Ötletek a fórumhoz


#1

Itt lehetnek ötletek arra vonatkozóan, hogy mire lenne igény, milyen témákat nyissunk, vagy min alakítsunk a topikok kiosztásán.


#2

Hali

Lehetne offtopic, spoilerszobák animek-nek és mangáknak ahol kilehetne beszélni az animeket/mangákat :slight_smile:


#3

Némi javaslat:

-Visual Novel részleg - Igazán nincs sok csapat, de ők is léteznek, hamarosan a mi oldalunkon is belevágunk ezek fordításába.


#4

Visual Novelt kihagytuk direkt a repertoárból, fórumot lehet létrehozni neki, de valahogy úgy érzem, hogy nincs szükség rá. De nem zárnám ki a lehetőségét, ha elégséges számú vissza jelzést kapunk tőletek. A készülő oldal kódja egyáltalán nem is tartalmazza a visuel novelek tárolását és kezelését.


#5

A regisztrációnál a robotok kiszűrésere szolgáló ellenőrzőkód olyan jól működik, hogy engem sikeresen le is tiltott annyit próbálkoztam már vele… kezdek aggódni, hogy robot vagyok!
Vagy cseréljétek le a képeket, vagy a hibahatárt toljátok fel, de ez így nem maradhat… már ha működő oldalt akartok!


#6

A képkódok a google féle reCaptcha -tól származnak. 10 -re emeltem a kísérletek számát.


#7

@Phoboss:
Az már nagyon közösségi oldalas érzést kelt (az offtopic, spoiler- és csevegőszobák), s szeretnénk egyelőre azt elkerülni. Ha többen is jelzitek, lehet róla szó, de addig inkább hanyagolnánk, ha lehet.

@Firebrand:
Eléggé elszórt valóban, nem ártana összefogni. A VNDB-nek viszont van magyar ága. Így a kérdés az, hogy megéri-e nekünk vesződni vele? Mondjuk kérdésen kívül valószínűleg megérheti, de nem is így értem, hanem ahányan vannak, és annak a párnak megtegyük-e? Az olvasó-/nézőtábor a célpont, az ő tájékoztatásuk lenne a lényeg. Hughes kollégám írta az “elégséges számot”, ami alatt azt érti, hogy írjatok elegen (10-15-en vagy többen mondjuk), hogy hozzuk létre. Akkor megcsináljuk. :wink:

A fordítói diplomáciát meg… Sajnos nem tagadhatjuk le, hogy kell, mert vannak esetek, ami miatt kellhet. De a szabályzat érvényesítése ott hatványozottan igaz, mint egyébként. Virágnyelven van szidva a másik? Nem érdekel, az írója ugyanúgy egy pályára kerül a Szputnyikkal. Ha más nem, olvasol egy jó vitát, aztán ennyi. :stuck_out_tongue:


#8

Nekem is az **offtopic **hiánya tűnt fel először, igényt tartanék rá.
Viszont ha az oldalon majd lesz - mondjuk - egy kollektív chatszoba, ahol egyszerre mindenki beszélhet egymással, realtime-ben, akkor már nem is igénylem az offtopicot. :slight_smile:


#9

Hello
Most néztem, hogy az animék topicban csak egy kép van kirakva egy-egy animéről. Azért jó néven venném, ha legalább néhány dolgot kiírva is látnánk ott.
Ilyenekre gondolok: Kategória, hány részes, ki viszi(ezt nem mindenhol láttam), meg egy rövid ismertetőt el tudnék viselni és ha valaki fordít valamit, szerintem tud róla néhány sort írni úgy érzem. :smiley:


#10

[quote]Most néztem, hogy az animék topicban csak egy kép van kirakva egy-egy animéről. Azért jó néven venném, ha legalább néhány dolgot kiírva is látnánk ott.
Ilyenekre gondolok: Kategória, hány részes, ki viszi(ezt nem mindenhol láttam), meg egy rövid ismertetőt el tudnék viselni és ha valaki fordít valamit, szerintem tud róla néhány sort írni úgy érzem.[/quote]

Úgy lesz majd a tényleges oldal, hogy lesz hozzá adatos ismertető, amihez egy pár soros összefoglalót fogunk várni a regisztrált tagjainktól, amit esetleg nem mi fogunk megírni. Mivel feleslegesnek tartom, hogy többoldalas cikkek, elemzések kerüljenek be ismertetőnek, mikor a kutya se olvassa el szinte, mert elsősorban az ember nem arra kíváncsi. Egy blogra rendben van a dolog, de nem egy ismertetőbe, így ebben az AniDB és a MAL mintáját fogjuk követni. A fórumtopikok ennek a kiegészítői lesznek. Most erre a két hétre kicsit kaotikus lesz a dolog emiatt, így személy szerint egyéni elbírálásra hagyom ki mit ír a kezdő hozzászólásba.


#11

Offtopikot én is hiányolom. Nem baj az, ha van.


#12

Üdv.

Engem az érdekelne hogy akkor ez a fórum egy ideiglenes oldal vagy ez lesz a végleges? Csak mert ha ideiglenes akkor felesleges ennyi topic-ot nyitni nem?


#13

Ideiglenes, de ha lehetséges, akkor szeretnénk átemelni az itt keletkezett hozzászólásokat a véglegesre, hogy ez kivitelezhető vagy sem, ezt Hughes fogja megmondani.


#14

Komló véleményével én is egyetértek. Az ilyen MAL hosszúságú ismertetők bőven elegendőek. Az AA-n van, hogy a fél sorozatot elspoilerezik csak az ismertetőben, mire rájövök milyen anime is ez, meg sokszor az ismertetőíró magánvéleményére is rá vagyok kényszerülve, amire meg végképp nem vagyok kíváncsi.


#15

Egyet értek én is a pár soros ismertetővel. Csak kicsit fura volt, hogy itt csak a képet látom egy-egy topicban, aztán semmi, hogy mi ez vagy ki ez.
még ha ez a rész ideiglenes, azért aki nyitott valami miatt topicot, akkor irhatna bele valamit, mert ha sikerül az átemelés, akkor meg annyival kevesebbet kell megírni majd. (Szerintem)


#16

Jogos. Bár így is kiírunk majd egy lehetőséget, hogy lehet építgetni ezt a részt (is).


#17

A szezonos topicba be lehetne copyzni aa-rol a korabbi meglevo szezonok elso kommentjet. Legyenek elerhetoek egy helyen.


#18

Az AA megkeresése után, mivel az ő fórumjukról származik a dolog, megtesszük a napokban.


#19

Nagyon örülnék annak, ha itt is ki lehetne jelölni topicokat, amelyeket követni szeretnék, és fent, a vezérlőpult sávjában - modnjuk - egy “Kedvencek” hivatkozásra kattintva kilistázná nekem ezeket a követettnek jelölt topicokat, és jelezné, ha valahol friss van. Itt jól jelzi a frisseket, A-A-n a kedvenceknél nem mindig jelzi, ha friss hozzászólás van :frowning:


#20

phpBB-ben minden topic alján van feliratkozás, és hozzáadás a kedvencekhez.

Kedvenceid itt követheted nyomon: ucp.php?i=main&mode=bookmarks