Új fansub marketing ötletről vélemények

Mi lenne, ha nem töltenénk fel az indaviedóra csak egy sablon értesítő videót. De a weblapon meghagynánk a letöltés és az online megtekintés lehetőségét csak a weboldalunkról tudhatnánk meg a jelszót, előzetes regisztráció után.
Így lehetőségünk lenne, reklámokat ültetni az oldalba és pénzt keresni vele, mint az AA. De ehhez átkéne szokatni az embereket az oldalak látógatására együttesen.
Nektek is jobban esne a munkátok pénzbeli elismerése,nem?
Kiváncsi vagyok a pro és kontra véleményekre.
Példa értesítő videó film

Haha, marha gyorsan nullára esne a látogatók száma. Reklámok? Most komolyan? Az emberek mindennél jobban utálják a reklámokat. Nekem legalább 5 addonom csak azért van, hogy ezeket kiszűrje. Az ilyen videósokat, akik reklámokat tesznek a videóikba, az elsők között törlöm és azonnal el is felejtem a létezését.
És kétlem hogy ezzel egyedül vagyok. Ez halott ötlet volt.
Viszont nem tudtam nem észrevenni valamit. AA reklámokkal operál? HAHAHAHAHAHA. Lesüllyedtek a pöcegödör legmélyére. Ez most nagyon jól esett, jót röhögtem.

Már 2013-ban is ott volt a reklám az oldalon :slight_smile: Szerinted miből tartják fel az oldalt?:open_mouth: De köszönöm a véleményed.

Ehh, félreértettem a reklámos részt. Én a videókba berakott reklámokra gondoltam. Meh…
Sima reklám az oldalon elfér. Ha kicsi. Ha nem akkora mint egy országúti plakát. Na meg ha csak egy van belőle.
De attól még senki se szereti, ez marad tény.

A reklámgyűlöletem amúgy most van a csúcsán, szal bocs ha kicsit elragadtatom magam. Mikor online néznék animut, erre kibasz hogy “kapcsold ki az adblockert, ha nézni akarod tovább”, az oldal meg amúgy tömve van egy tucat reklámmal. (Lusta vagyok egyszernézős cuccokat leszedni na.)
Reklám az oldalakon, reklám a videókban, reklám a TV-ben amit nem is nézek, reklám a rádióban.
REKLÁMOK, REKLÁMOK MINDENÜTT!

Semmi gond:) De valamiből meg kell élni, te sem fizetnél, úgy mint az HBO-ért.

Nem igazán értem már magát a kérdést sem. A FanSub lényege, ahogy arra a neve is utal, nem az adott mű/műfaj szeretete és annak feliratozása? Ha valamit kedvelek és hobbiból csinálom akkor abból, gyanús, hogy nem fogok megélni. Sőtt eleve nem is kérek érte pénzt.
Ha pénzt akarsz keresni vele, akkor hivatásos fordítónak kell állnod és ott fizetni fognak érte.

Másrészt maga a reklámozás. Ha szeretnél egy kis plusz bevételt, akkor az a te dolgod. Kiteszed őket és kész. Na de a videókban már egy más kérdés. Itt 2 probléma is fennáll. Egyrészt alapvetően nincs meg a licenszed arra, hogy elhelyezd ezeket a videókat. Így eleve nagyobb nézettségnél komoly jogi problémák merülhetnek fel.

Másrészt ez újbóli megerőszakolása a FanSub fogalmának, elveinek, és úgy alapból mindennek amit képviselnie kellene. Természetesen tudom, hogy ma már más világ van, mint 10 éve, vagy 20, de nálam egy fansubber az, aki a saját idejét áldozza egy-egy rész fordítására, lektorálására, formázására stb stb és cserébe maximum néhány bátorító szót vár.

Természetesen ez Csak az Én véleményem, de én így állok a saját projektjeimhez.

U.I.: Illetve a költségek/kiadások fedezésére ott a már jól bevált, önkéntes alapú Donate.

2 kedvelés

Előttem többnyire elmondták, amire gondoltam, így hát nem is maradt mit hozzáfűznöm.

Na jó elírtam a posztot vagy nem tom, de én az oldalra akartam csábítani az embereket :slight_smile: hogy az oldalnak legyen latogatosaga es ezzel egyutt jojjon be a reklamokbol penz, amik nem a videóba vannak :slight_smile: nem kérnénk még most sem pénzt érte csak nem az indán néznék a videókat az emberek , hanem az oldalon :slight_smile:
De köszönöm a véleményeket. De én úgy látom mindenki félre érti. XD
Szóval ha van kedved még légyszíves erről fejtsd ki a vélemébyed. Nem megélni szeretnénk , csak zsebpénzt :slight_smile:

Én úgy tapasztaltam, hogy lehetetlen átcsábítani indáról az embereket. Mi is próbáltuk már a Harunál. Lehet online nézni nálunk a részeket a saját lejátszónkon, és egy darab reklám sincs az oldalon, szóval nem akartunk pénzt keresni se vele. Direkt nem töltöttünk indára részeket, és próbáltuk egyszer úgy is, hogy csak jelszóval lehetett megtekinteni a részt indán, hátha felmerészkednek az oldalra, hogy onnan nézzék… A látogatottság abban az időszakban úgy alakult, hogy akik eddig is nálunk nézték a részeket, ők továbbra is feljöttek az oldalra, akik pedig indán követtek minket, ők meg inkább más fordításával nézték tovább… indán. :smiley:

Erről nincs még sok tapasztalatom. Amit én láttam, az az, hogy a többség bizony az indát használja, mint elsődleges forrás. És azt nézi meg, ami először kijön. Arról átcsábítani őket, hát. Ahhoz szerintem valami teljesen új szemlélet kéne, nem csak a készítők, hanem a nézők részéről is.

És mindemellett ugye ott van a döntés szabadsága, hisz mindenki azt néz és ott, ahol szeretné. Illetve ott van még a jó Magyar szokás, ha valamit erőltetnek, az biztos, hogy nem kell.

Nem mondom, hogy nem lehetne kitalálni jó ötleteket, de, hogy nem egyszerű feladat az biztos.

De mi lenne, ha minden csapat aki szamit ezt csinalna .
Igy nem lenne alternativ video.
Megmaradna az higy mindenki ott nezi ahol szeretne.
Es a vegen mindenki csak az oldala menne fel.
Nem lenne kerdeses hogy az indan nezie.

Akkor azoktól néznék, akik nem számítanak, mert ők vannak indán. :smiley:
Ha tudnád hány olyan ismerősöm van, aki inkább néz filmet online és szed le hetente több vírust, mint megtanuljon értelmesen torrentezni (ami öt perc se).

Érdekes meglátásokat olvastam most megpróbáljuk. Egy hónapig mi. Azt meglátjuk. Ha sikerül sikerül ha nem nem. De megpróbáltuk . Majd leírom hogy valt be.

És fizet mondjuk egy évre 10000 ezret forintot egy vírusirtóra,amire lehet nincs is szükség.Csak el kéne olvasni olvasni mások jó tanácsát.Illetve ismerni mire szabad rá lépni,és mik a csalik hamis veszélyes oldalak.
Indát meg felesleges itt felhozni.Ott fogják a leghamarabb és legtöbben nézni,mert nem kell bejelentkezni sem fizetni sem.HD minőségben vannak már a legtöbbje .A felirat minőséggel meg senkit sem érdekel.

Egy tapasztalat: Ha nem teszed ki indára a videós kiadásaidat x idő után, kiteszi más. És rosszabb esetben, 1) oda sem írja, hogy a ti munkátok, 2) saját munkájaként tünteti fel.

1 kedvelés

Annyi talán,hogy ha később jobb minőségben van feltöltve az indára,akkor azt is nézik szép számmal idővel.
“Ha nem teszed ki indára a videós kiadásaidat x idő után, kiteszi más” Nem biztos hogy ki lesz téve. : /

Ha azt akarjátok hogy videózáshoz menjenek az emberek az oldalatokra, akkor a következő lehet a legjobb megoldás:
Csinálni kell egy gyűjtőhelyet, akár itt. Aztán ha az ember ráklikkel a kiválasztottjára, automat átdobja a csapat oldalára, ahol már indulhat is a videó. Persze ehhez egy központi regisztráció is dukál, hogy ne kelljen vele szórakozni. Így mindenki megkapná azt amire vágyik, bár technikailag nem tudom mennyire lenne problémás.

Bob ez nem rossz ötlet :slight_smile: a többieknek megköszönöm a véleményét mert mind érdekes a maga módján.

@bob pont a központi regisztráció alapjait fejeztem be az elmúlt hetekben, már csak doksit kell írnom hozzá, és megoldható lenne, hogy a fansub oldalakra isshotosho-s fiókkal tudjatok belépni. :smiley: Bár evvel az a gond, hogy ha phpfusion-t vagy más szoftvert használ az adott csapat, akkor nyöghetem neki, hogy tess itt egy php pakk, ezt meg ezt kell oda írni, mert OpenID protokol az egész, nem ért annyira hozzá. Generikus szoftvert készíteni pedig drága. Olyat tudnék elképzelni, hogy a csapat oldala pl isshotosho-n lenne, és úgy mint egy MAL listát lehetne szerkeszteni.

Automat átdobja a csapat oldalára

→ ezt is megcsináltam már valamilyen szinten a múlt héten. :yum:

1 kedvelés

Es mi lenne ha siman posztolnad az oldal fele a nevet :slight_smile: vagy a cimsorba atadnad :slight_smile: és mindenki ugy kezeli le ahogy szeretne :slight_smile: