Fordítói diplomácia

Figyu, a közös hangot ti némítottátok el. Legalább háromszor. A fansubber közösség számottevő része még a második után is hajlandó lett volna leülni a tárgyalóasztalhoz, csak hát kihátráltatok. Újfent. Mi tehetünk róla? Nem. Ti viszont feszt visszajártok ide szórakozni. Csak épp nem vagyunk rátok kíváncsiak, sőt, az oldal követőinek jelentős része sem az.

Mentor tíz vesszőből tízet mellé rak (vagy elhagy útközben). Abban a kommentben 10-ből 8 a helyén volt. Ezúton szeretnék bocsánatot kérni, hogy méltattam a fejlettebb helyesírási készségedet. Mélységesen sajnálom.

Szomorú, hogy azt hiszed, elírásokról beszéltem. De még szomorúbb, hogy ennél nagyobb hibát (félrefordítás angolból, eltérés a japántól, szembetűnő magyar helyesírási hiba, időzítési vagy formázási hiba, netán karaoke-kód hiba) valójában észre se vennétek.

Az animés (tehát nem a fordítói) közösségben képviselt színvonalról beszéltem: vannak nagy szavak meg hatalmas a mellény, csak épp a mögöttes tartalom karcsú (vagy lopott :smiley: ).

8 kedvelés

Na bő egy hét után csak sikerült összeszedni ezt az igen kreatív, már-már kormánypropaganda szintjén működő mondatot.
Te figyu, miért beszélsz bele olyanba, amihez semmi közöd, és semmit nem értesz belőle? Van egy tökéletesen működő közösségünk, azt a 3 csapatot veheted nyugodtan 20+ csapatnak is. Aminek tagja például az az AnimeGun Sub is, ami az újhullámosok közé tartozik - nemrég tartottuk a harmadik évfordulónkat.

3 kedvelés

Mhm. Most a sima szezonos topikba írt be egy új fordító, amire Ricz válaszolt, majd a magyaranimés fiókról jött válasz, egyértelműen provokálási céllal, majd jöttél te is. Miről is beszélünk most?
(Ti, mint az MA tagjai és az “új, totál forradalmi közösség” tagjai amúgy.)

2 kedvelés

Imagine Ezra ir provokálásról xd.
Bocsi, próbálok kimaradni, hiszen én mangás vagyok de ez mar túl funny…

magyaranime tulajdonosa Mentor, volt bárki más, hogy más írt írt volna arról a fiókról? :smiley: Ne ebbe kössetek már bele, hogy miért volt az én nevem is emlegetve, mert ha ez az indok akkor elég szégyen. Persze, hogy jövök én is, hiszen semmit se csináltam, de azért a lehúzás pipa tőletek. “(Ti, mint az MA tagjai és az “új, totál forradalmi közösség” tagjai amúgy.)”. Elmondom akkor még egyszer, csak azért regisztráltam be ezzel a fiókkal ha valami van, akkor az Akio Fansubot képviselhessem. Amit Mentor kiír a “magyaranimés” acc-ról, ahhoz nekem semmi közöm. Remélem így már kicsit világosabban lát mindenki.

@Tapion-sama

Ha már megjelentél, hallgatlak.

Ne mondd már, hogy most is az Akiot képviseled.
Oké, őszinte leszek, engem pont nem zavar a jelenléted, de tény, hogy a közösségnek ti (mint Akio; de valszeg a StarDust sem, bocsi, ha mégis) nem akartok tagjai lenni. A subokkal kommunikálni nem nagyon akartok. A MagyarAnime pedig többízen terminálta a kommunikációt, mindenféle indokkal. Adódik a kérdés: miért vagytok itt? És nem a figyelésre gondolok, hanem a totál indokolatlan megjegyzésekre.

1 kedvelés

@Tapion-sama 8 nappal ezelőtti írása így kezdődik “T. Cuntor!”, elkezdte a csapatom munkáját szidalmazni, de ajánlom az elolvasását. És az a kérdésed miért jelentem meg? Vagy figyelnem kellett volna, hogy esetleg akármikor érkezhet több ilyen is és ne válaszoljak? Itt tényleg bármit megtehet az ember?

Nekem doszt mindegy, melyikőtök milyen accountról ír. Egy követ fújtok, egyikőtök se jobb a másiknál. Ő eleve feddhetetlennek hiszi magát, te pedig bedőlsz a hamis biztonságérzetet nyújtó ernyője alá, mint valami minion :smiley: Tiszta Igthorn és Tódi :smiley:

Ettől függetlenül még nagy volt a mellényed, hogy az Akio majd így meg úgy megmutatja. Hát megmutatta… azt, amit előre megmondtam. Csak nem tudom, akkor mire fel ez a nagy mellény. Itt a nagyon nagy többség számottevően többet tett már le az asztalra, mint ti, az lenne a minimum, hogy egy hangyafingnyi tiszteletet mutattok irántuk, ha már az ő munkásságukon futtattátok fel az oldalatokat.

Én szidalmazom a csapatod kéthónapos munkáját, te meg lopod az én csapatom 16 éves munkáját. Úgy gondolom, Ti kezdtétek ezt az egészet. Nehogy már nektek álljon feljebb.

7 kedvelés

Nem lett volna probléma az accountok összemosásával, ha már akkor készítesz sajátot, mikor először szeretted volna bejelenteni, mit visz a csapatod és nem az MA-ra hagyjátok. Nem kell csodálkozni, hogy egy kalap alá vagytok véve.

1 kedvelés

Mint a fansub csapat vezetője engedélyt adtam Mentornak, hogy kiírja. Ezen nem tudom mit vagytok fennakadva. Csináltam is egyet, hogy ne legyen értetlenkedés. De persze ez későbbiekben sem változott, mit is vártam “értelmes” felnőtt emberektől. :smiley:

Akkor a félreértések elkerülése végett inkább tedd meg te, és akkor probléma megoldva. Nem?

1 kedvelés

Remélem azért tisztában vagy, hogy a hobbifordítások inkább megtűrt dolgok, mintsem legálisak. Ha már a lopásra ennyire ki van élezve a mondandód.

Kiírjam most? Szívesen kiírom ^^

Tudod, hogy mindez rátok ugyanúgy, ha nem jobban vonatkozik, ugye?

2 kedvelés

Na de akkor kis kezét csókolom! A tiéteket nem hangoztatjátok, csak a miénket?

Nekem olyannyira édes mindegy.

Nem vagyunk sötétek, értjük, amit mondasz. Te meg értsd meg, hogy a tetteknek következménye van és az értelmes következtetéseket is le tud vonni. Ebbe bele kell törődni és vállalni. És minekután ugyanazt a stílust és szélmalomharcot képviseled és vívod, mint Mentor, levontuk a következtetést. Az account csak kezdő lökés volt.

2 kedvelés

Hát de ha én kiírom akkor abból vita lesz, hogy mi miket viszünk!

Eddig te vagy a legszimpatikusabb