Hibajelentés


#1

Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen feltételekkel van engedélyezve a fórumon belüli PÜ küldésnek? Mivel nem engedélyezi számomra, hogy küldjek :slight_smile:


#2

Szia? Hogy próbáltál küldeni? Mert az egyik tagtól kaptam már privátot.


#3

Senkinek se? Másik felhasználóra szerettél volna ráírni? Esetleg adminra? Mit ír? Komlo teszteli, de neki ment… ha nem gond, akkor írd le részletesen, hogy mit szerettél volna, hogy meg tudjuk ismételni a hibát, és kijavítani…

Egyébként a keresés hibájáról is tudok, megpróbáljuk hamarosan javítani.

Téma átnevezésre került “Üzenet küldése” -> “Hibajelentés” /Dex/


#4

Pont neked akartam írni Dex, de úgy hogy bementem az üzenet részhez és ott az Üzenet írására kattintottam mire ezt írta ki:


#5

Jaj, ez felhasználói csoportos korlát lesz, elsősorban a spammerek ellen. Nyitsz még pár topikot/pár hozzászólást írsz és engedni fogja. :wink:


#6

Oksa, köszi a választ :smiley:


#7

Valóban az, meg is találtam, hogy miként lehet módosítani, levettem a spamvédelmet 1-re (eddig 10 volt, és csak utána lehetne PÜ-t küldeni), így már tudnod kell küldeni üzenetet.

Elvileg a keresés is megy már.


#8

Elég nagy várakozási időket produkál mostanság a szerver (2-4 másodperc) néha, pedig a latency alacsonynak tűnik (~40ms).

Ez csak nekem ilyen, vagy másnak is?

Annyira nem vészes a dolog, de a Google emiatt lejjebb sorolhat titeket, ha ez nem csak egyéni gond.


#9

Elvileg a Cloudflare-nek kellene ezt kompenzálnia, de valahogy nem mindig jön össze, megkérdezem az illetékest, hogy lehet-e javítani a helyzeten vagy sem…


#10

Néztem én is ezt a Cloudflaret, bár szvsz én nem láttam értelmét a Business csomag alatt.

Fura is lenne, ha egy szolgáltató potom pénzért, vagy ingyen adna működő és jó privát vonalat.

Próbáltátok már nélküle?


#11

Igen, rosszabb volt a helyzet, ez így még egész jónak mondható.


#12

Feltételezem a trace route alapján, hogy nem hazai szolgáltatónál vagytok.

Elég jó áron vannak itthon VPS szolgáltatók, PM-ben tudok is ajánlani egyet, villámgyors válaszidővel, ha keresnétek alternatívákat.


#13

Idővel lehet, hogy elkérem, de jelenleg nézzük meg, hogy a kezdeményezés hova jut.


#14

Rendicsek. Körülbelül a jó VPS-ek 8-12.000 forint körül mozognak, és a szervereket a BIX-be pakolják. Néhány szolgáltató még DDoS protectiont is vállal rá, bizonyos keretig (700mbit - 1gbit)


#15

Cloudflare nélkül csak rosszabb lenne. A szervergép amiről megy Londonban van. Így ha kiszednénk akkor csak lassulást észlelnétek a távolság miatt.
A szervergépet egy csoporttárstól kaptam szinte ingyen elég nagy erőforrásokkal. Bár nem zárom ki a lehetőségét hogy majd egy magyar gépre váltsunk egy idő után.


#16

Helló! Levelet szeretnék írni egy adminnak, de sajnos azt mondja: nincs elég jogosultságom hozzá :S Tudnánk ellene tenni valamit? :open_mouth:

Áthelyezve a Társalgó/Kávézó topikjából. /Komlo/


#17

Már teljesítetted, 1 hozzászólás a követelmény a spambotok elkerülése miatt.


#18

Remélem jó helyre jelzem, de nem tudom mennyire vagytok a botok hívei, de én is anno letiltottam minden bot tevékenységet a fórumon bellül, mert nagyon szereti a PhPBB amikor botok olvassák. Itt viszont rendszeresen látom, hogy milyen bot van éppen jelen egy-egy megbeszélésnél.


#19

Keresőbotok kitiltása esetén csökkented / megszűnteted az esélyét, hogy rádtaláljanak pl. Google-n.


#20

a fórum saját órája nem állt még át nyári módra (nem mintha zavarna)
reggel is mondani akartam