Nyilt kezdeményezés egy közös platform iránt

[Üzenem mindenkinek aki még nem olvasta el: felesleges elolvasni. Probáltam kézzelmegfoghatová tenni az elmult hetekben elvileg létrejott összefogást. Mikozben minden maradék hitemet össze szedtem a fordito csapatokban. Mint kiderult hiába. Ugy gondoltam hogy ha tényleg összefognak a subok akkor képesek lesznek leulni és egyutt megbeszélni egy kozos platform lehetoségét mely szerintem megoldana rengeteg jellenleg létező probléámát. Csak azért hogy ne ugy nézzen ki a topic hogy “császtok csinálni kellene egy kozos platformot mert az nagyon jo!” probáltam valami alappal szolgálni. Egy vázlattal, ha ugy tetszik. De mint kiderult ez nem számitott. A lentebbi 4-5 fansubtol csak negativ vissza jelzést kaptam. többször leirva hogy én mit akarok itt. Pedig leirtam, hogy a célom most (és migmeg nem valositom) az az hogy létrejojjon egy oldal melyet a felhasználok és a fansubok szivesen használnak. ]

Bevezetés

Üdvőzlok minden ide tévedő olvasot. HellMester vagyok, jellenleg az animem.org webfejlesztője. Emellett a nem rég bezárásra kerult x-anime.hu tulajdonosa és fejlesztője. Mielőtt elkezdeném leírni azt amiért ezt most leirom van 2 nagyon fontos dolog melyet muszáj elmondanom mielott tovább megyunk. Az első, hogy bár jellenleg az animem.org fejlestője vagyok ez a szoveg az ő tudtuk nélkul jott létre. Emiatt semmilyen felelőség nem terhelheti őket amiatt amit itt irni fogok. Mielott valaki fejében megfordulna hogy ez valami taktikai csel, hogy ha a lentebbi szoveg rossz érzéseket váltana ki azokban akiknek szolni fog, se legyen semmilyen negativ hatása a csapatra nézve akkor el kell keseritsem mert ez nem igy van. A másik amit mindenképp le szeretnék még az elején szogezni, hogy ha a szoveg további részében esetleg nyers leszek vagy támado jelegunek hat az amit irni fogok akkor sincs semmilyen támado szándék bennem. 100%-ban békével jottem. Szeretném, ha ezeknek megfelelően reagálna mindenki arra amit most irni fogok.


Story time

Kb 4 és fél évvel ezelott hosszas kutatás után arra jutottam, hogy nincs itthon egy olyan oldal sem amely az animés igényeim nagyrészét ki tudná elégiteni. Emiatt kitaláltam hogy megtanulok weboldalt irni és elkészitek egy olyan oldalt mely ezt tudja. Aztán teltek az évek és kissebb nagyobb kihagyások után pár éve megszuletett a x-anime.hu. Eléggé fapados volt de akkor ez volt az egyetlen oldal melyen szinte azonnal megjelentek az indavideora feltőltőtt animék. Hála az általam készitett és elnevezett IndaBot-nak. Aztán voltam pár hetett az animegun-nál majd 3/4 évvel késobb csatlakoztam az animem-hez. Azota eltelt egy kicsit tobb mint 1 év. Azota rájottem hogy a hazai közösség forditoinak a nagy része nem, hogy nem akar ebben partner lenni, hanem még ki is gáncsolják magukat aztán jonnek sirni hogy hát azok a csunya gyujtő oldalak. Ja vannak csunya gyujtő oldalak, de vannak akik szivesebben lennének partnerek, mint ellenségek. Persze általánositani konnyebb.


Van létjoga, de kit érdekel.

Igazán jó lenne végre elfogadni hogy a gyujtő oldalaknak van létjoga. persze nem mindegyik jo szándékkal mukodik, de attol még a létjoguk vitathatattlan. Ez azért roppant fontos mert amig vannak akik szerint a gyujtő oldalak csak “lopják” a feliratott és pusztuljon ki az osszes. Nem lehet semmilyen egyutmukodésre irányulo vitát folytatni. Ami meg azt fogja okozni hogy létre jonnek a MagyarAniméhez hasonlo oldalak. A kozos platform hiánya okozza a gyujtő oldalakat, de ennek tagadása okozta a MagyarAnimét. 3 éve jártatom a pofámat hogy rohadt egyszeru lenne egy kozos platformot létrehozni ahol a fansubok egyenlo esélyekkel dolgozhatnak részre hajlás nélkul. A felhasználok meg egybol meg kapják amit akarnak azt akkor nem egy ellenőrizetlen X. alkalommal ujra feltöltött X. gyujto oldalon nézik meg az animét. De hát én vagyok a messiás komplexusos hulye aki azt hiszi egymaga megváltja a világot. Nem rohadtul nem hiszem hogy igy van. Viszont azt tudom hogy bárki bármit mond én akkor is létre fogok hozzni egy olyan oldalt ahol a felhasználo élvezheti az animéket és a forditok önként akarnak majd felrakni oda tartalmakat. A fansubok segitségével emberi időn belul elkészulhetek vele. Nélkuluk meg majd amikorra nyugdijas leszek. De elkészul tehát mindegy. Az egészhez it egykis idézet Ricz-tol hogy miért is van a gyujto oldalaknak létjoga.

Ezt annyival egésziteném ki hogy az animem adatbázisa jellenleg 370 fansub csapatott, egyéni forditot és ujrafeltotott számol osszesen. Tehát 20-nál azért tobb van de ha csak a nagyobbakat nézzuk akkor kozelit a szám. Mondjuk annak a tényén hogy már régen létre kellet volna jonnie egy kozos oldalnak nem változtatt.


Na, de mit is akarok én?

Nem olyan bonyolult de annál hosszabb. Mivel jellenleg a fansubokat kell meggyozni hogy hasznosabb segiteni a kezdeményezést mint hátráltatni/le szarni, igy a felhasználói oldalt most nem fogom leirni.
Amiket biztosan szeretnék biztositani a fansuboknak:

 • Lehetőséget, hogy az indavideora (és egyéb video megosztokra) feltoltott animéket be ágyazhassák az oldalon.
 • Egy arhivumként mukodo fájlszervert ahol tárolva lesznek az animéik/felirataik, ha megszunnének.
 • MyAnimeList szerinti anime adatlapokat. Mindezt az egységes mukodésért.
 • Egy olyan teruletett az oldalon belul melyen láthatjék hogy a felhasználok mely animéket hiányolják. Ezzel beletudnak kezdeni olyan már lefutott animébe melyet nem vitt senki.
 • Video tárhelyet minden fansubnak. Ez azt jelenti hogy minden fansub 1 animéhez 1 fajta videot feltolthetne az oldalra. Ezzel megoldva az indavideo torléseivel járo gondott.
 • Vissza jelzési rendszert ha egy indás videojukat torlik.
 • Statisztika rendszer melyel nap ra pontosan vissza lehet nézni melyik animélyuket mennyien nézték meg.
 • Minden animéhez lehetőságet biztositani hogy több forrásbol is fel lehesen rakni animéz. Pl. egy anime részt fel lehessen rakni indárol is és mega-rol is. Igy ha az egyik nem megy még a másik mukodhet.
 • Értékelési rendszert melyel a felhasználok értékelni tudják az animét. Igy pontosabb vissza jelzést kapva a mukáikrol. Ezzel és a statisztika rendszerrel akár versenyt teremtve a subok kozott a minőségi felirat iránt.
 • Olyan hír rendszert melyen a subok tudják tájékoztatni a felhasználokat a dolgaikrol. (Ilyen sok fansub oldalán van, itt csak egybe lehetne megnézni mindet.)
 • Bárkinek ingyen soha meg nem szunő saját fansub oldalt. (az oldal uzemeltetését válalva, szukség esetén egyéni domaint is beállitva.)
 • Természetesen mindenki hozzáférhet a saját projektjeihez. Bármikor torolheti/szerkesztheti azt.

Ezen dolgoknak a kiegészitéséhez átbeszéléséhez szeretném kérni az ÖSSZES fansub segitségét. Mivel ezeket főként nektek készitem igy titudjátok legjobban, hogy mire van szukségetek. Szeretném hallani a véleményeteket rola. Feltéve hogy az nem arrol szól, hogy “Sokba fog kerulni fentartani.”, “Soha nem fogsz vele elkészulni, mert annyi vele a munka.”, “Szunjon meg az osszes gyujtő oldal.”. Köszönöm az aggodalmat, de az első kettő tudatában kezdtem el ezt az egészet, a harmadiknak a folyamatos leirása meg nem vezet minket sehova. Gyujtő oldalak mindig lesznek, animék mindig lesznek, forditások mindig lesznek. Akkor meg mi értelme van ellenségeskedni egymással. Ha lenne egy olyan hely ahol az emberek tobb forditotol is tudnának animét nézni és nem napok után kerulne fel az anime akkor a MagyarAnime sem szulethetett volna meg. Vagy legalábbis nem élnének meg a forditásaitokbol. Hosszu távon meg esetleg be lehetne fogni a nagyobb ujra feltoltoket hogy ahelyett hogy a tudtotok nélkul kitudja milyen minoségu animét toltenek fel. Többször fordito jelolés nélkul, inkább toltsenek fel nektek igy legalább senki nem dolgozik kétszer és koncentrálhatok arra amit szerettek csinálni, a forditásra.

Végul elnézést kérek a helyesirási hibákért, az esetleges elgépelésekért. Boven ki lehetne fejteni a fentieket, holnapig is irhatnám ezt a szoveget. Viszont nem azért vagyok itt hogy megmondjam a tutit mert én akkora nagy arc vagyok. Azért vagyok itt hogy létrehozzak egy olyan topicot mely reményeim szerint segit létrehozni egy olyan kezdeményezést melyben jol jár a néző is és a fordito. A gyujtő oldalak meg nem igazán érdekelnek. Én egy kozos platformot akarok ahol a hazai animés kozosség még több és még jobb minoségu animét tud nézni. Igaz hogy tagja vagyok egy gyujtő oldalnak, de mint néző kezdtem el ezen dolgozni és mint néző a nézők érdekeit nézem. Ahogy indavideon is megférnek egymás mellett a subok ugy itt is meg kell hogy férjenek. Végul bocsánatott kérek mindenkitol akinek a számitásait keresztbe huztam ezzel a topiccal. Csak hát már itt ulok ezen a projekten 4 éve azt akkor sehol semmi. Remélem ezzel a topiccal végre lesznek látható jelei ennek a kezdeményezésnek.

HellMester voltam köszönöm hogy időt szántál rám. Ezzek kapcsolatban minden gondolatott elolvasok. Viszont Discordon ne keresetek mert azután, hogy ezt kiraktam ki kell kapcsolnom (nem akartok a helyembe lenni).

Szerintem nagyon kevesen tagadták, hogy a linkgyűjtőknek, vagy valamiféle gyűjtőoldalaknak van létjogosultságuk. Már csak azért is, amiért Ricz leírta, de én hozzávenném azt is, hogyha az egyszeri néző lusta (néha én is az vagyok), akkor hogy álljon neki keresni egy címet? Ha nem ismeri a Toshot, szinte teljesen meg van lőve (esetleg műfaj alapján lehet egy-két tippje, hova forduljon, ha valamelyest ismeri a subokat), de a 2014(?) előtti animéknél többnyire az sem segít.

Nem véletlenül vannak bizonyos gyűjtőoldalak nagyobb tűz alatt, mint mások. Az is számít, hogy mennyire “etikusak”. Ricz posztja szépen taglalja, hogy a MagyarAnime talán az egyik legrosszabb ebből a szempontból. Mások valamilyen szempontokból jobbak.

Igen, sok sub nem szereti a gyűjtőket. De saját tapasztalat, hogy így vagy úgy a legtöbbel ki lehet egyezni. Például ha nem lelopjuk a feliratot, nem össze-vissza kavarjuk a subokat egy adott animén belül, de talán valakit maga az embed is zavar (ugye így nem az ő számlálójához megy, bár az Inda számlálója amúgy is olyan megbízható…)

És akkor most a kezdeményezésedről. Én személy szerint örülök annak, hogy vannak konstruktív emberek. De az a helyzet, hogy ez sajnos ebben a formájában szinte biztos, hogy nem kivitelezhető, és én nem tudom támogatni.
Hogy miért?

Mindig lesz olyan, aki máshogy akarja csinálni. Sok értelme nincs, ha a fordítóknak csak a 30%-a egyezik bele a dolgokba. Látod, az indát is vannak csapatok, akik nem használják (vagy csak korlátozottan), és kevesebben, de olyanok is, akik még az Issho Toshot sem.
Biztos vagyok benne, hogy sokan nem szeretnék olyan helyen tárolni az animéiket, ami nem az “övék”. Én sem, ezért használunk saját felhőtárhelyet. Valószínűleg nehezen tudnád meggyőzni a saját szervergéppel rendelkezőket is.

És hiába mondod, hogy így nem probléma az anyagi, úgy nem probléma a leprogramozás, mert de, az. Kérdezz meg itt valakit, aki már régebb óta van a bizniszben, hogy a náluk lévő összes anime felirata és égetett videója 1080p-ben mégis mennyi tárhelyet foglal? Szorozd be sokkal. Nagyon sokkal. Na, itt kezdődik, mert kevesebb anime már nem lesz, csak több.
Egy ilyen összetett oldalt ki akar leprogramozni? Ki tud majd leprogramozni? Azt a valakit ki fogja fizetni? Honnan tudjuk, hogy nem lesz támadható az oldal? Ha mégis támadható lesz (mert minden támadható), egyszerre purcanjon ki minden oldal?
Nagyon szépen összeszedted, mit szeretnél, milyen álmod van. De a gyakorlati megvalósításról semmit sem írtál. Szerintem ezzel kellene kezdened, mert ez sokkal fontosabb, mint hogy miket lehetne megvalósítani.

szintén saját véleményemet írtam, nem a csapatomét

2 kedvelés

Azért lenne értelme hiszen ezt az oldal lehetőségként szeretném elkésziteni hogy organikusan maguktol kezdjék el használni a subok. Másképpen nem lenne értelme. Nem beleegyezés kell hanem segitség a tervek kivitelezésében. Hogy a fenti vázlat egy kézzel fogható tervszeru dolog legyen amivel már neki tudok állni egy olyan oldalnak ahol a fansuboknak egyáltalán eszébe jut hogy használja.

Nem kotelező hanem lehetőség. Semmire nem akarok kotelezni egy subot sem. Viszont lehetőséget szeretnék kinálni hogy legyen alternativa az indára azok számára akik igénylik.

Tudom mekkora munka, tudom mennyi pénzbe kerul. Pontosan tisztában vagyok vele. Mivel más nincs igy én fogom le programozni. Valahol el kell kezdeni azt ha senki se veszi a fáradságot a fejlodésre akkor nekem kell. Egyébként egy alapul szolgáló oldalnak az animem.org tokéletesen megfelel. Nem tudom olyan gyorsan fejleszteni mint akarom, de apránként sikerul abba az irányba terelnem az oldalt funkcionálisan hogy a fentebb leirtam megvalosithatoak legyenek. A tárhelyrol meg annyit hogy kelleni fog nagyon sok TB. Viszont kétlem hogy egyik naprol a másikra létre jonne ez a platform és minden sub azonnal 1080p-ben feltoltené az osszes animéjét.

Nem teljesen értelek. Akkor pontosan mi is lenne ez? Egy “semmi”, amin belül “mindenre” van lehetőség, aki ahogy akarja? Na mert ennek nem feltétlenül látom az értelmét.
Nézzük pontonként:

 • Lehetőséget, hogy az indavideora (és egyéb video megosztokra) feltoltott animéket be ágyazhassák az oldalon. => igen, ez gyakorlatilag bármelyik linkgyűjtő, azzal a különbséggel, hogy így megint a subosokat dolgoztatjuk
 • Egy arhivumként mukodo fájlszervert ahol tárolva lesznek az animéik/felirataik, ha megszunnének. => tehát gyakorlatilag egy drive-pótlék. Mert a legtöbb sub ezt csinálja, ha megszűnik az oldala - a feliratokat egy drive-ba feldobja.
 • MyAnimeList szerinti anime adatlapokat. Mindezt az egységes mukodésért. => erre nincs mit írnom, ez csak úgy lóg a levegőben. Gondolom ez is a linkgyűjtős rész.
 • Egy olyan teruletett az oldalon belul melyen láthatjék hogy a felhasználok mely animéket hiányolják. Ezzel beletudnak kezdeni olyan már lefutott animébe melyet nem vitt senki. => ezt a célt szolgálja (szolgálta volna?) az Issho Tosho is eredetileg, nem csupán azt, hogy az MA-val lehessen balhézni és jelezni, hogy ki mit visz. De sok csapatnál amúgy is lehet projektet ajánlani, ezt teljesen feleslegesnek látom.
 • Video tárhelyet minden fansubnak. Ez azt jelenti hogy minden fansub 1 animéhez 1 fajta videot feltolthetne az oldalra. Ezzel megoldva az indavideo torléseivel járo gondott. => ez az, amit írtam, hogy senki sem töltene fel ilyen közös rendszerbe
 • Vissza jelzési rendszert ha egy indás videojukat torlik. => ez speciel egy jó ötlet, támogatnám
 • Statisztika rendszer melyel nap ra pontosan vissza lehet nézni melyik animélyuket mennyien nézték meg. => ahogy azt a korábbi MA-s vita alatt is láttuk, a legkevésbé ez érdekli a subokat. Akit érdekel, az megcsinálja a saját weboldalán is ugyanúgy.
 • Minden animéhez lehetőságet biztositani hogy több forrásbol is fel lehesen rakni animéz. Pl. egy anime részt fel lehessen rakni indárol is és mega-rol is. Igy ha az egyik nem megy még a másik mukodhet. => ez is weboldal kérdése, például az Astarosub oldalán is így van. De ha már van online videó, felesleges mega, inda meg pláne.
 • Értékelési rendszert melyel a felhasználok értékelni tudják az animét. Igy pontosabb vissza jelzést kapva a mukáikrol. Ezzel és a statisztika rendszerrel akár versenyt teremtve a subok kozott a minőségi felirat iránt. => na most ez egy elég furcsa leírás. Az animét vagy a feliratot akarod értékelni? Az animét értékelik az emberek MAL-on. De könyörgöm, ne menjünk át csillagozós rendszerbe, hogy melyik felirat jobb! Semmi értelme, ha van hiba, lehet jelezni, nem kell rávágni az 1 csillagot.
 • Olyan hír rendszert melyen a subok tudják tájékoztatni a felhasználokat a dolgaikrol. (Ilyen sok fansub oldalán van, itt csak egybe lehetne megnézni mindet.) => amilyen gyakran vannak hírek… ha valakit tényleg érdekel, akkor be lehet követni a csapatok weboldalán az RSS-t.
 • Bárkinek ingyen soha meg nem szunő saját fansub oldalt. (az oldal uzemeltetését válalva, szukség esetén egyéni domaint is beállitva.) => erről nem én akarok mesélni, mert viszonylag friss vagyok, de nem hiszem, hogy létezik olyan, hogy ingyen és soha meg nem szűnő. Tényleg, szeretném hallani erre is a felírt tételeket, hogy honnan lesz ennyi pénzed. Már a mi oldalunk sem olyan olcsó, hogy azt bárki finanszírozza csak úgy, sok oldal, sok külön megoldással nem fog működni szerintem. És honnan tudhatná bárki, hogy valamilyen okból nem szűnik meg valamikor?
 • Természetesen mindenki hozzáférhet a saját projektjeihez. Bármikor torolheti/szerkesztheti azt. => oké, ez mondjuk alap.
1 kedvelés

Mindazt melyet nem dokumentálnak el a subok automatikusan megcsinája a gyujtő részleg. Ez azért lenne hogy ha valaki szeretné akkor le vehet egy kis munkát a gyujtő részlegrol. Mivel más csapatrol nem tudok akikkel kivitelezheto lenne az egész igy megint csak az animem-rol tudok beszélni és abban biztos vagyok hogy nem akarnák meguszni a munkát.

Ja csak igy nem logna a levegőben hogy mikor torli a google. Arrol nem beszélve hogy tobbszor láttuk már hogy a feliratok csak ugy elpárolognak az oldal megszunését kovetően. Csak hogy egy példát is emlitsek a Guddo-Haru fuzio alatt egy halom harus projektnek tunt el a felirata és/vagy a video anyaga.

Ez azért kell mert rengeteg sub nem tudja kovetkezetesen kiirni az animéik cimeit. Ez a rész azért lett beletéve.

Mivel a felhasználok nagyrésze nem használja az isshot igy nem lehet kivitelezni ezt rajta. Azért lenne jobb egy kozos platformon kivitelezni mert azt esetleg használná a nézok nagy része.

Lesz aki feltoltene. Ne vegyuk el a lehetőséget az emberektől.

Ez szintén azért van hogy aki igényli annak legyen.

Sose felesleges a tobb forrás. Az indát a megát is torolhetik. Bármi megtorténhet. Ha csak egy félét lehetne be állitani akkor az lenne a gond. Pl az astarosub nem tudná minden forrását felrakni (feltéve ha ok tennék meg) hisz csak egyre van lehetőség. Plusz vannak helyek ahol torrentes linket osztanak meg. Vagy mega-ra felteszik a nyers videot. PL AnimeCenter.

Mivel jogos a felvetés igy ezt modositani fogom egy hibás feliratokra irányulo visszajelzési rendszerre.

Miért kell mindig szivatni az felhasználokat? 1. nem minden oldalon van RSS. 2. Ez ugyan az mint mikor elvárjátok hogy menjenek fel az oldalaitokra ha kell valami amibol van vagy 100. Lehet de akkor felmerul a kérdés hogy animék forditására szeretnétek forditani az időt vagy a felhasználok szivatására és arra, hogy azon menjen a hiszti hogy már megint egy X. gyujto oldalon nézik meg valaki más által feltoltott forditásotokat.

A tervek szerint egy egyedi fejlesztésu a fansub oldal CMS lenne (hasonlo mint pl a WordPress). Melyen személyre lehet szabni a saját oldaladat. A kivitelezés ugy torténne hogy be regisztrász erre a platformra és néhány gombnyomással létrehozhatod a saját oldaladat teljesen ingyen. Mivel elvileg a platform sem szunne meg soha igy a weboldal sem hisz egy helyen lenne tárolva a kettő.

Minden kivitelezhető amit leirtam emberi időn belul. Nem az a kérdés hogy lehet-e? Hanem hogy hogyan csináljuk. Egy kozos platformmal egy helyre lehetne vonzani a hazai kozosséget. Igy eltorolve a tobbi gyujto oldalt és ujrafeltoltoket. Végeredményében mindenki nyerne vele.

Hoppá rossz account…

Bocsi, már nincs kedvem meddő vitába belemenni, azért erre a két pontra válaszolnék, innentől pedig “lezártnak” tekintem a vitát:

Már bocs, de azt hiszem, hogy a subbereknek több joguk van “hisztizni”, ahogy te nevezed, mint a “semmiből” jött gyűjtőoldalasoknak. Egy jó fordító órákat beleöl a feliratba, lektorok, ellenőrök szintén, ha arról van szó, vannak videókódolók, időzítők, karaokezók, jobb esetben formázók, utóbbiak akár napokat tölthetnek egy epizóddal. Igenis megérdemlik, hogy eldönthessék, hogy hol legyen elérhető. Híve vagyok a dolgok megkönnyítésének, de annak már nem, hogy az egyszeri néző olyan lusta legyen, hogy ne tudjon pár oldalt követni. Ha én meg tudom oldani, akkor ő is meg tud ismerni pár oldalt, ahonnan tud tájékozódni. Ehhez elég egy sima gyűjtőoldal, nem kell sem ez a közös platform, sem a MagyarAnime.

 1. Továbbra sem tudjuk, mitől olyan biztos ez, hogy sosem szűnik meg.
 2. Ne próbáljuk már meg egyenruhákba kényszeríteni a csapatokat. Van, aki WP-t használ, valaki phpfusiont, sokan saját fejlesztésű motorokat. Mert nekik ez kell. Nincs “tökéletes megoldás”. A te CMS-ed sem lesz más. Sokan szerethetik, de nem szeretheti mindenki. És mint fentebb mondtam, inkább a fansubok döntsenek arról, hogy mit akarnak.
1 kedvelés

Azért zoknibábozni egy vitában nagyon nem szép dolog, azt ugye tudod?

2 kedvelés

Nem akartam csak így jött ki. Össze keverték az ablakokat.

Tökmindegy. Ha azt akarod, hogy mindenki bízzon benned, miért nem állsz a neveddel (amit általában használsz) elénk? HellMester, Mr-Messiah, olyan mindegy, mert nem ezekkel dolgozol az animemnél, és máshol sem, ha jól gondolom.
Én sem alt accountokkal írok ide (pedig szintén meglenne az okom, hogy ne higgye azt valaki, hogy a csapatom nevében beszélek).

Haj…nem azt mondtam hogy nincs joguk az azt mondtam hogy biztos lenne jobb dolguk is. Emellett bármilyen oldalt lehet majd üzemeltetni. Nem értem miért kell elvenni minden lehetőséget az emberektől. Annak aki egy fansub oldalra speciálisan kitalált webmotort akar használni az hadd tegyem aki wp-t az meg tegye azt. Az lenne a lényege hogy aki akár egy oldalt de nem akar vele sokat macerazni annak legyen lehetősége rá.

Az alt acc azért volt létrehozva hogy ha írni akarok valamit akkor anélkül irhassam le hogy az az animemen csattana. Egyébként ha felmesz az animemre akkor ott is HellMester vagyok
Egyből töröltetteem volna a kommentet és kirakhattam volna ebből a fiokbol ehelyett be vállaltam hogy az enyém. Mivel teljesen felesleges titkolni hogy ki vagyok. Már csak a topic nyitása ért is kapni fogom a fejmosast akar melyik fiokombol írtam volna

Valahogy engem az a kérdés foglalkoztat leginkább, hogy miért akar mindenki fordítócsapatok produktumán felkapaszkodni? Face-n már leírtad nagyjából, hogy te összesítenél minden csapatot, közös irányítás alá vonnád őket, blablabla… Akkor mire ez a kamu nagylelkűség megint (amit már ezerszer hallottunk) hogy a felhasználókért így meg úgy… Ne más f@szával verjétek már a csalánt.

2 kedvelés

De tudod mit itt a nevem Redirecting...

Szemelyimet is elkered?

Oké, akkor a neveset benéztem, bocsi. Nekem még az előző neved rémlett, a HellMesterről nem tudtam.
[a rendes nevedet amúgy nem hiszem, hogy ki kellene leakelni]
De ahogy írtam, én is Ezra néven írok itt, és sosem az AG nevében. Ha mégis, azt külön jelölöm.

Nem vennék el minden lehetőséget az emberektől (ezt nem is tudom, miből vetted), de jelenleg is vannak ingyenes vagy olcsó alternatívák weboldalra, amik jók a csapatoknak.

Nem kamu. Őszintén rohadtul szarok a subokra a gyűjtőkre és erre az egészre. Ugyan úgy a felhasználókra is. Csak egy oldalt akarok ahol rendesen összeszedve le van írva ki mit mikor vitt. Az se kell hogy én legyek az a nagy megváltó. De mivel nincs más így megcsinálom én. Azt ha már csinálok valamit akkor rendesen csinálom. Akkor már úgy csinálom, hogy jó legyen nektek és jó legyen a nézőknek is. Valószínűleg nem leszek szimpatikusabb, de ez van. Mivel csinálnom kell így érdekel, hogy mi van veletek és mi van a nézőkkel.

A nevem publikus aki rá keres az oldalakra Facebook ön az meg talal. Nincs semmi rejtegetni valóm

Bocs, nem akarok a személyeskedés gödrébe esni, de eddig is és most is úgy gondolom, hogy klinikai eset vagy.

Nem, nem kell csinálnod semmit, ülj meg a seggeden.

6 kedvelés

Ha szarsz mindenre, akkor miért akarsz foglalkozni ezzel? Engem ha valami nem érdekel, nem is fecsérlem rá az időmet, gondoljon bárki bármit amiatt.

És durmolosnak igaza van: NEM KELL csinálnod (főleg, ha nem is akarod).

Szívesen ülnek ha lenne egy olyan oldal ahol minden egyben fent van, de amíg nincs azon fogok dolgozni hogy létre hozzam. A másik mondatra még csak azt tudom mondani hogy tudok róla, de most nem ennek a megvitatása miatt vagyunk itt.