Webszerkesztés


#1

Egy csapat/fordító életében elengedhetetlen a saját oldal vagy blog megléte. Itt ebben a témában kérhettek segítséget, ami ehhez szükségeltetik. (PHP, mySQL, Javascript, CSS, Flash, HTML stb.)


#2

Sziasztok,

a segítségeteket szeretném kérni abban az ügyben, hogy az új oldalunkra szeretnénk videólejátszót beilleszteni, de olyat, hogy ne kelljen más megosztóhelyre felrakni, hanem a saját szerverünkre felrakott videókat tudjuk lejátszani eléggé jó minőségben. Ha valaki tud valami jó ötletet az kérem ossza meg velem ^^
Előre is köszi :smiley:


#3

[quote=“rootex”]Sziasztok,

a segítségeteket szeretném kérni abban az ügyben, hogy az új oldalunkra szeretnénk videólejátszót beilleszteni, de olyat, hogy ne kelljen más megosztóhelyre felrakni, hanem a saját szerverünkre felrakott videókat tudjuk lejátszani eléggé jó minőségben. Ha valaki tud valami jó ötletet az kérem ossza meg velem ^^
Előre is köszi :smiley:[/quote]

Elsőre a Flowplayert tudnám mondani, meg a Video.JS-t.


#4

Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy egy egyszerű szerkesztő felületet szeretnék csinálni a lapomhoz, form-mokkal. El is jutottam oda, hogy az oldalra küldött infokat ki tegye (szövegeket) de amikor egy html parancsot küldenék neki akkor az a hiba jellenik meg hogy a kódba minden féle plusz tagokat tesz így nem tudja megjeleniteni a képet, sem a hiperhivatkozást. Így nem tudok semmit linkelni sem képeket megjeleniteni, a kódokat tartalmató fáljlokat szívesen elküldöm, de a lényegét le is írhatom.
A formba postot használok az elküldéshez és printel íratnám ki a kapott szöveget de nem akarja az istenek igazát.A php résszel lesz a baj , csak nem tudom hogy tudnám elérni ,hogy ne írja át. A lapok kódólása UTF-8 kodólású.

Megoldva:)


#5

Gyors kérdés a nagyobb php gurukhoz: hogy oldható meg a legegyszerűbben kétféle rendezési stílus összevonása?

A probléma:
Van egy bizonyos számú (250+ mennyiségű tételre gondoljatok) projekt, amit többféleképpen szeretnék rendezni. Egyszer kezdőbetű alapján 0-9 és pár szokványos jel (pl. pont .]) és a betűk A-tól Z-ig; illetve a típusuk szerint, amit oszlop határoz meg az adatbázisban. Ezt a kettőt kívánom egy sort-ba tenni és lehetőség szerint kombinálni is (pl. ilyen urlt kapni: projects.php?sort=A&sort=1 amiben az 1-es egy típusazonosító).
Van egy alapfüggvényem, de az különvesz mindent 0-9-ig, valamint az írásjeleket nem veszi figyelembe (ami mondjuk egy .hack-hez hasonló címnél visszarúg, mert ugye ponttal kezd).

Előre is köszi annak, aki tud választ adni.


#6

Sok megoldás van:
A rút:
JSON string escape-elve. projects.php?sort={alphabet: {type:‘decrease’, from:‘A’}, type:2}
ami így nézne ki escape-elve:
projects.php?sort=%7Balphabet%3A%20%7Btype%3A%27decrease%27%2C%20from%3A%27A%27%7D%2C%20type%3A2%7D

A szép:
projects.php?sort_type=1&sort_alphabet=A
vagy tömb szerűen:
projects.php?sort[0]=1&sort[1]=asdads

aztán a kódba meg egy mysql lekérdezés alá teszed mind2-t miután ellenőrizted őket, és kidobáltad belőlük a szemetet.
Json-ál ugye kell hogy vissza escape-eld, aztán json_decode() -al megetesd ami egy stdObject típusú változót fog vissza adni. :slight_smile:


#7

[quote=“Hughes”]A szép:
projects.php?sort_type=1&sort_alphabet=A[/quote]

Ez szebb. :slight_smile: Akkor gyakorlatilag ezt úgy tudom megvalósítani, hogy fogom az alapfüggvényem, gyakorlatilag lemásolom, mert a type-nál csak pároztatni kell az oszlop számával. Easy as a pie. Köszi.