Midori no Makibao

Készítők: Ricz/Ronin Factories
Magyar szöveg: Dottris
Utómunkák: Ricz

01. rész

Figyelem! A részek egészének restaurálgatása és az automatika haldoklása miatt ez egy lassan futó projekt lesz.

02. rész

#03-04 | #05 | #06 | #07

Jó rég nem írtam, de nem fogom végiglinkelgetni az összeset, ami eddig megjelent, szóval #23.

Most egy kicsit megáll megint, de két okból.

1. A fordítás beérte ugyan elég közel a 33. részt (vagyis ameddig helyre állítottam a [hSa] videókat), de a következő hármas epizódot jobban szét kell vágni. Azzal lesz bőven munka.
  2. A 24. rész a 25. résszel együtt tesz ki egy versenyt, és még nem csináltam meg tovább. Ilyen durva cliffhangert meg nem akarok bejátszani ameddig nem lesz lehetőségem megint jócskán hozzányúlni, tovább lektorálni és formázni.

Folytatás a következő arc vége felé.

Megjárjuk Mongóliát.

1. részig kiadva.

Azonban fontos bejelentés: átmenetileg jegelésre kerül a projekt. Ennek oka egész egyszerű: nyár közepén (július 27.) érkezik a 25. évfordulós BD-kiadás, így a korábbi helyreállított kókányolást lecserélhetjük. Ez adott esetenként az epizódok teljes újraidőzítésével is járhat.

Továbbá egy másik fontos tényező, mivel eddig a japán szinkron alapján készült a felirat egy átiratot és a mangát használva mankónak, a BD-kiadással egyúttal a tényleges japán szöveget is megkapjuk, ami a korábbi részek ellenőrzéséhez fog kelleni.

Érdekességként pedig ezt is megosztom veletek.

Gondoltunk korábban az eredeti, 2009-es DVD-szett beszerzésére is, azonban ezt hamar elvetettük, mert istenverte ritka, és az hát az ára… Amikor belefogtunk a projektbe (2018), még 180 ezer forintért tudtuk berendelni mindenestül. Két évvel rá 250 ezer forintra rúgott már, tavaly nyár-ősz fordulóján is ránéztem, már csak kíváncsiságból, akkor közel félmillió lett az ára.