nem csak a feltöltőt.
És ha már közös projektek és egyezkedés: szeretnénk, ha csak akkor raknátok fel, ha az összes résztvevő csapat beleegyezik.

2/3.) Vannak olyan indavideóra feltöltők, akik más subosok forrásait használják fel, vagy egy az egyben újratöltve, vagy sok esetben minimálisan átdolgozva, kreditet kivéve stb.
Annak is örülnénk, ha őket nem használnátok - lévén többnyire ezek “eredeti” formájukban is fellelhetők az indavideón.

3.) A megtekintési statisztikával, beazonosítással és egyebekkel kapcsolatban majd privátban megkeressük egymást. Bár őszintén szólva nem értjük, mi oka van annak, hogy a megtekintésszám nem lehet nyilvános, ha már az Indavideón (és egyéb platformokon, ahonnan linkeltek) az.

Üdvözlettel,
AnimeGun Sub

2 kedvelés

Kedves AnimeGun Sub csapata:

1., Jelenleg 3 oldalt tekintünk lényegesnek ezek az animek.hu, animem.org és a animedrive.hu. Tudjuk van több oldal is, de nem tartjuk őket még mi sem számon. Szerintünk ha már ez a 3 oldal és mi is elfogadjuk ezt a 1 hetes csúszást akkor nem lesz gond. Amennyiben a 4 oldal közül bármelyik megszűnne, akkor nem egy friss tartalom mentes oldalra mennének át az emberek.

2/1., Ebben a dologban igazat adunk. Ezt viszont kizárólag a befejezett anime szériák esetében tudjuk javítani, amennyiben megtalálható minden epizód az adott csapattól a portálokon felöltve.

2/2., Közös projekt esetén mind a 2 fél nevét és adatait megtudjuk jeleníteni, ez nem probléma. (videómegosztó portálokon a tartalom publikus, igazából nem szükséges annak linkeléséhez engedély, de ebbe ne menjünk bele)

2/3., Sajnos folyamatosan cseréljük az epizódokat és figyeljük a visszajelzéseket is. Amennyiben olyat találtok ami a ti munkátok, de mások rakták fel és nektek is fent van akkor módosítjuk a linkeket. (Beágyazásokat)

3., Sajnos, ért már minket ilyen támadás is, mikor a statisztikák publikusan elérhetőek voltak. Jelenleg a teljes anime széria megtekintésének számát jelenleg is látjátok. Kizárólag a részleges statisztika nem elérhető a tagok számára.

Üdvözlettel:
[MA] Rimuru & [MA] Mentor

Köszi a válaszoknak, örülök, hogy nyitottak vagytok. De engedd meg, hogy válaszoljak pár dologra még:

2/1., Ebben a dologban igazat adunk. Ezt viszont kizárólag a befejezett anime szériák esetében tudjuk javítani, amennyiben megtalálható minden epizód az adott csapattól a portálokon felöltve.

Ezt nem teljesen értem. Nem tudjátok megoldani, hogy futó szériáknál ne egy fixen futó csapat legyen, hanem aki kapja, marja? Egyszerűbb utólag kijavítani?

2/3., Sajnos folyamatosan cseréljük az epizódokat és figyeljük a visszajelzéseket is. Amennyiben olyat találtok ami a ti munkátok, de mások rakták fel és nektek is fent van akkor módosítjuk a linkeket. (Beágyazásokat)

Ne érts félre, nem az egyszeriekre gondolok (bár ha alapból csak a fansubberek indáját rakjátok be, nem lehet ebből gond), hanem az ismert újrafeltöltőkre. Azt hiszem, van néhány elég jól ismert.

A csapatoknak elég sok dolguk van intézni a saját dolgukat, a fordítás is ott van, ha lehet, ne várjátok el, hogy átnézzenek mindent, hogy az algoritmus éppen hogyan válogatta össze a videókat minden egyes projektjüknél. Ha egyezkedni akartok, akkor először nektek kell lépnetek, és nem azzal, hogyha mindent megcsinálnak és listaszerűen felírnak nektek, akkor átírjátok.

2 kedvelés

Ezt nem teljesen értem. Nem tudjátok megoldani, hogy futó szériáknál ne egy fixen futó csapat legyen, hanem aki kapja, marja? Egyszerűbb utólag kijavítani?

Sajnos többször futottunk bele olyanban, hogy a csapat több hetet késett a következő résszel ezért lett ez a rendszer kiépítve. Így igen utólagosan jobb “javítani” (Rekord 1 hónap várakozás)

Ne érts félre, nem az egyszeriekre gondolok (bár ha alapból csak a fansubberek indáját rakjátok be, nem lehet ebből gond), hanem az ismert újra feltöltőkre. Azt hiszem, van néhány elég jól ismert.

Sajnos sok csapat nem tölti fel újra a részeket mikor törlődnek ezért csak azzal az anyaggal tudunk dolgozni amit valaki feltöltött. (itt jön ki, hogy mi nem töltünk fel hiányzó/hibás epizódot.)

Ha egyezkedni akartok, akkor először nektek kell lépnetek, és nem azzal, hogyha mindent megcsinálnak és listaszerűen felírnak nektek, akkor átírjátok.

Próbálunk a saját tempónkban haladni, de mi is dolgozunk így nem tudunk egyik napról a másikra a fejlesztések mellet mindent megcsinálni/átnézni azonnal. Illetve, hiába vagyunk rajta a változásokon, ha egyből ellenszenv/támadás történik felénk. Ezért is indítottuk el itt a témát.

Eddig akik nem támadó jelleggel kerestek meg minket azok számára mindent megtettünk, hogy nekik és nekünk is jó legyen. Statisztikák szerint a fansub oldalakra nagyon sok látogatónk kattintanak át, megmerjük kockáztatni sok helyre többen mennek tőlünk mint a Google keresőből.

Most tényleg saját szemszögből beszélek, nem mindenkiében vagy a csapatoméban, de nekem nagyon nem szimpatikus az, hogy - akár futó, akár lefutott anime esetében - simán össze-vissza váltogatjátok a fordítást. Az egy dolog, hogy nézői szemszögből elég kényelmetlen tud lenni (mondjuk egy fantasynál, amikor mindenki máshogy fordít le valamit), de subosként is bosszantó.

Ha törlődik persze, az más. Vannak azonban olyan emberek, akik simán feltöltik indára azt az animét is, ami megtalálható a fansub saját csatornáján. Nem, nem arról van szó, hogy csak webes lejátszó van, nem is arról, hogy törlődött. Arról, hogy fogja, letölti, pár dolgot átír, és felrakja.

Nem támadó jelleggel írok, hidd el, nekem is jobb lenne, ha nem kellene szívnom a fogamat ilyen dolgok miatt. De tényleg, arra még nekem sincs kedvem, hogy átnézzem az összes fordításunkat, hogy milyen formában raktátok ki, pedig viszonylag kevés animénk van. Más csapatoktól sem várhatod ezt el. Senki sem azt akarja (szerintem), hogy csettintésre minden legyen meg, mert mi is emberek vagyunk, ismerjük a korlátainkat.

2 kedvelés

Sziasztok,

Az 1.-es pontot támogatjuk mindenképpen és kérjük erre a többi gyűjtőoldalt is.

A közös projektekre írtakat szintén. Illetve ahol több csapat vitte az animét, oda elkülönítve fel lehetne tenni mindannyiuk munkáját. Mindenki más munkáját preferálja.

Ezen kívül nálunk (és szerintem a többi csapat oldalán is) fent szerepel a weboldalon az indavideo és minden más linkünk is, kérlek, vegyétek a fáradtságot és lessétek ki onnan.

Listát írni és nyomon követni az oldalatokon megjelenteket, hiba után kutatva, nincs kapacitásunk és nem is gondolom, hogy feladatunk lenne. Van saját oldalunk, amit karbantartsunk. Amennyiben hibás feltöltések, rossz csapatjelölések vannak, nem ártana egy ellenőrzés, vagy valaki, aki ezt felügyeli. Úgy hiszem, nem elegendő mindent a botokra bízni.

Szerintem tudunk jó irányba haladni, ha mindenkinek megfelelő kompromisszumot találunk. Ehhez viszont szükséges, hogy mindenki tartsa magát a megbeszéltekhez.
A gyűjtőoldalak, bármennyire fájdalmas is, a fansub csapatokból élnek. Örülnénk a pozitív változásnak, de első helyen a csapatokat kellene támogatni és őket figyelembe venni, hiszen a szabadidejükben, nem kevés munkával készítik a feliratokat. Tehát az egyezkedés terén is Ezrával értek egyet, nektek kell elsősorban hajlani.

Bannert és linket küldtünk már régebben, meg is jelenítettétek.

4 kedvelés

Eleve ezer sebből vérzik az ajánlat, ráadásul olyan implikációi vannak, amikbe normális ember 2 agysejt fölött nem megy bele. Előre szólok, csak nyers leszek, nem támadó. Viszont rohadtul hosszú az igen.

Kezdjük azzal az olcsó kifogással, hogy botok dolgoznak és nem tudjátok ellenőrizni a forrásokat. Egyfelől kizárt, hogy annyi feltöltés legyen, hogy ne lehessen átnézni azokat. Másfelől elárul egy orbitális programozási és logikai hibát is. A programozási, hogy mindent egyvelegel és ömleszt, így utólagosan kell javítgatni. A logikai, hogy fel sem merült, hogy hidden divvel több forrás párhuzamosan kerüljön fel, és majd a látogató eldönti, melyik táblázatot akarja látni: X fordítását, Y-ét vagy Z-ét. A problémát ezzel is megoldhattátok volna, és nem kell kétszer dolgozni sem vele - egyrészt.

Másrészt - és ez összecseng a később írtakkal - nagyon dolgozni sem akartok vele. Miért nekünk, csapatoknak és fordítóknak kell végezni azt az adminisztrációs munkát, amit - akármilyen alpári kifejezéssel élve is, de kellően kifejezi a szintjét - összebasztatok? A ti oldalatok. Ti vezetitek. Dolgozzatok vele, ha annyira akarjátok csinálni, vagy hagyjátok a fenébe az egészet. Járjatok utána a csapatoknak, oldalaiknak, fiókjaiknak. Megsúgom, össze vannak kapcsolva, oda-vissza létezik a linkelés rájuk, sőt, az inda csatornák nagyját a csapatok magukról nevezik el, nagyon kevés az, ami ténylegesen eltér.

Ez a két hanyagság egyfelől rendkívül antipatikussá teszi a dolgot, még inkább az, hogy a problémát inkább lerázzátok, hogy keccsöljön vele más. Harmadrészt, és ez már nettó kifogás, hogy sokan a törölt részeket nem töltik fel. Miután az inda nem küld értesítőt arról, hogy törölték X-Y-Z videókat az ember csatornájáról, nem is fognak tudni, ha épp nem tartanak egy szúrópróbaszerű ellenőrzést vagy szólnak nekik róla, hogy “amúgy helóheló, törölték ezt a videót”. 100 feltöltött videónál még könnyen ellenőrizhető, de 500-nál már nyílik az olló, hogy mennyire használható az inda kezelőfelülete és mi lenne az elvárt színvonal egy videómegosztó oldaltól. Csak saját példát használva 2000+ videónál rámegy egy délután - ezt pedig vessétek össze azzal, hogy maga a fordító próbálja meg kiszűrni az adminisztrációs hibákat az oldalatokon, nagyság rendekkel nagyobb méretekből, ráadásul mint kiderült a válaszokból is, nem projekt lap szintjén, hanem annak minden egyes elemét, videóját, linkjét ellenőrizve. Legyünk barátiak, mondjuk rá 3 napot (nyilván nem lesz ennyi, hanem jócskán több). Azt a 3 napot el lehetne tölteni azzal is, hogy valamelyik fordításunk haladjon, és a nézők legyenek boldogok, és valahol ti is, mert van kiadás, nem pedig pluszba akadályoztatni azt, hogy még jobban feltorlódjanak a munkálatok.

Van erre is megoldás, de garantálom, hogy nem fog tetszeni. Ez pedig az oldal tartalmi nullázása és újraépítése. A korábban említett, utánajárásból származó (és ha nagyon biztosra akartok menni, akkor az érintettekkel ellenőriztetett) adatokból egyesével, csapatonként szisztematikusan újraépítitek a tartalmat. Amit ez a megoldás szavatolni fog, hogy jócskán kevesebb problémát, hibát fog generálni, a dokumentálás, adminisztráció és a leírás pontosabb lehet, összességében pedig gyorsabb is, mint manuálisan elvégezni ezt. A hátránya, hogy egy ideig hatalmas ki- és visszaesés lesz. De ahogy írtátok, a ti érdeketek is lenne, ahhoz meg valamennyi áldozatot be kell vállalni.

És akkor jöjjön a dolog fekete levese a részemről. Szerintem így is túl van szaturálva a gyűjtőoldali “piac”. A létjoguk teljesen világos, érthető, és amilyen hitvány silány szar az inda keresője (és ezzel még talán úgy fogalmaztam, hogy még dicsértem is), illetve nehéz a “nem nyilvános” jelölésű videókat megtalálni (amit egyébként a csapatok általában a saját oldalukon tesznek elérhetővé, mert az inda kereső nem fogja kiadni, azon kívül meg a napi feltöltési értesítőből tudhatnak róla a feliratkozók), egész egyszerűen megkerülhetetlenek. De kishazánkra és édes, ékes apanyelvünkre bőven elég kettő, ne adj’ isten esetleg három. Mert ez egy olyan dolog, amit nem lehet differentáltatni: egy küldetése van, az is világos, akár a vakablak. Akkor meg már egyszerűbb, ha a meglévőket segítitek ki ketten, mintsem újat nyitni, mert náluk is vannak problémák, azokat sem árt megoldani… Két linkgyűjtő oldal meg nem úgy rivális, mint két feliratozó: a messze kisebb játéktér ahhoz vezet egy idő után, amit egyébként legközelebb a természetben látsz, mikor egy faj túlszaporodik egy adott területen és összeomlik a populáció. Ugyanez a mechanizmus dolgozik az emberi élet és társadalom számos területén.

Viszont. És ez egy hatalmas viszont a részemről, azzal a kettővel, akivel tartjuk a kapcsolatot legalább érezzük, hogy igyekeznek, van garancia- és felelősségvállalás, vagyis arányos a fedezet. Ha segítség kell a működésükhöz, akkor kérik, nem pedig felkínálják “nagy kegyesen”, hogy “ha azt akarod, hogy jó legyen, végezd te a munkát vele”. Egy nagyon egyszerű és világos analógia; hogy ízlik jobban a krumplipüré: tányéron és evőeszközökkel, vagy ha lecsapom a földre, hogy tessék, fel lehet nyalni? De van erre is megoldás, és nem csak az Ezra által írt hajlás, engedés. Az ugyanis kevés egy megállapodáshoz. Bizalom is kell, ami az MA felé nincs meg a részemről, ahhoz pedig dolgozni és bizonyítani kell - nem keveset sem tettben, sem időben, ugyanis a rossz hírek sebesen utaznak. Ha annyira komolyan gondoljátok a politikaváltozást, akkor az ott indul, hogy a fentebbieket kezdésnek megfogadjátok, és már el tudtátok hagyni a rajtvonalat.

17 kedvelés

Sziasztok!

Aki (esetleg) nem ismer: a Naruto-Kun.Hu [NKWT] oldalt képviselem. Néhányan most bizonyára felhúzták a szemöldöküket, mondván “mit keres ez itt”, de úgy gondolom, ez az egész helyzet azt kívánja, hogy a még működő, aktív és munkájukra igényes fansub csapatok egyként lépjenek fel egy olyan kontrollálatlan tevékenységgel szemben, ami káros rájuk és btw a fogyasztókra/nézőkre egyaránt. Én is ezért vagyok most itt. A MagyarAnime.Hu és más gyűjtőoldalak tevékenysége miatt.

Mielőtt téves következtetéseket vonna le bárki is, nem a pár hónappal ezelőtti összecsapást szeretném folytatni, azt lezártnak tekintem. De mivel az akkor az irányukba közölt feltételeink (X napos csúszás, ne keverjék sorozaton belül a készítőket stb.) derült égből villámcsapásként köszönnek most vissza az “ajánlatukban”, úgy gondoltam, ideje újra tárgyalóasztalhoz ülni. Megoldást találni jöttem ide - na meg egy kicsit azért megmondani a magamét.

Igyekszem visszafogni magam, de előre szólok, hogy sok esetben a verbális eszköztáram cserben hagy, ha fokozódik bennem a feszültség, úgyhogy könnyen lehet, hogy gúnyos, arrogáns és paraszt leszek. Evvan, ilyen vagyok.

Lássuk AZ AJÁNLAT-ot.
Na, álljunk is meg rögtön az elején. “Ajánlat”. Mikor elkezdtem olvasni ezt a topikot, nekem már itt lefőtt a kávé. Nyilván egy olyan sziklaszilárd meggyőződés áll a háttérben, hogy ha itt nem születik az MA.hu számára kedvező megegyezés, akkor szépen, lassan az évek alatt az összes tehetetlen fansub oldal nézőközönsége kihal, a csapatok motivációja nullára redukálódik, és sorra bezárnak majd. A MA.hu-nak ez kvázi tökmindegy, hiszen

 1. animék mindig lesznek,
 2. animenézők mindig lesznek,
 3. önjelölt szuperhősök, akik magyar szavakat (értelmet pedig max csak nyomokban) tartalmazó feliratot készítenek az animékhez, mindig lesznek,
 4. és így lesz látogatottság, lesz támogatás, minden.

De. Lassan 16 éve foglalkozom az animék és mangák fordításával, és ez idő alatt az anime/manga, mint médium, iszonyatosan mainstreammé nőtte ki magát. Ma már nem ciki animét nézni, nem szégyen songokus pólóban munkába menni a Kormányablak ügyfélcentrumába, és a Facebookon se lesz kigúnyolva senki, akinek animés profilképe van. Épp emiatt, hogy a mai tizen- és huszonévesek is bátran felvállalják azt, amit annó 15-20 évvel ezelőtt a környezet baromi gyerekesnek tartott, a fansubber közösség konkrétan felelősséget vett a vállára. Egyre több fiatal olvassa a mi fordításainkat, nézi a mi videóinkat (itt a “mi” alatt a teljes magyar fansubber közösséget értem). A mi dolgunk tenni azért, hogy egy gyerek ne azt tanulja meg, hogy az “Anya” és az “Apa” nagy kezdőbetűvel, a “muszály” pedig ly-vel írandó. Könyörgöm, a japánoknak nincs annyi szitokszavuk összesen, mint amit egyes újonc fordítók 24 perces fordításában látok néha.
Felelősek vagyunk azért, hogy a fiatalok számára, akik magyarul szeretnék nézni az animéket, a tőlünk telhető és elvárható legjobb minőségben tegyük lehetővé. Azzal, hogy az MA.hu-nak látszólag tökmindegy, hogy tele van “Szőlőgeci” meg “Gyere rám, Reiner” kifejezésekkel egy-egy adott sorozat, azt az érzést keltik bennem, hogy nem érzik ezt a terhet, nekik csak a látogatottság számít, hiszen abból van esély támogatási pénzre.
Elkeserítő és kiábrándító, hogy egy ilyen lehetőség, amit egyébként egy gyűjtőoldal rejt magában, nem egy nemesebb célt szolgál, hanem arról szól, az üzemeltetője miképp és hogyan szedje meg magát. Azok iránt egy csepp alázatot nem mutat, sőt, nagylelkűen “ajánlatot” ad azoknak, akik órákat ölnek abba, hogy egy 24 perces epizód színvonalas magyar feliratot kapjon.

Na, de lássuk a részletes “ajánlatot”:

 1. Egyet tudok érteni azzal, hogy az újonnan megjelent tartalmak 1 hetes különbséggel kerülhessenek fel a gyűjtőoldalakra. Azzal a kikötéssel, hogy ez ne csak az itt megjelent csapatok munkáira vonatkozzon, hanem mindenki máséra is, illetve kiemelten vonatkoztassátok ezt a mozifilmekre is.

 2. Egyetértek azzal, hogy nem a fansub csapatoknak kellene puncsolniuk felétek listaírogatással meg inda user linkeléssel, hanem nektek kellene venni a fáradságot, hogy összeszedjétek ezeket. Mi feliratot készítünk, ti gyűjtötök. Hát akkor tessék gyűjtögetni az információkat.
  Ha egy minőségi oldal megteremtése a cél, akkor arra időt és energiát kell áldozni, még ha ez némi megtorpanással is jár. Üdv a világunkban!
  Ehhez a ponthoz azért hozzáfűzném: rohadtul nem a feltöltő nevét kellene megjelenítenetek. Ez teljesen méltánytalan a felirat készítőivel szemben. A feltöltő munkája 5 perc, a készítőé akár 5 óra is lehet.

 3. Ez nem érdekel.

Támogatom továbbá azt az ötletet, miszerint egy sorozatnál több nézhető verzió is legyen. Ellenben a saját érdeketekben szűrnötök is kell, mert a legtöbb hirtelen fellángolásból készült, egyévados kamikaze fansubber-tiszavirágok gyorsan kihalnak, a munkájuk pedig sok esetben értékelhetetlen. Viszont remek lehetőség lenne például egy tehetséges új, feltörekvőben vagy épp fansubber pályája elején lévő személynek/csapatnak, ha nem lenne elnyomva a régebbi motorosok által, hanem egyenrangúként szerepelhetne az ő munkája is (már ha elfogadható).

Ennyit az “ajánlatról”, most jöjjön a tré.

 1. Amint megszületik itt a mindenki által elfogadott megállapodás, vállaljátok a kötelezettséget arra, hogy tájékoztatjátok a felhasználóitokat, hangsúlyozva és kiemelve azt, hogy ez a saját kezdeményezésetek, nem pedig a fansub csapatok kényszerítettek titeket erre. Lényegében egy nagyon egyszerű képletről van szó: mi feliratokat készítünk, ti azokat összegyűjthetitek egy helyre, hogy egyfajta archívumként funkcionáljatok. Valószínűleg így is több pénzt kerestek vele, mint bármelyik fansubber idehaza (jó, kivéve azt az egyet, akiről mostanság hallani szoktam).

 2. És ha már a pénznél tartunk: tudomásomra jutott, hogy pénzbeli támogatás esetén a munkáink letölthetőek tőletek (vagy csak tervben van, hogy lesz ilyen, nem tudom, nem vagyok előfizető). Na, ezt a funkciót viszont legyetek szívesek azonnali hatállyal megszüntetni. A feliratainkért, videós kiadásainkért nem kérünk semmiféle juttatást, így Ti pláne nem vagytok jogosultak ezt díj ellenében biztosítani.

Biztos nem reagáltam mindenre, amire alapjáraton szerettem volna, de így is pont elég hosszúra sikerült ez a litánia. Bízom benne, hogy sikerül mindenki számára elfogadható végeredményre jutni, mert ha nem, annak azok a nézők fogják kárát látni (így vagy úgy), akik miatt minden egyes nap újult erővel vág bele az ember ebbe a tevékenységbe. És ezt (remélem) senki sem szeretné.

16 kedvelés

Utolsó 2 pontra reagálnak most.

 1. Ha valamin alakítottunk sose tagadtuk, hogy saját döntésünk.

 2. Letölteni bárki tud. shift+jobb klikk ha indavideón, ha nálunk nézed. (Illetve vannak akik böngészö kiegészítőket használnak, hogy 1 kattintás legyen) Támogatók kizárólag extra vizuális “funkció” gombokat kapnak amivel 1 kattintással tudnak megcsinálni dolgokat.

Illetve mi vagyunk az egyetlen gyűjtő oldal ahol nincs semmilyen hirdetés ezért is nincs bevételünk az oldalból! A havonta beérkezett támogatás nem futja ki a havi költségeket sem! Nekünk ez a dolog ráfizetéses és azért dolgozunk rajta még is, mert imádjuk az animeket.

Többire később reagálok, de ezeket lényegesnek tartottam kiemelni.

Csak annyit fűznék hozzá, hogy egyetértek, és a discord szerverükön én is olvastam olyat, hogy csak támogatók tölthetnek le, ezt a főadminok írták, és ha ez nem csak a saját, hanem más munkájára is igaz, akkor ott már gondok vannak.

Bármelyik oldalról letölthető a videó ahol megtudod nézni… tessék egy kis informatikát tanulni mielőtt hozzá szólsz. Itt ne kavard a dolgokat megint mint máshol is…

Ne ugass, nem hozzád szóltam, Tapionnak válaszoltam.

Bármely oldalon letiltható a videó letöltése, ahol be van ágyazva egyetlen videó is, pont ahogy nálatok van. Tessék egy kis illemet tanulni, és nem hülyének nézni az embereket, mielőtt vitatkozol.

9 kedvelés

Érkezett egy jelölés a topic nyitójától, hogy töröljük az egészet. Én nem fogom, mert indoklás az nem volt hozzá, de ahogy nézem, ha lett is volna, az se állta volna meg a helyét.

Engem érdekelne az indoklásuk, szerintem mindannyian jókat szóltunk hozzá és teljesen normális hangnemben. Kivéve Dai hozzászólását (“ne ugass”). De nem egy ember képviseli az egész közösséget. @magyaranime ne töröltessétek, folytassuk, hátha jutunk valamire.

5 kedvelés

Szerintem, akik engedély nélkül lopják más feliratát, (enyémet letöltötték az oldalamról és újra feltöltötték) azok ne ígérgessenek olyan dolgokat, amiket úgy sem fognak betartani. Szóval ez a pont már eleve hazugság: FONTOS! Csapatunk nem tölti le videókat a fansub oldalakról! Azaz nem tölti fel a videómegosztó portálokra azokat! Kizárólag a fent lévőket linkeljük (embed/iframe)!

1 kedvelés

Átolvastam az összes kommentet. Véleményem szerint felesleges azzal takarózni, hogy az oldalatokra botok teszik fel a videókat mivel BÁRMIKOR beletehetnétek egy olyan változtatást ami nézni, hogy ugyan az a csapat forítása e. A folyamatos pénz tarhálással is le lehetne állni mivel ezeket a feliratokat nem ti csináljátok így ezekről a reklámot és a pénzért letöltést is kapcsoljátok ki. A saját videótokkal azt csináltok amit akartok az nem az én ügyem, de ha már senki (a yorusubon kívül) nem kér pénzt a feliratokért vagy az égetett videókért nem pont nektek kezdene elkezdeni akiknek semmi közük nincs a fansubhoz. Továbba nagyon gerinctelennek érzem azt is, hogy törölni akartátok a posztot amiben dai-on kívül mindenki normálisan elmondta a véleményét. Nem gondoljátok, hogy pofátlan az amit csináltok?!?! Szerintem itt lenne az ideje, hogy magatokba nézzetek kicsit és elgondolkodjatok azon, hogy mit rontottatok el, mert a fansubok nem véletlenül vannak ellenetek…
Ezen kívül ha ténylegesen elgondolkodnátok a diplomácián(mert az amit itt leműveltetek nem erre ad következtetési lehetőséget) akkor normálisabban reagáltatok volna, mert az amit itt leműveltek csak a saját egótoknak tesz jót azzal, hogy “Mi megpróbáltuk” NEM ti nem próbáltatok meg semmit!
By: Dave [AstaroSub - Formázó]

7 kedvelés

Nagyon sokáig gondolkodtam, hogy írjak-e, hiszen korábban már mindenki mindent nagyon szépen kifejtett. Aztán mégis úgy döntöttem, hogy megteszem, mert a mi szituációnk talán kissé eltérő, hiszen nem töltünk mindent Indára. Bár nem igazán tudom, hogy van-e értelme. Egyrészt mert kicsik vagyunk és leginkább réteganimékkel foglalkozunk – ergo nem igazán szoktak velünk számolni. Másrészt ezt a beszélgetést ilyen-olyan formában már megejtettük párszor, teljesen eredménytelenül. Kicsit feleslegesnek is tartom újra végigzongorázni, mert úgysem fogtok változtatni semmin. Harmadrészt pedig azért, mert a szezonos topikban listázott animéitek alapján látszik, hogy nem is értitek a fansubos lét értelmét. (Megállapítás, nem szándékozom tovább lovagolni rajta.)

Én már belenyugodtam abba, hogy az Indáról viszitek az animéinket, úgysem tudok tenni ellene. Az viszont igenis zavar, ha az oldalunkról tulajdonítjátok el azt, amit nem töltöttünk fel. Nem tagadom, megtette más gyűjtőoldal is, viszont a mi Megás mappánkat linkelve, és nem külön feltöltve. Azonban van két hatalmas különbség: a Megás mappát úgy változtatom, ahogy akarom. Ha javítok, akkor mindenhol felülíródik. Ráadásul ők felkerestek minket, hogy megbeszéljük a dolgokat, és kérésünkre eltávolították az említett tartalmat az oldalukról.

Mondhatnátok, hogy ugyan, csak egyetlen animéről van szó - ahol egyébként még csak megnevezve vagy linkelve sem vagyunk. De itt jön az, hogy nem is ismeritek a csapatokat, akikkel egyezkedni akartok. Ami talán nem ártana…

A projektjeink legnagyobb részét BL mangák/manhwák/manhuák teszik ki. Mivel ez a téma manapság leginkább üldözött Magyaroszágon, még csak hirdetni sem tudunk rendesen. De már nem is merünk, mert olyan alpári beszólogatásokat szoktunk kapni, amikre, köszönjük szépen, nincs szükségünk. Számunkra egy-egy olyan anime, amit nem kell feltölteni a Nagy Megosztóra, és az emberek nálunk nézik, a túlélést jelentik. (És higgyétek el, fehér holló az ilyen, mert szinte az összes animénket viszi valaki más is. És mivel kicsik és ismeretlenek is vagyunk, a nézők/gyűjtőoldalak általában nem minket választanak.) Nem kell zseninek lenni a megértéshez. Ha nincs látogató, nem fordítunk. Ennyi. Egyetlen anime eltulajdonításával már ki is nyírtatok egy egész csapatot. Hiába mondjátok, hogy dehát linkeltek minket. (Vagy nem…) Az oldalatokról jövő forgalom még az 1%-ot SEM éri el. XD

Azt mondjátok, hogy egyezkedni szeretnétek, azonban bele sem gondoltok, hogy a tetteiteknek miféle következményei vannak a fordítókra nézve. Én a magam részéről csak annyit tudok mondani, hogy amíg az ebben a témában felsorolt dolgokon nem áll szándékotokban változtatni, elég kis esélyt látok a megegyezésre.

10 kedvelés

Kedves Fansub csapatok!

A továbbiakban ezt a témát lezártnak tekintjük egyelőre. Sajnos, mivel sok mindent nem értetek miként működik és miért ezért sok a mellébeszélés pár embertől. Később mikor mi is befejezzük a változtatásokat amik tervben vannak, megpróbálkozunk ismét. De jelen pillanatban itt csak vádaskodás és ellenszenv megy amit jelenleg így is meg úgy is megkapunk. Vannak dolgok amit megfogadunk és javítunk/változtatunk és vannak dolgok amik messze állnak attól amit leírtatok.

Visszatérünk, mikor befejeztünk minden változtatást, ami tervben van és szájbarágós szintű részletes leírást is készítünk. Sajnos a leírtak 40% minimum abból van, hogy nem is akarta az illető megérteni a működési elvét pár dolognak, de majd ezzel a leírással azt is megoldjuk. (És ugye vannak akik mindent megtesznek, hogy lejárassanak…)

Köszönjük, a hozzászólásokat és a jelzéseket felénk.

(Kérjük, ezt a témát a továbbiakban egyelőre „hibernáljuk”.)