Ötletek az oldalhoz


#1

Szeretnél valami új funkciót, amivel gazdagíthatnánk az oldalt? Valami nem működik szerinted megfelelően és változtatni kéne rajta? Várjuk az ilyetén hozzászólásokat.


#2

Itt is leírnám, csak hogy dokumentálva legyen:
Jó lenne egy real time chatszoba, nem csak az oldal szélére beépítve, hanem külön teljes oldalon, ahol az összes - éppen online - tag egyszerre beszélgethetne. Felőlem lehet teljesen egyszerű is, mint pl. az online játékok chatrendszere (csak szöveg), de lehet avataros is, vagy az AA-hoz hasonló megoldású. Viszont linkek automatikus generálását azért szívesen látnám a chatszobában is :slight_smile:


#3

A tervek szerint lesz ilyen, az elgondolás szerint az oldalba ágyazott webes IRC-kliens lesz, ha sikerül megoldani, akkor a regisztrációval együtt az illető kap egy IRC-s reget is, tehát akár különálló kliensben is bejelentkezhet. Persze előbb az oldalt kell felállítani, így ez a modul kicsit későbbre marad.


#4

Az Ötletek a fórumhoz topicban olvastam egy hozzászólásban, de a rész, amire reagálok, ide tartozik:

[quote=“Komlo”]
Úgy lesz majd a tényleges oldal, hogy lesz hozzá adatos ismertető, amihez egy pár soros összefoglalót fogunk várni a regisztrált tagjainktól, amit esetleg nem mi fogunk megírni. Mivel feleslegesnek tartom, hogy többoldalas cikkek, elemzések kerüljenek be ismertetőnek, mikor a kutya se olvassa el szinte, mert elsősorban az ember nem arra kíváncsi. [/quote]

Egyetértek, és szívesen írok 3-10 mondatos ismertetőket az általam vitt projektekhez, de kérésre máshoz is, amit láttam, olvastam, ismerek.
Szerintem az a 3-10 mondat bőven elég, de talán a 10 már sok is.

Mint pl. myanimelist-en, ahol két-három bővített mondatban le van írva a szinopszis, aztán kész. Szerintem ez tökéletesen megfelel.
Esetleg az nagyon béna lenne, ha myanimelist-es szinopszisok magyar fordítását csapnánk oda rövid ismertető gyanánt? Mert ha nem tartjátok túl ergyának, erkölcstelennek, vagy bármi miatt tűrhetetlennek, szívesen fordítom le őket, és ezzel se lesz többé gond :slight_smile:


#5

Nem mondom, hogy rossz ötlet, mert nem az. Sokan nem láttunk sok mindent, valahogy meg pótolni kell. Ha csináljuk, akkor egy kritériumom van: magyaroktól ne emeljünk el, vagy ha igen, jelöljük meg a forrást (bár ritka az, aki 3-10 mondatban elintéz egy sorozatleírást mondjuk).


#6

Nemtudom, hogy ez csak nálam volt probléma, de szerintem sok ember fogta a fejét a regisztráció során. A reCaptcha valami nagyon nehezen olvasható szöveget ad ki. Vagy 10x biztos be kellett újra írnom mire elfogadta. Nagyon sok oldalon regisztráltam már, de ilyet nem nagyon tapasztaltam eddig.

Egyébként jó ötletnek tartom a fórum megnyitását, tehát csak így tovább a fejlesztésekben! :slight_smile:


#7

Egy egyszerűbb lett berakva, de ha túl sok bot fog regisztrálni, akkor sajnos vissza lesz rakva az előző/egy hasonlóan bonyolult, mást nem tehetünk.


#8

A kérdés felelet ellenőrzés a legjobb. Több, mint 1 éve megy a fórumom a “mennyi egy meg egy” kérdéssel, és egy darab bot sem regelt azóta se.


#9

Ez igaz, az Index aloldalán, a blog.hun is ez van és spammentesek a blogbejegyzések.


#10

az oldal cikkeként ajánlom fel a következő törlődött blog tartalmát melyet veszni hagyni tartalma miatt elég proletár lenne, ha ez egy könyvtár s főleg japán forrásból származó fordításokkal foglalkozik, csak hasznára válhat ha tényleg megőrzi.


#11

[quote=“Zalethel”]Nemtudom, hogy ez csak nálam volt probléma, de szerintem sok ember fogta a fejét a regisztráció során. A reCaptcha valami nagyon nehezen olvasható szöveget ad ki. Vagy 10x biztos be kellett újra írnom mire elfogadta. Nagyon sok oldalon regisztráltam már, de ilyet nem nagyon tapasztaltam eddig.

Egyébként jó ötletnek tartom a fórum megnyitását, tehát csak így tovább a fejlesztésekben! :slight_smile:[/quote]

Csak hogy tudd, nem vagy egyedül. Ráfrissítettem 1-2szer, mert egyszerűen nem tudtam kivenni a karaktereket, aztán imádkoztam, hogy elfogadja. Elsőre sikerült. (Meg is lepődtem, sosem voltam még ennyire bizonytalan chapcában.)
De szerintem ezt csak annak köszönhetem, hogy tanultam grafológiát XD

Ha a kérdés-felelet tényleg ennyire hatékony a botokkal szemben, lehet, hogy meg kéne gondolni a chapcha helyett.


#12

A tartalmát, ha lesz időm, akkor lementem, de az esetleges kirakásáról csak akkor lehet szó, ha az oldal készítőjét megtalálom, és beleegyezik ebbe.

[quote=“x0Ayumi0x”]Csak hogy tudd, nem vagy egyedül. Ráfrissítettem 1-2szer, mert egyszerűen nem tudtam kivenni a karaktereket, aztán imádkoztam, hogy elfogadja. Elsőre sikerült. (Meg is lepődtem, sosem voltam még ennyire bizonytalan chapcában.)
De szerintem ezt csak annak köszönhetem, hogy tanultam grafológiát XD

Ha a kérdés-felelet tényleg ennyire hatékony a botokkal szemben, lehet, hogy meg kéne gondolni a chapcha helyett.[/quote]

Cserélve lett a captcha, tényleg elég meredek volt némelyik, ha a mostani nem jön be, akkor megnézünk majd minden eshetőséget.


#13

[quote=“x0Ayumi0x”]
Mint pl. myanimelist-en, ahol két-három bővített mondatban le van írva a szinopszis, aztán kész. Szerintem ez tökéletesen megfelel.
Esetleg az nagyon béna lenne, ha myanimelist-es szinopszisok magyar fordítását csapnánk oda rövid ismertető gyanánt? Mert ha nem tartjátok túl ergyának, erkölcstelennek, vagy bármi miatt tűrhetetlennek, szívesen fordítom le őket, és ezzel se lesz többé gond :slight_smile:[/quote]

Ayumi-chan a MAL-al az a gond szerintem hogy néhol anyíra keveset ír az animéröl hogy félre vezető tud lenni. Vannak amik nem mondanak semmit és tökre jellegtelenek.

De amúgy nem rossz ötlet.


#14

Legfőképp az oldalhoz, de a fórumhoz se lenne rossz egy ugrás a lap tetejére gomb. Ha már van ilyen topic, meg úgyis saját fórum lesz (ha jól vettem ki), akkor csak nem olyan nagy ügy bedobni egy ilyet.

Meg még egy olyan kérdés, hogy mobilverzió lesz, akár a távoli jövőben? :smiley:


#15

A hozzászólások sarkában van egy kicsiny karika, benne egy nyíllal. Szerintem őt kerested. :slight_smile:

Megkérdezem az illetékest, de azt hiszem igen.

Szerk.: Igen, lesz mobilos verzió.


#16

Felírom ezek a bitbucketre ötletként az oldalhoz, köszi a tippeket.


#17

Nekem csak annyi a javaslatom, hogy korábban volt egy oldalam, amin volt weboldal, és egy PhPBB fórum, PhPBB SQL bázisát használtuk arra, hogy egy regisztrációval lehessen használni az oldalt, és a fórumot is. Így nem kell újra regisztrálni, sem az üzemeltetőknek foglalkozni a regisztrációk átmentésével.


#18

20 perc alatt írok rá script -et nem nagy ügy átrakni a felh neveket és avatarokat. De a profil mezőket majd újra kell kitölteni, és új jelszó kell, mert nem hiszem hogy az ittenit átlehet emelni. De ennek a kijelentésnek a változtatási jogát fenn tartjuk, lehet mégse lesz ilyen. :slight_smile:


#19

Az rohadt jó lenne ha megtalálnád az illetőt.


Jó ötlet: Halloween idején egy kis játékkal kecsegtetni az oldal látogatóinak. Pl jelenteni azokat az adatlapokat amelyeket megszáltak a szellemek. (hangokat hallasz, fura dolgok történnek). A feltűnő szellemeket elkapkodni stb. és pontokat lehetne gyűjteni, csak azt még nem tudom mi lenne a díj. :smiley: Ezt majd a Rachet-el tökéletesen meglehetne oldani. Mit szóltok hozzá?


#20

Szerintem jo otlet, en szivesen jatszanek hasonlokat! ^^