Fuhú, látom itt nagyon történnek a dolgok, és ha már látom, milyen témáról is van éppen szó, én is hozzáfűznék ezt-azt.
Először is, solyom0123, láttam, ti adtátok ki először, és a fordítás teljesen rendben is volt, viszont az, hogy hardsub-ra, azzal a pixeles kék betűkkel írni… Nem akarlak bántani, de túlságosan is… Nem igazán be most jó szó arra, mert semmiképpen sem akarlak megsérteni, de nagyon nagyon hajtasz a “?dicsőségre?”, vagy ilyesmi… Mert hát, ilyen egyszemélyes csapatként bekúszni olyan nevek mellé, mint AA, AH, AST, BRT, ZST… (Azért számoltam ide mindenkit, beleértve magamat is, mert ezek a csapatok közül mindenki letett már valami olyat az asztalra, amire azt mondhatja, hogy “Tessék, na ilyen egy igazi fordítás!”, persze, még mi is a kisebb csapatok közé tartozunk, de szerintem már én is nyújtottam annyit, hogy lehessek valaki.)
Nah, tehát, visszatérve az eredeti témához, nem éri meg speedsubolni, mivel láttam a kommenteket, és ha visszaemlékszem, egy olyat sem láttam, hogy “Köszi, remek munkát végeztél!”. A legtöbben azt hangoztatták, hogy félbevágtad az animét, és lehagytad a végét, majd közölted, hogy “Nem volt kedved…” pedig az epizód legfontosabb, és legmegfogóbb jeleneteit hagytad ki. Nameg, hogy nem szép az a felirat stílus.
Nem ócsárollak, nem is szidlak, arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy SPEEDSUBOLNI NEM ÉRI MEG!
Így most lehet, sok embernek elmegy a kedve az animétől, esetleg a nézőidet űzöd el.
Én is fordító vagyok, nekem is fontos, hogy sokan lássák a munkáimat, de van egy határ. Ha már látják az enyémet, ne azt mondják, hogy “Jó, most felfogtam mi van, de majd azért megnézem másnál…” meg hasonlók.
Egyébként, pont a napokban beszélgettem Gary-vel(indavideo-n a profilja LordSesshoumaru), a speedsub-ról, és mindketten arra jutottunk, hogy azon felül, hogy rossz minőségű felirat születhet belőle, még parasztság is. Természetesen nincsenek törvények, hogy mit és hogyan szabad ebben a “szakmában”, de azért, hogyha valaki vár rendes forrást, majd szívét-lelkét beleteszi vért izzadva egy feliratba, akkor ne 50 megtekintés legyen rajta, a speedsubosén meg 2000.
Megértelek, eddig ti is úgymond “laposan kúsztatok”(hogy Ricz megfogalmazásával élhessek), és most fel szeretnétek törni, de ne így. Ha ismertek akartok lenni, akkor híresek, és ne hírhedtek legyetek. Meg, ez kicsit olyan, mintha csinálnál magadról egy szar fotót, és mémet varázsolnál belőle.
Nem ér semmit a sok megtekintés, ha olyan kommentek társulnak hozzá mint amiket kaptál.
Ott azt mondtad, hogy téged nem zavar az ilyen negatív kritika, de azért, hogy leszedted, aztán mikor újra feltetted és letiltottad a kommenteket, elég sokat elárul. Inkább legyél kicsit lasabb, de jó, és fel tudd mutatni ezt a feliratot, hogy “Igen! Ez egy profi felirat, és erre büszke vagyok!”
Simán a sok megtekintésre nem lehetsz büszke, mivel most is történt az az eset, hogy ennek ez a lány, aki mára egy “mém”: offline.hu/files/u40881/111_0.jpg
perel, mert készült róla egy szar kép, és mindenki látta, viszont nem dicsérik, hanem röhögnek rajta.
Nah, ebben a kommentben már 10000x ismételtem, még már én sem tudom pontosan mit hordtam össze, de azt hiszem eleget locsogtam.
A lényeg, hogy mindenképpen válaszolj valamit, mert szeretném hallani, hogy mit mondasz, mivel ebből a két kommentedből nem tudom leszűrni, mit és hogyan gondolsz pontosan, vagy hogy milyen ember vagy.
Vagy, ha valamivel nem értesz egyet, szólj, és megbeszéljük.