Új fórum, és az evvel járó változások

Sikerült át hozni a dolgokat az új rendszerbe egy sokkal modernebb rendszerbe. Viszont ez a lépésünk sok más változást is hoz magával:

  • Viszlát BBCode. Ezentúl Markdown segítségével tudjátok formázni a hozzászólásaitokat. Mankót itt találhattok: Markdown útmutató – Minden ami stream
  • Rang, jelvény és bizalmi rendszer. A látogatásaid és hozzászólásaid számával tudsz rangokat, jelvényeket, és bizalmat szerezni. Különböző bizalmi szintek más és más dolgokat tesznek elérhetővé számodra. Pl csak 2-es bizalmi szintűek tudják a tudástárat módosítani, és csak 3-as szintűek tudnak új tudástárat (wiki) létrehozni.
  • Központi beléptetés. Ezen fórum szoftver támogatja a “Single Sign On” protokolt, így kapva kaptam az alkalmon és az összes felhasználót migráltam a központi beléptető weboldalunkba (https://account.isshotosho.info), viszont mindenkinek jelszó emlékeztetőt kell kérnie, hogy itt az új fórumon betudjon jelentkezni. És ha már volt phpbb-s fórumunkon fiókod, az elkészült Issho Tosho-n se kell már regisztrálnod, minden egy helyen. :slight_smile:
  • Jobb és pontosabb keresés.

Néhány hátul ütő:

  • Voltak olyanok köztetek, akik byte alapú emojikat használtak a hozzászólásaikban (feltehetőleg mobil készülékről írták), így van néhány hozzá szólás ami törölve lett, mert nem tudtam kikaparni belőle a migrációs szoftverem számára idegen byte halmazt. Ezért elnézést kérünk. (max 10 ilyen eset lehet csak)
  • Nem sikerült minden BBCode-ot Markdown-ra átalakítani, így láthatok helyenként ilyen kacifántos karaktereket.
  • Kategóriához kötött jogok nem lettek átemelve. Szóval @junpet és a többiek akik felelősek voltak a szezonos topikért, legyenek szívesek írni nekem, és megkapják újból valamilyen formában a szükséges jogokat.
  • Részleges magyar fordítás: discourse -höz részleges magyar fordítás van, így ha tehetitek kérünk szépen titeket, hogy járuljatok hozzá a discourse magyarra való fordításához. További infó: Translating Discourse with Transifex
2 kedvelés

Most már be lehet jelentkezni. Ismétlem: mindenkinek jelszó emlékeztetőt kell kérnie.
A phpBB -s fiókotok átkerült egy új rendszerbe. Bármilyen változtatás a profilodon a régi fórumon nem lesz át emelve már ide az új rendszerbe.

Kérés

Kérnélek titeket, hogy ide kezdjetek el majd írkálni, jövőhét utáni héten már ez lesz az alapértelmezett fórum, és már nem fogom átmásolni a tartalmat phpbb-ből, tehát minden elfog veszni, amit az elkövetkezendő egy hétben hozzá adtok majd ott.

Ismert hibák

1 kedvelés

nem tudom ki hogy van ezzel, de szerintem ezerszer szarabb, átláthatatlanabb lett ez így, mint a régi, jól bevált, sok más oldal által is használt verzió! :frowning: kár volt megváltoztatni…

Nem inkább az a probléma, hogy szokatlan? Lehet még ezen javítani, mert ez nem a végleges. Ha megtudnál nevezni pár dolgot ami nem tetszik, és amely átláthatatlanná teszi számodra, annak örülnék. :slight_smile:
Lehet a kategóriák rendszerezése teszi átláthatatlanná.

1 kedvelés

Első nap még én sem igazán igazodtam el, de kisebb böngészgetés után elég érthető lett.

Lehet a kategóriák rendszerezése teszi átláthatatlanná.

Nekem a címkék szúrtak szemet. Például mi a különbség az anime és az anime-fansub címke között?

Az anime az a régi címke, amikor rájöttem, hogy az nem lesz jó. Majd átlesznek rakva anime-fansubra. Kéréseknél pedig anime címke van. Ha címkék listát nézed akkor eléggé össze zavaró, mert per kategória alapon gondoltam őket használni.

Kiemelnék még pár dolgot itt:

  • A magasabb rangú fórumozók tudják szerkeszteni mások hozzá szólásait. A szerkesztés okát is meglehet adni.
  • A szerkesztések fel vannak tüntetve a hozzászólás jobb felső sarkában, amelyre rákantitva láthatjátok mi lett változtatva, ki változtatta, és miért szerkesztette (ha megadott indokot).

Hát, én speciel imádom az új kinézetet.
Gépen azonnali előlnézet a hozzászólásnál, de telefonról is előhívható az előnézet.
Telón is minden funkció jól működik.
Átláthatóbbak a meghatározott kategóriák mint a topic alatt topic rendszer.
Sokkal könnyebb a kategóriák kezelése.
Informatív a követett témákról kapott e-mail, amiből minden egy kattintással elérhető.

Ha valaki közösségi-média-platform-hoz van szokva, vagy úgy gondolkodik, akkor ez neki átláthatóbb, főleg a “New” “Latest” fülek miatt, amik hírfolyamszerűen dobják eléd a legutóbbi hozzászólásokat.

Elsőre fura volt, de ez a letisztult stílus már akkor is bejött. Hozzá kell szokni, nem mondom, de once you got it… it is perfect!

Danke!

Szerk.: Egyetlen dolgot hiányolok. Kellene egy gomb, ami az első posztra ugrik. Valami To the top funkció, amellyel bárhonnan visszadob minket egyből a téma legelső bejegyzéséhez és nem kell görgetgetni.
Tudom, hogy van egy “jump to… post”, de egyszerűbb lenne egy egyszerű To the top.

Csak nyomj egy “Home” gombot a billen :slight_smile:
Szerk: Mindenesetre lehet valóban jól jön valami klikkelhető gomb, mert mobilon már én is megakadtam párszor az ügyben.

És valóban! A Home billentyű működik! Danke! Erre nem gondoltam.

Az is működik, ha valaki eredetileg gmail-es fiókkal regizett a régi fórumba, simán be tud jelentkezni azzal a gmailes fiókjával és az ahhoz tartozó gmailes jelszóval, gmailen keresztül. A profil adatai változatlanok. Much könnyebbség, such sebesség, wow!

Itt a kért gombod :blush:

1 kedvelés

Nice, köszi :slight_smile:

Lenne egy cacheléssel kapcsolatos problémám. Hiába olvasom el az új hozzászólásokat, a böngésző (történetesen Operát használok) a cachelés miatt még elég sokáig írja, hogy van olvasatlan hozzászólás. A főoldalról átlépek elolvasva 1-2t, a főoldalon utána az “Unread” a régi értéket mutatja, nem az aktuálisat.

Én is észre vettem, de az admin felületen nincs hozzá beállítás, a kódba pedig nem tudok egyenlőre belenyúlni mert nem beszélem még a ruby nyelvet. Feltételezem, hogy a redis szerverem beállításaival van kapcsolatban, mert pogány módjára nem standalone felállást eszközöltem a fórum telepítésekor. :confused: