Felirat engedély


#1

Kedves fansubosok!

A Haru-Subs csapata szeretné megosztani azokat az animéket is a lehető legjobb minőségben letöltési és online lehetőséggel, amit nem a csapat készített.

A dolgot úgy képzeltük el, hogy a letöltések MEGA-n lennének tárolva, az online megtekintés pedig Indavideón és Dailymotionon. Utóbbin van lehetőség rendes 1080p megosztására is, amit aztán beágyazhatunk az oldalunkba. A részek BD-ben lennének, feliratot nem osztanánk meg, az fel lelhető a fansubok oldalán is.
Legfőbb célunk, hogy minden egy helyen legyen a látogatók számára és azon művek is elérhetőek legyenek, amik már csak nagyon nehezen beszerezhetőek felirat és videó formájában.
Természetesen, utóbbi művekhez nem tudunk engedélyt kérni, ezért ha valakinek nem tetszene, azonnal törölnénk.
Forrást egyértelműen megjelölnénk.

Ehhez szeretnénk az engedélyeteket kérni, hogy fel használhassuk a felirataitokat.
Semmit nem módosítanánk rajta, maximum átidőzítést végeznénk rajta.

Ha valami kérdésetek van, engem kereshettek a témában.

Szerk: Utólag észrevettem, hogy rosszul fogalmaztam meg a régi művekkel kapcsolatos eljárást.
Tehát, természetesen megpróbáljuk fellelni a készítőket minden lehetséges fórumon, és engedélyt kérni. Feltölteni akkor töltjük fel, ha kapunk engedélyt vagy nem tudjuk fellelni egyik készítőt sem. Utóbbi esetben, ha az illetékesek valamelyike észreveszi, hogy engedély nélkül raktuk fel a projektjét, elmagyarázzuk neki a helyzetet és ha kéri, zokszó nélkül levesszük.

Szerk#2:
Hogy mindenki jól járjon, fel lesz tüntetve minden animénél minden elérhető forrás, a csapat oldalára mutató linkekkel. Még azoké is, akik nem adtak engedélyt a munkájuk közzétételére. És ha egy animéhez egyáltalán nem lesz engedélyünk, akkor is fent lesz, hogy aki nálunk keresné, tudja majd, hogy hol keresheti.

Várom visszajelzéseteket,
nyaa


#2

Szerintem jó ötlet, az én / mi engedélyünket megkapod, így még a BDsítéssel sem kell foglalkoznunk.


#3

Fúúúú nagyon tetszik az ötlet!
Most néztem rá a haldokló OtakuCritics oldalra, amelyet már magam is elhagytam, és pillanatnyilag “Error 404 - Web app not found.”
De ha bármit bárhol találtok (akár AA feliratarhívumban is) tőlem, x0Ayumi0x vagy theanimefan név alatt, az engedély megadva!
Kapcsolatfelvételre nyitott vagyok itt is, facen is, van egy külső vinyóm, amin sok régi projekt pihen már.


#4

Az égetett videó messze van a legjobb minőségtől… Miért nem dönthetem én el, hogy milyen forrással nézem? Ezt nem bírtam még felfogni. Miért kell erőltetni az égetett meg streaming kakikat? Nem érdekel, hogy mennyi tapasztalata van vagy mennyire tetszik a saját égetett kiadása, de ne erőltessük már rá az **igényesebb **emberekre. És nem érdekel, hogy külföldi fansub oldalak mit csinálnak. Összehasonlítva a videókat ég és föld. Egy x-edszerre égetett videó sosem lesz jobb, csak fakó, elmosódott ]. Igen, én mindent külön felirattal nézek és kiválasztom a **legjobb **forrást, ami nem égetett, legtöbb esetben BD. Persze nem kell mindenkinek így tennie, nem mindenki érthet az átidőzítéshez. Legyen indás sztríming bánomisén, de egy 100 kilobyte-os felirat férjen már el az 50 gigás megás tárhelyen, könyörgöm.

tl;rd: Jó ötlet rossz megvalósítással.

Kemény hét áll mögöttem, gondolom ez lejött. Sry, ha valakinek nem tetszik.


#5

Semmi gond, akkor te nem fogod nálunk nézni :smiley:


#6

junpet Szerintem kipihent fejjel olvasd át újra, mert amit írtál abból nekem annyi jön le, hogy valamit nagyon félre értettél.


#7

Üdv tőlünk is rendben van. sok sikert munkához meg h sikeres legyen


#8

Hali! Részemről is mehet a dolog. :wink:


#9

Hi!

Nem tudom minket is számba vetetek e. (Soul Society Team)
Ha lehetne mi munkáinkat ne rakjátok ki és ha van közös projektünk bármelyik fansubal azokat se…
Ne értsetek félre, de ez az oldal ép ezért jött létre és készül már több éve. :stuck_out_tongue: Igaz Hughes?
Másik nincs értelme több videómegosztóra felrakni a videóinkat.


#10

Benne vagyok. Jó ötlet.


#11

Egyetértek az előttem szólókkal :smiley:. Mi is benne vagyunk


#12

Yo!

Mi eddig is elzárkóztunk az ilyenektől, szóval köszönjük az ajánlatot, de nem élnénk vele.


#13

Mi se élünk vele, és ez igaz arra is, ami másokkal közös.


#14

Őszintén szólva, én már vagy 2 éve nem vagyok aktív Fansubber, és nem hiszem, hogy valaha visszatérek, így nem igazán érdekel, ki mit csinál, és ahogy látom Ayumi kolleginát nem zavarja a dolog, így tőlem csinálhattok amit akartok. :smiley:

Bár a saját véleményem az, ami a többieké. Semmi értelme az egésznek. Nektek is plusz munka, ráadásul, akik jelenleg még dolgoznak eme elátkozott iparban, azért van még bőven csapat, szerintem a régiek közül is, azok úgyse fognak belemenni, egyrészt azért, mert ők maguk is feltöltik Indára vagy ahova épp gondolják, másrészt ezzel igazából senkinek se kedveztek magatokon kívül. SŐT, ha őszinte akarok lenni, már pedig az szoktam lenni, ez MEGINT egy TIPIKUS AnimeAddicts féle húzás, hogy legyen minden egy helyen, így a többi oldalra fel se kell nézni, ami egy oldalról jó, mert nem kell 20 oldalra regisztrálni, viszont a készítőkkel szemben kibaszás, mert ennyit megérdemelnének, hogy az Ő OLDALUKON kapják az elismerést, már ha kapnak ugye. Persze lehet rosszul látom. De kétlem. :unamused: És tényleg Ichi jól mondta. Igaz, hogy Hughes lassan halad, de ha végre elkészül EZ az oldal, akkor lesz rajta Streamtől kezdve minden anyám nyavalyája. :smiley: Mivel AA ugye már nincs ebben a formában (lényegében pornótól kezdve minden van már náluk kivéve a feliratokat :smiley: ), nem látom értelmét ezer féle oldalon tárolni a dolgokat, de mint mondtam, ez csak a személyes véleményem.

Nem mellesleg én is rühellem az égetett videókat, szeretem magam kiválasztani a forrást, legyen az felirat vagy akár videó.

De mint mondtam, szinte már nézőként se nagyon veszek részt az anime iparban, mert szerintem nagyon trash lett a kínálat az elmúlt évek alatt. De ahogy érzitek.
Viszont ez eleve halott ötlet, mivel ott a saját oldalatok, a saját projektjeitek és akkor még be akarnátok venni egy csomó csapat feliratát amit BD-re égettek? Szerintem be vagytok tépve, vagy mióta nem jártam az oldalatokon azóta több 100-an vezetitek az oldalt. :smiley:


#15

Mi sem élnénk vele, hiszen épp az ilyenek miatt van saját szerverünk. Ez a megoldás azoknak a csapatoknak előnyös, akik eddig sem osztottak meg videós kiadást és/vagy nincs saját szerverük erre a célra. Habár ellenkező esetben is csak egy fansub csapatoktól független megoldást támogatnánk, mert annak sosincs jó vége, ha egy fansub csapat kezdeményez ilyesmit.


#16

Szerkesztettem a főposztot.


#17

Kuro mindent leírt, ami szerintem takarja a lényeget.

Talán ez azokra az animékre / csapatokra lenne jó megoldás,
akik időközben megszüntek, és esetleg az oldaluk se elérhető már.
Vagy épp az ősrégi animékre, bár ahogy sajnos észrevettem,
a többség le se sz*rja azokat, hiába áll neki valaki egy régebbi animét felkarolni,
megcsinálni, a mai nézők többsége a csili-vili grafikát keresi.


#18

A megvalósításban junpettel kell egyet értenem. A “lehető legjobb minőség” ebben az esetben elég furcsa és szubjektív fogalom. Például kiemelted, hogy nem módosítanátok a feliraton. Mi történik akkor, ha találtok hibát? Legyen az akár kisebb elírás, akár nagy őrültség, otthagyjátok? Így máris tudjátok, hogy lehetne jobb is a felirat, de megígértétek, hogy nem nyúltok bele. Szerintem rossz ötlet és bele kellene nyúlni. Illetve megemlítetted a videófelbontást, kiemelted az 1080p-t. Nekem egy jól elkészített 720p videó többet ér, mint akármilyen Ohys, ReinForce (és hasonló hulladékok) 1080as munkái. És teljesen ellene vagyok a feliratégetett videónak, mint egyetlen opciónak. Mindenki kedvére (és itt jön be a szubjektivitás) csak akkor fogtok tudni tenni, ha lenne vagy negyven verzió egy-egy adott kiadásból. Ugyan a magyar társadalom még nem készült fel a HEVC videókra, de én személy szerint szívesen nézném már azokat is, persze nem égetett felirattal. Valaki szereti az AVC 10 bites videóit, mert 8 bites színmélységgel értelmes tömörítés után megjelenik szükségtelen helyeken a banding. De valakinek elég a 8 bites videó, sőt lehet, hogy azt preferálja. Valaki szeret csak feliratot letölteni és maga keresni videót hozzá, valakinek meg kell az égetett felirat mondjuk TV-re. A magyarok válogatósak és egy csapat mindehhez igen kevés.

A másik oldalon, valóban kellene egy elkülönített részleg. A legjobb lenne új csapatnév ezekhez a kiadásokhoz és teljesen külön kezelni a tagjait is, nem olvasztani össze Haruval.

Habár örülnék, ha valaki elkészítene BD verziót 1-2 projektből, ebben a formában SaiyanRivals nevében nem járulok hozzá.


#19

Főként a megszűnt csapatok munkái a mérvadóak, úgyhogy ebből nem lesz baj, Raisen :wink:

Lehetne mindenféle úton-módon megosztani, de azért csak ezt a 2-t választottuk, mert: nem a mi munkánk, és a feliratot meg egyéb dolgokat aki keresi, meg tudja találni, így ennyivel kevesebb látogatót vonzunk. Az, hogy pár embernek nem kényelmes az égetett videó, már nem a mi problémánk, a mi célunk fenn tartani a régebbi dolgokat, a többi már csak bónusz.

A feliratot két szempontból nem nézzük át:

  • nem tisztünk belenyúlni, ebből nem akarunk gondot, illetve a látogatók számára nem is lenne az adott csapat munkája hiteles
  • rengeteg feliratba kellene belenyúlni, amit már tényleg csinálja az, akinek két…

#20

[quote=“nyaa”]
A feliratot két szempontból nem nézzük át:

  • nem tisztünk belenyúlni, ebből nem akarunk gondot, illetve a látogatók számára nem is lenne az adott csapat munkája hiteles
  • rengeteg feliratba kellene belenyúlni, amit már tényleg csinálja az, akinek két…[/quote]

Akkor most még egyszer kérdem: MI ÉRTELME AKKOR AZ EGÉSZNEK? Mármint az egyértelmű látogatottság növelési vágyatokon kívül. Mert ezt a kamu rizsát szerintem senki de ÉN tuti, hogy nem veszem be, hogy csak jót akartok. Ezt anno AA is eljátszotta. Nagy “sikerrel” mint azt tudjuk. :smiley:

Ha teszem azt elővesztek egy régi animét BD-ben kiadjátok újra, aztán rájöttök, hogy “Hé, ehhez csak SRT van!” akkor mi lesz? Mert azt ugye tudjátok ti is, hogy a régi feliratok többsége még nem formázott. SRT-t meg ráégetni bármire is HÜLYESÉG! Arról nem beszélve, hogy annak SEMMI értelme, hogy a szart kiadjátok újra csak szebb videóval. Mármint nem akarok megsérteni senkit de a régi feliratok több mint fele vagy inkább 75%-a legalább MINIMUM egy átnézést igényel és akkor nem említettem a fordítási helyességet vagy a magyar helyesírást. És ha ezeket nem nézitek csak copy paste módon rátoljátok a videóra akkor adtok a szarnak egy pofont. És itt jön képbe a 2. pont amit írtál, hogy sok feliratba kéne belenyúlni és épp ezért felesleges az egész.

DE, ha ez még mindig nem elég indok arra, hogy ne csináljátok meg akkor mondok másikat. Mostanában az Indavideó nagyon belejött a videók törlésébe és a másik említett site ahova fel akarjátok tenni a videókat, vagyis a Dailymotion egy az egyben Youtube 2.0 ergo AZONNAL töröl mindent ami jogvédett. :smiley: Szóval lényegében a Stream részlegnek SEMMI értelme. Aki erre vágyik megtalálja az animéket Sorozatbaráton pl vagy más Online stream oldalon. Ami a MEGA-t illeti ha csak nem fizettek elő rá, amit kétlek, akkor 2-3 anime után regisztrálhattok majd mindig új acc-ot aminek megint semmi értelme. Mégis ki tud karban tartani 50-100 MEGA acc-ot? :smiley: Arról nem beszélve, hogy ezek mellé külön emailt is kell regisztrálni mindig. :smiley:

Szóval sok sikert de ha fogadnom kéne azt mondanám, hogy az első de legkésőbb a 4-5. anime BD-sítése után úgyis feladjátok majd mert belátjátok, hogy csak fölös munka van vele és a minőség sem lesz jobb mint volt. Bár szerintem nálatok alapból nem lényeg a minőség ha szerintetek az úgy jó, hogy kiadtok BD-re szar vagy kevésbé jó feliratokat.